Канада и Съединените американски щати се изправят във финала в КОНКАКАФ Лига на нациите

16 юни | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Канада и Съединените американски щати се изправят във финала в КОНКАКАФ Лига на нациите

КОНКАКАФ – финал

 

Турнирът Лига на нациите не се провежда непременно само в Европа. Той бива организиран и от други региони. В това число влиза и КОНКАКАФ (CONCACAF) – футболна федерация на страните от Северна и Централна Америка и Карибския басейн.

Това ще бъде второто издание на надпреварата в този регион. САЩ се поздрави с успех в дебютното издание на Лига на нациите в КОНКАКАФ след успех с 3:2 срещу Мексико в продълженията. Американците отново ще играят финал, като този път техен съперник ще бъде отборът на Канада.

Големият сблъсък ще бъде игран на 19 юни от 03:30 часа българско време. Мястото на събитието е Парадайс – Невада, а сцена на спектакъла ще бъде “Алийджънт Стейдиъм”.  

Обикновено срещите между двете страни ни гарантират шоу и много емоции, а тук става въпрос за финал. Не го пропускайте.

 

Канада с опит за спечелване на първи значим трофей от повече от 20 години 

 

Канада се класира за първи път на финал в този турнир след доста спокойно представяне. 

“Кленовите листа” започнаха кампанията в група “С” на Лига “А”. По подобие на европейския турнир, Лига “А” събира най-силните отбори от региона. Канада извоюва първото място в своята група, където бяха още тимовете на Хондурас и Кюрасао. 

Последва полуфинален двубой срещу друг от първенците в съответната група в Лига “А” – Панама. Канадците решиха нещата в своя полза след попадения на Джонатан Дейвид в 25-ата минута и завърналия се от контузия Алфонсо Дейвис в 70-ата минута. Бранителят на Панама Ерик Дейвис бе изгонен с края на двубоя, но това не повлия на крайния резултат.

По този начин “кленовите листа” имат възможност да спечелят значим трофей за първи път от 2000 година насам, когато за последното триумфираха в надпреварата Голд Къп. 

 

САЩ ще защитава отличието си от Лига на нациите в зона КОНКАКАФ

 

По подобие на Канада американците също не се затрудниха в груповата фаза на надпреварата. “Янките” спечелиха първо място в група “D”, след като преодоля съпротивата на Салвадор и Гренада. 

Нещата се развиха по доста по-интересен начин в полуфиналната среща с Мексико. Двете държави се изправиха една срещу друга в първия финал в историята на Лига на нациите в тази зона. 

Американците надиграха своя съперник с категоричното 3:0. Кристиан Пулишич, или по-познат като “Капитан Америка”, се отчете с два гола. Третото бе дело на Рикардо Пепи. Двубоят ще се запомни не с класическата победа на САЩ, а с факта, че в последните 20 минути бяха показани четири червени картона, по два за двата тима. Като прибавим и деветте жълти картона, салвадорският главен арбитър Иван Бартон показа общо 13 картона в срещата. Въпреки, че Уестън Маккени и Сержиньо Дест видяха червения цвят, те няма да бъдат наказани за финала в Парадайс. Това е добре дошла новина за щаба на временния селекционер Брайън Джоузеф Калаган, който ще може да разчита на двама от най-опитните в състава на “янките”. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Канада – САЩ

 

Щатите може и да са фаворити в предстоящия финал, но не бива да забравяме последните срещи между Канада и САЩ. Именно “кленовите” листа бяха причината американците да не пътуват до Катар за Световното първенство за тяхна сметка.  

Betano предлага коефициент от 2.18* за победа на САЩ в мача, докато този за канадците е 3.45*. По тази логика, американците са фаворити да спечелят купата – 1.62*. Шансовете това да направи Канада се оценяват на 2.32*. Всички налични методи на спечелване на трофея също са предложени.

Пазарът за двата отбора да отбора да отбележат е с невероятен коефициент от 2.07*. Когато става въпрос за двубой между тези две страни, можем да очакваме попадения. Следователно коефициентът за Над 2.5 гола в редовното време е 2.45*. 

Канада и САЩ не са от отборите, които печелят голям брой корнери, а линията предложена от Betano e 9.5. Коефициентът за Над 9.5 корнера в мача е 2.07*, съответно този за Под е 1.70*. 

Всички тези и много други предложения за залози може да откриете в Betano и по-конкретно в секция “Специални” и “Всички” в самото събитие. Разнообразието е голямо. Екипът ви пожелава незабравима и изпълнена с позитивизъм игра. Въпреки късния час на срещата, не я изпускайте.  

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.  

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova