Лил срещу Пари Сен Жермен – последните два шампиона на Франция в Лига 1

Лил – ПСЖ в Лига 1

На 06.02.2022, на стадион “Стад Пиер Мороа”, един срещу друг ще се изправят настоящи и бивши шампиони. Лил, като настоящ шампион на Франция, приема предишния шампион в лицето на Пари Сен Жермен. Този мач ще бъде последния от 23-я кръг в Лига 1.
Парижани са големите фаворити в двубоя, с оглед на формата, която показва Лил до тук през сезона. Коефициентът, който предлагаме от Betano към момента е 1.88 за победа на столичния клуб.

Представянето на Лил до тук в Лига 1

През тази кампания няма и спомен от шампионското представяне на Лил от сезон 2020/2021. “Мастифите” се намират на разочароващата 11-а позиция в класирането. Те изостават на цели 21 точки от своя предстоящ съперник, който е и лидер във временното подреждане.

След изиграването на 22 мача от началото на сезона, Лил е записал една 8 победи и 6 загуби. В сравнение с шампионския им сезона, когато след изиграването на първите 22 двубоя, те имаха записани 14 победи и едва 2 загуби. С оглед на голямата разлика от първото място, може спокойно да кажем, че Лил няма защити своята титла. Голямата цел пред момчетата на Кристоф Галтие е влизане в топ 3, даващо право на участие в Шампионска лига следващия сезон. Това няма да е никак лесно, тъй като изоставането на Лил от 3-та позиция е цели 10 точки. В момента там се намира отборът на Ница, който нанесе и най – тежката забуга на Лил през настоящия сезон (4:0). При оставащи 16 кръга до края за шампионата, на пръв поглед, разликата изглежда доста трудна за стопяване. Трудна, но не и невъзможна.

Дали това ще се случи, предстои да разберем, като всички оставащи мачове на Лил може да намерите на Betano.bg.

Представянето на ПСЖ до тук в Лига 1

Пари Сен Жермен се превърна от фаворит в сигурен шампион на Франция, след звездното трансферно лято, което направи. Много специалисти подкрепят това твърдение. В мултимилионната селекция на парижани се присъединиха футболисти, като Лео Меси, Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Ашраф Хакими и други.

Няма как един отбор, който е смятан за фаворит за титлата, да не се превърне в шампион с привличането на подобни имена.
До тук, през сезона се убеждаваме точно в това. Макар и с някои колебливи резултати, ПСЖ се е откъснал на върха с 10 точки преднина, като е и с мач по – малко. Докато футболистите на Маурисио Почетино, все още се обиграват, те трупат нужните точки. Може би единствения компонент, който “куца”, ако така може да се изразим, е защитата. “Принцовете” са запазили само 8 чисти мрежи от 22 двубоя, до тук, през сезона. На пръв поглед, това не е толкова лоша статистика, но за стандартите на тима и неговите футболисти, може и по – добре. От друга страна, атаката, водена от Мбапе, Неймер и Меси, се справя забележително. 46 гола в 22 мача, което е малко над 2 гола средно на мач.

Сблъсъкът между тези два отбора, по – рано през сезона, завърши в полза на Пари Сен Жермен. Маркиньос и Анхел Ди Мария донесоха победата за своя тим с 2:1, след като по – рано през двубоя се бе разписал Джонатан Дейвис.

Прогноза и потенциални залози

Нормална прогноза би било победа за ПСЖ с коефициент 1.88. Това не е никак лош коефициент, но защо не направим нещата малко по – интересни?
Като например, “парижани” да спечелят мача, както и двата отбора да отбележат гол. Ние от Betano сме се погрижили този мач да ни предостави най – различни пазари. Коефициентът за подобен залог, а именно, победител в мача – Пари Сен Жермен и Гол/Гол е 4.55. Като се има предвид, че защитата на столичани не е толкова стабилна, както и факта, че Серхио Рамос няма да вземе участие в този мач поради контузия, Гол/Гол не изглежда толкова нереалистично. Да не забравяме, че ПСЖ са запазили вратата си суха само 2 пъти, като гост, от началото на сезона.

Друга интересна опция, от която може да се възползвате в Betano, е MatchCombo. Това е опция, която позволява да комбинирате различни пазари от едно събитие в един фиш. За тези от вас с по – голямо въображение е отлична възможност.
Това, което остава е, да ви пожелаем късмет и да не забравяте да се забавлявате, докато играете в Betano.
Мачът е на 06.02.2022 от 21:45 часа. Успех!

Автор: Николай Василе

* Всички събития и пазари и коефициенти са валидни към моментът на писане на статията и подлежат на актуализация

Следвайте ни и споделете: