Солидно представяне на Лудогорец в Турция не стигна дори за точка

03 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Солидно представяне на Лудогорец в Турция не стигна дори за точка

Фенербахче излъга Лудогорец в първия мач

Българският шампион, и единствен наш представител в европейските клубни турнири, отстъпи с 1:3 като гост на Фенербахче в Лига на конференциите. Мачът бе дебютен за завърналия се начело на “зелените” Георги Дерменджиев, който замени освободения Ивайло Петев.

Първото полувреме започна обнадеждаващо за Лудогорец

Двубоят започна с положения пред домакинската врата, но Клод Гонсалвеш и Якуб Пьотровски не успяха да зарадват българските привърженици. Фенербахче веднага отговори, след като Фред вся смут в наказателното поле на Лудогорец с нещо средно между центриране и удар. Симон Слуга успя да обезвреди създаденото от бившия халф на Манчестър Юнайтед положение. Двата отбора се успокоиха след яростните първи минути и не се виждаше как равенството ще бъде прекъснато. Е, това се случи в самия край на първата част. Неубедителна изява на един от най-опитните сред разградчани Оливие Вердон остави Миши Батшуай очи в очи с неговия вратар. Бившият състезател на Марсилия, Челси и Борусия (Дортмунд) оплете топката в мрежата за 1:0. С този резултат двата тима се оттеглиха на почивката.

Възможно най-лошият старт на второто полувреме за „зелените“

Второто полувреме започна по възможно най-лошия начин за българския първенец. Бившата звезда на Аякс Душан Тадич пусна прецизен пас към Джейдън Остерволде, който центрира остро в наказателното поле на Лудогорец. Стигна се до разбъркване, но накрая топката се озова във вратата на Симон Слуга. Миха Зайц бе в прегръдките на “жълтите канарчета”. Надеждата за “орлите” се върна в средата на втората част. Родриго Бекао си отбеляза злощастен автогол, за да намали преднината на неговия отбор до 2:1.

Последва натиск от страна на шампиона на България, а турският гранд пропусна да затвори мача чрез Батшуай. Стигна се до 81-ата минута, когато Лудогорец изпусна златен шанс да изравни и да обърка сметките на “жълто-сините”. Бърнард Текпетей стреля опасно, но вратарят на вицешампиона на Турция успя да избие с крака. Топката обаче се озова на пътя на навлизащия на скорост Квадво Дуа, който не съумя да я изпрати в опразнената врата. Късметът се усмихна отново на “фенерите” в добавеното време на мача, когато падайки на тревата, Якуб Пьотровки хвана топката с ръце с претенциите, че има извършен фаул срещу него.

Главният съдия не беше на това мнение и свири нарушения в другата посока. А класата на Фенербахче си каза думата. Турците успяха да стигнат до нов гол с пет паса. Миха Зайц отново бе в центъра на прожекторите. Въпреки борбената игра на българския тим, крайният резултат бе в полза на противника.

Безгрешен Фенербахче пътува до Разград с мисълта за нов успех

Ситуацията в група “Н” в турнира Лига на конференциите за Лудогорец не изглежда обнадеждаваща. Тимът записа победа и две поражения, като едното бе с 1:7. Разградчани все още имат шансове за излизане от групата , но задачата няма да е лесна. Първото препятствие отново се казва Фенербахче.

“Жълтите канарчета” са един от най-добре представящите се отбори в цяла Европа. Футболистите на Исмаил Картал са записали 19 победи от възможни 19 от началото на новия сезон. 100-процентовият актив на турския гранд би стреснал всеки един тим, включително Лудогорец. “Зелените” обаче могат да бъдат доволни от представянето си в първия двубой и при повече късмет могат да се надяват на нещо.

Мачът на истината за Лудогорец ще се играе на 9 ноември, четвъртък, от 22:00 часа, на стадион “Хювефарма Арена” в Разград.

Ще прекъсне ли Лудогорец серията на Фенербахче – прогноза и евентуални залози

Очакванията не са големи, но Лудогорец не веднъж или два пъти ни е оставял без думи. Инфарктните европейски вечери са запазена марка за тима от Разград.

Betano определя турския гранд като абсолютен фаворит, дори на българска земя. Това не би следвало да е изненада за никого с оглед на феноменалната форма, която показва от началото на сезона. Победата на Фенербахче се оценява с 1.72* коефициент. Българският успех пък е предложен с коефициент от 4.50*.

Очакват се голове. “Орлите” излизат за всичко или нищо в тази среща, а класата на “жълтите канарчета” е огромна. Тимът разполага с много футболисти играли в едни от най-големите европейски грандове. Betano предлага интересен пазар – Над 3.5 гола. Коефициентът му достига 2.37*. Лудогорец намекна, че е способен да прекъсне фамозната серия от настоящата кампания на Фенербахче. В този случай залозите на Двоен шанс са примамливи. Победа за “зелените” или равенство (1Х) са предложени с множител 2.18*. Тези и много други възможности може да откриете на сайта.

Остава само да пожелаем успех на българския ни представител за една достойна битка в Европа. Пожелаваме късмет на вас и на вашата игра при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova