Мастърсът в Рим: кои са фаворитите и докъде може да стигне Григор Димитров този път

13 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Мастърсът в Рим: кои са фаворитите и докъде може да стигне Григор Димитров този път

Загрявката преди Ролан Гарос – по-малко от три седмици остават до Откритото първенство на Франция

 

Втората надпревара от Големия шлем е очаквана с огромно вълнение от почитателите на тениса. Феновете ще се наложи да почакат още малко, защото в момента тече Мастърсът в Рим, който също може да ни донесе много вълнуващи емоции. Едни от най-добрите тенисисти в света отново ще премерят сили за титлата на Вечния град. Топ поставеният в турнира Новак Джокович е и настоящ носител на титлата.

Сърбинът игра на финал в осем от деветте си участия на този турнир и гледа уверено към поредното силно представяне. В надпреварата е и Григор Димитров. Хасковлията има шанс да натрупа допълнителна доза състезателна практика преди Ролан Гарос. Време е да анализираме кои са фаворитите за спечелване на титлата на Мастърса в Рим и как се развива участието на Григор Димитров  турнира към момента.

 

Кои са фаворитите:

 

Карлос Алкарас

 

Макар и Новак Джокович да изглежда големия фаворит за спечелването на титлата от турнира Мастърс в Рим, Карлос Алкарас се промъква като фаворита на повечето букмейкъри. Световният номер 2 безспорно е тенисистът, с който всички останали ще се съобразяват по време на турнира. Испанецът се намира в блестяща форма от началото на клей сезона. Алкарас спечели две поредни титли в Барселона и Мадрид и няма нито една загуба на червена настилка до този момент.

Очаква се младата звезда да премине без проблем през съпротивата на неговия сънародник Алберт Рамос Виньолас, който заема 72-рото място в света. Карлос Алкарас се нуждае от само една победа във Вечния град, за да измести от лидерската позиция Новак Джокович. Колко далеч може да стигне Алкарас в турнира? Нашите букмейкъри са поставили испанеца в ролята на абсолютния фаворит да спечели Мастърса в Рим с коефициент от 2.50 към този момент в Betano.bg.

 

Яник Синер

 

Няма как да пропуснем да отбележим и местния фаворит. Яник Синер е един от най-проспериращите тенисисти напоследък. Италианецът започна по страхотен начин участието си в клей сезона и беше на крачка от финала в Монте Карло. Впоследствие Синер се разболя в Барселона и нямаше възможност да завърши участието си в турнира. Впоследствие младокът не взе участие и в Мадрид. Сега обаче изглежда, че всички проблеми са зад гърба на Синер и той зарадва феновете в Рим след успех с 6:1 6:4 над Танаси Кокинакис.

Местният фаворит демонстрира убедителна игра и загуби едва три точки на собствен сервиз. Убедителният успех изпрати световния номер 8 към третия кръг на турнира, където го очаква някой измежду Себастиан Баез и Александър Шевченко. Ще бъде незабравимо, ако Синер триумфира на домашна земя с титлата. Той ще направи всичко по силите си, за да преодолее жестоката конкуренция. Мислите, че италианецът има сили да стигне до самия край? Можете да заложите на Яник Синер да спечели турнира, като коефициентът към момента за това да се случи е 6.50.

 

Новак Джокович

 

Всяка подобна класация не може да бъде завършена без Новак Джокович. Сръбският терминатор изпитваше известни колебания в началото на клей сезона. Световният номер 1 беше принуден да прекрати участието си в Мадрид поради контузия. Това притесни допълнително феновете на Джокера седмици преди началото на Ролан Гарос. Началото на Мастърс турнира в Рим също не беше най-убедителното за световния номер 1. Формата може и да е временна, но класата е вечна.

Джокович се уповаваше изцяло на този знаменит девиз по пътя към успеха срещу Томас Мартин Етчевери в първия двубой от турнира в Рим. Победата със 7:6(5) 6:2 със сигурност не беше най-убедителната в кариерата на Джокович, но той успя да се класира за следващия кръг. Любопитното е, че там ще го чака не кой да е, а Григор Димитров. Истинско балканско зрелище ни очаква между двамата. Предстои да разберем дали Джокович ще е в достатъчно добра кондиция или Григор ще успее да се възползва от неубедителната игра на Джокера на клей. Въпреки всички проблеми сърбинът е с 3.25 коефициент да достигне поредния си финал в италианската столица и да спечели турнира.

 

Нов шанс за Григор Димитров

 

Григор Димитров отново има възможност да докаже, че все още може да се конкурира с най-елитните тенисисти. Хасковлията откри участието си на Мастърса в Рим със страхотен успех срещу Стан Вавринка. Българинът се наложи срещу трикратния шампион от Шлема в последователни сетове. В следващия кръг изпитанието за Григор ще е повече от голямо. Новак Джокович ще е следващият съперник на хасковлията. Двамата се познават изключително добре и се очертава да заформят епичен балкански сблъсък.

Статистиката в общия брой двубои между двамата не дава големи надежди на Григор. Това ще бъде 12-и сблъсък между двамата, като събринът води с 10:1 победи. Хасковлията обаче не губи надежда и смята, че разполага с пълния потенциал да поднесе сензацията и да отстрани един от големите фаворити за спечелването на турнира. Българинът обича големите мачове и няма търпение да премери сили срещу добре познат съперник. Всичко сочи към поредна победа за Джокович, но може ли Григор да напомни за най-славните си дни? Много скоро ще разберем.

Само един ще си тръгне от Вечния град като абсолютен шампион. Кой ли ще е той? Дългосрочните ни пазари заедно с безброй други разнообразни предложения, както и високи коефициенти, ви очакват в Betano.bg. Направете вашия избор и се насладете на тенис от първа класа. Желаем ви позитивна седмица и нека вашият фаворит да спечели.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Тенис
Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 04 сеп.

US Open 2023 – Джокович и Алкараз ли отново ще решат битката за трофея и колко далеч може да стигне окриленият Григор Димитров

Спортни прогнози 03 юли

Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

Анализи и Прогнози 30 май

Ролан Гарос – интересните моменти досега и кои се очертават фаворитите да достигнат до полуфинал при мъжете

Спортни прогнози 10 апр.

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

Тенис 24 ян.

Australian Open 2023 – любопитните мачове в програмата и кои са големите фаворити за спечелването на турнира

Анализи и Прогнози 27 май

“Ролан Гарос” при мъжете – ключови моменти, фаворити и оферти за залози на тенис

Още спорт 04 май

Възходът на Карлос Алкарас – бъдещият тенис феномен от Ел Палмар

Още спорт 05 фев.

Исторически обрат на Рафа Надал във финала на Australian Open

ЗАРЕДИ ОЩЕ