Ще се поддаде ли на напрежението фаворитът Бостън?

11 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще се поддаде ли на напрежението фаворитът Бостън?

Кливланд Кавалиърс срещу Бостън Селтикс е вторият мач от днешната програма в полуфиналите на НБА. “Кавалерите” приемат лидера в редовния сезон в мач №3 от серията им. Както е известно, отборът на Джей Би Бикърстаф успя изненадващо да вземе победа като гост на “келтите” и по този начин да изравни общия резултат в серията до 1-1 успеха.

Битката започна очаквано, като Бостън не срещна никакви трудности в първия мач и го спечели категорично със 120:95. След това обаче, може би и заради доза подценяване, възпитаниците на Джо Мадзула въобще не успяха да отговорят на очакванията в мач №2 и отстъпиха по всички показатели на своя опонент с 94:118. По подобен начин се разви и предната серия на Бостън в плейофите – срещу Маями Хийт, когато “горещите” също изравниха при 1-1, но след това “келтите” спечелиха три поредни срещи и продължиха напред.

Интересен факт е, че това бе първата победа на Кливланд като гост в тазгодишните плейофи, след като отборът загуби три пъти от Орландо и веднъж от Селтикс в мач №1. Кавалиърс обаче нямат поражение на своя територия и играят много по-силно пред своите фенове, като поне така беше в серията срещу “магьосниците”. Сега обаче предизвикателството е доста по-сериозно и това ще бъде поредният сериозен тест пред Донован Мичъл и компания.

От Кливланд обявиха, че Джарет Алън може и да се завърне в игра за днешния трети мач от серията. Титулярният център на “кавалерите” не можа да помогне на отбора си в заключителните мачове от серията с Орландо, като неговото присъствие е от изключителна важност за отбора му. Дийн Уейд също е записан под въпрос в протокола преди срещата. За Бостън пък е ясно, че Кристапс Порзингис е на 100% аут.

Коефициентите в Betano дават сериозно предимство на гостите от Бостън, които имат коефициент от 1.29 за победа срещу ставка от 3.75 за успех на Кливланд в неговия дом.

ТАГОВЕ