Спартак се бори да избегне елиминация, а Рилски – да сложи край на серията

14 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Спартак се бори да избегне елиминация, а Рилски – да сложи край на серията

Спартак Плевен и Рилски спортист вече вървят към край на своята полуфинална серия от плейофите на Националната баскетболна лига. Плевенчани приемат самоковци тази вечер от 19:00 часа зала “Балканстрой” за мач №4 от битката. Общият резултат в серията е 2-1 победи в полза на Рилски, като Спартак е задължен да спечели, за да вкара серията в решителен пети двубой и да се спаси от елиминация.

След като спартаклии успяха да запишат първата си победа в Самоков от 14 години насам и да изравнят резултата при 1-1, се очакваше адът в “Балканстрой” да повлияе негативно на баскетболистите на Рилски спортист. Те обаче не се стреснаха от невероятната атмосфера в Плевен и спечелиха четвъртия двубой с 90:82, за да си върнат водачеството в серията.

Момчетата на Любомир Киров играха по-умно в срещата, която обаче се реши в последните минути. Самоковци изпуснаха двуцифрен аванс в хода на мача и позволиха на плевенчани да ги настигнат, но благодарение на ключова тройка на Майкълин Скот гостите се отърваха невредими в първото си гостуване. Според статистиката мачът бе напълно равностоен, като двата отбора стреляха идентичен процент от игра. Голямата разлика бе в наказателните удари – 10/15 за Спартак спрямо 22/25 за Рилски.

Много кадрови проблеми има в редиците на домакините. Талиб Занна не е в оптимална форма и дори на два пъти трябваше да излиза принудително в четвъртия мач заради травми. Станимир Маринов също не е в най-добрата си форма, Алекс Ломакс има здравословни проблеми, а Константин Тошков изкълчи глезена си и е под въпрос за мача. За Рилски пък за първи път от доста време насам Александър Янев бе по екип и не е изключено да го видим в игра довечера.

Betano дава леко предимство на гостите от Рилски спортист, които имат коефициент от 1.80 за победа, докато ставката за успех на Спартак е 1.91.

ТАГОВЕ