Испания срещу Италия в спиращ дъха полуфинал от Лигата на нациите

13 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Испания срещу Италия в спиращ дъха полуфинал от Лигата на нациите

Испания срещу Италия

 

Финалът в Шампионска лига сложи точка на европейския клубен футбол в топ 5 първенствата. Вълнението от завършека на кампанията все още е голямо. Сега на сцената излизат националните отбори, които ще спорят за трофея на Лигата на нациите по футбол за мъже. Един от двата полуфинала противопоставя два европейски колоса.

Италия и Испания ще се изправят един срещу друг в гладиаторски сблъсък за място на финала. Италианците ще преследват устремено титлата след пропуснатото Световно първенство и ще са гладни за успехи. “Ла Фурия Хора”пък ще се опита да надгради върху основите, които положи в този турнир през годините. Очаква ни истинско зрелище и страхотни индивидуални битки. Двубоят ще се проведе на 15 юли от 21:45 българско време.

 

Пътят на Испания до полуфиналите

 

Отборът на Испания се представя на повече от добро ниво до момента в Лигата на нациите. Откакто е създаден този турнир, “Ла Фурия Роха” са били част от Дивизия А на турнира още от самото му начало. Испанците достигат финалната четворка два пъти.  Безспорно най-доброто представяне на Испания в Лигата на нациите беше през сезон 2020/21. Тогава Германия е разгромена с 6:0 в последния мач от груповата фаза по пътя на Испания към полуфиналите. Следва нова победа точно срещу Италия с 2:1 преди Франция да спре “Ла Фурия Роха” на финала и да спечели Лигата на нациите за сезон 2020/21.

През този сезон в Лигата на нациите Испания беше в група с отборите на Португалия, Швейцария и Чехия. Испанците се представиха на ниво и записаха само една загуба, която дойде срещу Швейцария с 1-2. Равенство и победа срещу Португалия осигуриха на “Ла Фурия Роха” място на полуфиналите.  Ще видим как ще подходят испанците откъм стил на игра срещу тактическото предизвикателство, което ще предложи отбора на Италия. Полуфиналът на 6 октомври 2021 година между тези два отбора беше спечелен от Испания с 2:1. Какъв ли ще е резултатът този път?

 

По подобие на Испания, Италия също беше попаднала в трудна група

 

За място на полуфиналите заедно със “Скуадра Адзура” в една група  се бориха отборите и на Унгария, Германия и Англия. Фаворитите преди началото на груповата фаза да достигнат полуфиналите бяха Германия и Англия. Италианците обаче изненадаха букмейкърите и с 3 победи, 2 равенства и само една загуба си осигуриха място във финалната четворка. Единственото поражение беше от Германия с 2:5. Ценна победа срещу Англия с 1:0 до голяма степен помогна на “Скуадра Адзура” да се озове сред най-добрите в турнира. 

Младият Джакомо Распадори блесна с ключовото попадение срещу Англия и с един от двата гола срещу Унгария. Младата перла на италианския национален отбор гледа уверено към бъдещето и към това да създаде още незабравими моменти. Федерико Димарко прави фантастичен сезон с екипа на Интер. Крайният защитник блести с набезите си по лявото крило и със сигурност ще застраши вратата на Испания. Разочарованието от загубата срещу Манчестър Сити на финала със сигурност ще даде допълнителен стимул на Димарко да спечели трофей с националния отбор на Италия. 

 

На какво да залагаме, топ коефициенти за събитието на нашия сайт

 

Отборът на Испания е фаворит за това да спечели двубоя с 2.27 коефициент и 1.65 коефициент да се класира за финала. Италия е с 3.30 коефициент да победи своя опонент и 2.25 коефициент да достигне финала на турнира. Вероятността за равенство в редовните 90 минути е с 3.25 коефициент да се случи в Betano.bg към този момент. 

В последните 11 мача във всички турнири е имало 5 равенства между тези два отбора. Испанците са триумфирали 4 пъти, докато италианците – 2 пъти. От всички мачове най-запомняща се е победата на Испания над Италия с 4-0 на финала на Европейското първенство през 2012 година. 

Най-често срещания резултат през тези последни 11 мача във всички турнири между Испания и Италия е 1-1. Четири двубоя са завършили с този резултат. Можете да разгледате пазара “Точен резултат”. Там коефициентите винаги са високи и имате шанс за висока печалба. Коефициентът за този мач да завърши 1-1 е с 6.40 коефициент в Betano.bg към този момент. 

Въпреки очаквания точен резултат, два от последните три двубоя между тези два отбора са завършили с три гола. Макар и очакванията за този двубой по-скоро са за тактическо надиграване, има вероятност да видим и повече попадения от планираното. Коефициентът за това да има над 2.5 попадения в предстоящия мач е 2.18 коефициент към този момент в Betano.bg.

Потенциалният шанс за равен резултат в редовното време ще прати двубоя в продължения. Можете да се възползвате от пазара “Мачът да бъде решен в продълженията”. Възможността един от двата отбора да се поздрави с успеха в продълженията е с 5.90 коефициент в Betano.bg към момента.

Испания или Италия ще бъде първият финалист в Лигата на нациите? Не пропускайте голямото шоу от полуфиналната фаза и изживейте емоцията с Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции в нашата платформа.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova