Левски изпусна Апоел (Беер Шева) в Израел и остави интригата за реванша

14 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Левски изпусна Апоел (Беер Шева) в Израел и остави интригата за реванша

Левски изпусна победата в Израел

 

Един от двата оставащи български отбора в европейските турнири Левски изпусна да победи Апоел (Беер Шева) насред Израел и да се приберете в България с преднина преди предстоящия реванш. 

Двубоят на “Турнер стейдиъм”, който бе първи от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите, завърши 0:0. По този начин интригата се запази за реванша на “Георги Аспарухов”. 

Безспорно, Левски може да тима, който да съжалява повече, че не се поздрави с успех. Столичани имаха по-чистите положения, но бразилското трио в нападение ги пропусна. Ивелин Попов пък нацели гредата в самия край на сблъсъка.

“Сините” ще разчитат на подкрепата от феновете на “Герена”, за да си осигурят плейоф срещу Айнтрахт (Франкфурт). Ще се окаже ли обаче тя достатъчна, предстои да разберем в четвъртък. 

Апоел (Беер Шева) срещу Левски – първи мач

 

Първият директен сблъсък между двата клуба в тяхната футболна история не излъчи победител. Положения не липсваха и пред двете врати, но в крайна сметка не видяхме попадения. 

Очаквано домакините влязоха по-добре в срещата с оглед на това, че тя се проведе на техен терен. Успяха да окажат ранен натиск и още до десетата минута имаха няколко възможности да открият резултата. За щастие на българските привърженици това не се случи. 

С напредването на двубоя Левски изглеждаше все по-стабилно. След точно половин час игра се стигна и до първото чисто положение пред “сините”. Уелтън и Рикардиньо останаха в позиция двама срещу един бранител в червено, но последният предпочете да завършва сам, без успех. Десетина минути по-късно отново двамата бразилци всяваха напрежение в противниковата половина. Този път “деветката” на Левски намери Уелтън, но крилото стреля над вратата.

Малко след началото на втората част, последното острие от “бразилския тризъбец” Роналдо също имаше възможност да поведе българския тим напред в резултата. Негов изстрел с глава обаче бе великолепно отразен от стража на израелците Офир Марсиано. 

Отборите продължиха да се редуват в отправянето на удари по посока противоположната врата, но до по-опасна ситуация не се стигна. Всичко това до последната минута, когато изстрел на Ивелин Попов срещна напречната греда, за да сложи край на мача. 

Така, Левски записа четвърто поредно гостуване в Европа с положителен резултат и остави развръзката на “Герена”. 

 

“Георги Аспарухов” посреща за втори път израелски съперник 

 

Апоел (Беер Шева) е вторият футболен клуб от Израел, който ще стъпи на “Герена”. За първи път това прави Апоел (Рамат Ган) през есента на 2003 година в надпреварата за Купата на УЕФА, отново в мач реванш. Левски тотално разгромява своя опонент с 4:0. “Сините” показват достатъчно добра игра, за да се надяват на нов подобен резултат, който ще доведе до сблъсък с носителят на трофея от Лига Европа през сезон 2021/22.

Реваншът е планиран да се играе на 17-и август от 20:00 часа, в София. Като изключим двубоят с Шкупи в предишния кръг, последният домакински мач в Европа за Левски не се разви благоприятно. Българите отстъпиха с 1:2 на Хамрун Спартанс и след изпълнение на дузпи биват отстранени в третия квалификационен кръг в Лига на конференциите. Надежните този път са по-големи, но ще успее ли да ги опровергае “синият” клуб?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Левски – Апоел (Беер Шева)   

 

Предстоящият реванш може да отиде, в която и да е от двете посоки. Въпреки това Betano определя тима на Левски като фаворит в него. Коефициентът, който се предлага за успех в срещата на българския отбор е 2.27*. Столичани имат предимство и в шансовете да се класират. Коефициентът за подобен развой е 1.65*. 

Апоел (Беер Шева) не бива да бъде подценявам въпреки големия коефициент, който е предложен в сайта. Той достига до 3.30*, а този за тяхно класиране в следващия етап е 2.25*. 

Много футболни специалисти не предвиждат голово шоу и на реванша. Затова множителят за пазара Под 2.5 гола е само 1.62*. Казваме само, но това не е лош коефициент, ако намеренията са да се комбинира с друг залог. Тук е мястото да споменем за опцията Bet Builder, която можете да откриете на всяко едно футболно събитие в Betano. Ако този коефициент ви допада, можете да го комбинирате с друг маркет в един залог.

Разбира се, всички налични методи за класиране напред са предложени – в редовното време, в продълженията и след изпълнение на дузпи.

Посетете Betano и ако си харесате някой, или няколко от предложените пазари, можете да си докарате някоя друга печалба. 

Нашият екип ви го пожелава късмет, но в същото време пожелаваме успех и стискаме палци на поредния български представител в евротурнирите. Не забравяйте да се забавлявате с играта при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova