На финалната права: ще преодолее ли Левски и Айнтрахт (Франкфурт) по пътя към груповата фаза на Лигата на конференциите

20 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
На финалната права: ще преодолее ли Левски и Айнтрахт (Франкфурт) по пътя към груповата фаза на Лигата на конференциите

Феновете са в очакване на Левски срещу Франкфурт

 

Екстазът на стадион “Георги Аспарухов” трудно можеше да се опише с думи. След напрегнати 90 минути и много драма, Левски успя да сломи съпротивата на Апоел (Беер Шева) с 2:1 във мача-реванш и да си осигури участие в плейофите за участие в груповата фаза на Лигата на конференциите. Групите на третия по сила европейски клубен турнир са на крачка от отбора на Левски. Тази крачка обаче ще е тест от най-високо ниво за “сините”. Левски ще се сблъска с Айнтрахт (Франкфурт). Отборът от немската Бундеслига и носител на трофея Лига Европа през 2022 година ще атакува груповата фаза на турнира Лига на конференциите. Привържениците на “сините” обаче нямат страх от съперника и вече нямат търпение за двата предстоящи мача. 

Първият двубой ще се изиграе на стадион “Васил Левски”, а началният час на голямото събитие е 20:00 българско време.

 

Бразилската фиеста в Левски

 

Доверието, което Левски даде на бразилски футболисти през последните години определено дава резултат към този момент. Ядрото на отбора е образувано от бразилци и те изиграха ключова роля в това Левски да отстрани Апоел (Беер Шева) от Лигата на конференциите. При решаващата победа с 2:1 автор на първия гол бе Уелтън. Победното попадение реализира Роналдо дълбоко в добавеното време. Неговото попадение прати Левски в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите. Централният нападател Рикардиньо и крайният защитник Цунами също са бразилци. Всички те играят със сърце и душа за Левски. Приносът им за отбора е абсолютно безспорен. Всички знаем как възприемат футбола бразилците и какво е за тях да играят с топка в крака. 

Бразилската колония в Левски веднага бива забелязана и от немската медия “Билд”. Медията предупреди Франкфурт да внимава с бразилците, срещу които ще играе и да направи всичко възможно, за да ги обезвреди максимално. В противен случай, Франкфурт може да се превърне в следващата жертва по пътя на “сините” към заветната цел. Дали южноамериканците отново ще оберат заглавията след двата мача с “орлите”?

 

Класата на Франкфурт, предизвикателство за нашите

 

Амбицията на Левски може и да е голяма, но срещу тях излиза изявен гладиатор от висока класа в Европа. Айнтрахт (Франкфурт) е дългогодишен представител на немската Бундеслига и един от символите на германския футбол. Франкфурт спечели Лига Европа през сезон 2022 година и със сигурност ще иска да атакува подобаващо Лигата на конференциите през този сезон. В отбора от немската Бундеслига си личат имената на първокласни футболисти като Рандал Коло Муани, Марио Гьотце, Елиес Скири, Кевин Трап и други.

Голяма заплаха за българската врата ще бъдат Муани и Гьотце. Интересното около френското острие е, че се говори за сериозен интерес от страна на ПСЖ. Има вероятност Муани да не е замесен в мачовете срещу Левски поради ситуацията около потенциалния му трансфер в ПСЖ. Това би било голям плюс за Левски. Въпреки това обаче Франкфурт си остава класен отбор във всеки един аспект. Предстои да разберем дали Левски ще успее по някакъв начин да се противопостави срещу Франкфурт или “орлите” ще постигнат очакван успех.

 

На какво да залагаме, виж атрактивните предложения на Betano 

 

Голямото предимство за Франкфурт преди първия двубой си личи от голямата разлика в коефициентите за краен резултат. Немците са фаворити за това да спечелят първия мач, както и да продължат в групите на Лигата на конференциите. “Орлите” са с 1.50 коефициент да победят Левски на стадион “Васил Левски” и с 1.06 коефициент да попаднат в групите на третия по сила европейски клубен турнир. Левски е с 6.70 да хвърли публиката на стадион “Васил Левски” в екстаз и да се поздрави с победата. “Сините” да достигнат груповата фаза на турнира е с коефициент 9.25 коефициент. Равният резултат да властва след края на първия двубой е с коефициент 4.20. 

Това ще е първи двубой между Левски и Франкфурт. Двата отбора никога не са се изправяли един срещу друг преди. Това прави предстоящият двубой още по-непредвидим откъм начин на игра, който двата отбора ще изберат, за да постигнат своите цели. Везните категорично са наклонени в полза на Франкфурт. Очакват се попадение на стадион “Васил Левски”. Добри коефициенти има към момента за пазара Краен резултат и Над/Под (2.5). Да има минимум три гола в двубоя и Франкфурт да триумфира е с коефициент 2.18. В случай, че предвиждате повече попадения и победа за гостите, “2 и над 3.5” е с 3.55 коефициент.

Залог за хендикап би бил също логичен избор предвид превъзходството на Франкфурт. Гостите да победят своя противник с разлика от минимум 2 гола е с коефициент 2.37. Ако сте категорични в атакуващата мощ на Франкфурт, победа с разлика от минимум 3 гола (-2) е с коефициент 4.40.

Сините привърженици вече нямат търпение да посрещнат Франкфурт. Дали Левски ще поднесе сензацията или Франкфурт ще си осигури комфортен аванс преди реванша? Броени дни ни делят от голямото шоу на стадион “Васил Левски”. Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции в пленяващия свят на Betano.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova