Многомилионната селекция на ПСЖ излиза срещу Тулуза в битка за Суперкупата на Франция

03 ян. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Многомилионната селекция на ПСЖ излиза срещу Тулуза в битка за Суперкупата на Франция

ПСЖ срещу Тулуза

Наближава мачът, който ще определи кой измежду ПСЖ и Тулуза ще спечели Суперкупата на Франция. В този двубой биват противопоставени шампионът на френската Лига 1 и носителят на Купата на Франция. Пари Сен Жермен, както се очакваше, за пореден път нямаше конкуренция през изминалия сезон и триумфира отново в Лига 1. Сега парижани могат да добавят още един трофей към своята колекция.
На пътя на шампионите на първото по сила първенство по футбол във Франция застава на пръв поглед непретенциозния отбор на Тулуза. Възпитаниците на Карлес Мартинез спечелиха Купата на Франция през изминалия сезон след убедителното 5:1 срещу Нант. Макар и трудностите във френската Лига 1 през този сезон, Тулуза се представя на добро ниво в Лига Европа и има поводи за радост. Победа срещу ПСЖ би дала още причини за добро настроение и би добавила втори голям трофей във витрината на “виолетовите”.

Мачът ще се изиграе на 3 януари от 21:45 българско време.

Ще се увенчае ли новият проект на парижани с трофей

През този сезон ПСЖ пое в една съвсем различна посока. Ерата на суперзвездите в редиците на френския шампион приключи. Лионел Меси и Неймар напуснаха клуба. Единственият играч със статут на световна звезда в отбора към този момент е Килиан Мбапе. Бързоногият французин е лицето на новия проект в ПСЖ и лидер на отбора заедно с Маркиньос.
Сред новите идеи на ръководството са изявите на млади футболисти от юношеските гарнитури на клуба. Пример за това е Уорън Заир-Емери. 17 годишният футболист проби в първия състав на отбора и наскоро получи и първата си повиквателна във френския национален отбор.
Новият треньор в лицето на Луис Енрике също е основна част от новото начало за ПСЖ. Испанецът е горд носител на требъл с Барселона и има богат опит на голямата сцена. Той и спортният директор Луис Кампос се очаква да взимат най-важните решения за развитието на клуба откъм футболен аспект.
През този сезон ПСЖ отново е първенец засега във френската Лига 1 с актив от 40 точки, с 5 повече от втория Ница. Титлата в Лига 1 изглежда като сравнително лесна задача, но не бива да бъдат подценявани Ница и Монако.
Сега обаче надпреварата в първенството ще остане на по-заден план. ПСЖ спечели Суперкупата на Франция през изминалия сезон. Сега задачата е ясна – отборът на Тулуза трябва да бъде подчинен. Този трофей би бил чудесен старт на новата ера в лагера на шампионите на Франция. Ще могат ли Мбапе и компания да го спечелят срещу на пръв поглед аутсайдера Тулуза?

Могат ли “виолетовите” да поднесат изненада

Предизвикателството през Тулуза във финала за Суперкупата на Франция е огромно. Скромната селекция на “виолетовите” ще трябва да премери сили с доста по опитните и класни футболисти на ПСЖ. Везните са наклонени категорично в полза на френския шампион.На възпитаниците на Карлес Мартинез ще им бъде нужно чудо, гарнирано с феноменална класа, за да сломят ПСЖ.
Неведнъж сме виждали историята за Давид и Голиат в действие. Истинската магия на футбола е когато непретенциозен отбор победи очаквания фаворит. Тулуза може и към момента да се бори за своето оцеляване в Лига 1, но “виолетовите” не бива да бъдат отписвани толкова лесно. За разлика от кампанията им във френското първенство, тази в Европа върви неочаквано добре. Тулуза успя да се класира за първи път в своята история за елиминациите на Лига Европа, след като завърши на второ място в своята група. Впечатляващото тук е, че “виолетовите” бяха в една група с Ливърпул, Роял Юнион СЖ и ЛАСК. Мартинез и компания даже записаха успех срещу Ливърпул като домакини с 3:2.
Мачът за Суперкупата на Франция е само един и всичко може да се случи. Макар и очакванията са за рутинна победа за ПСЖ, Тулуза ще приеме ролята си на аутсайдер.

На какво да залагаме – атрактивни оферти и пазари на Betano

Разликата в коефициентите за краен победител е стряскаща. ПСЖ е с 1.26* коефициент да спечели мача и с 1.15* да вдигне трофея. Отборът на Тулуза може да ви донесе главозамайващи печалби, ако успее да надиграе “парижани”. Коефициентът за победа в мача за “виолетовите” е 11.25*. Шансът да има равенство и да гледаме дузпи е оценен на 5.90* коефициент.
Смазващо е и предимството в исторически план за ПСЖ срещу Тулуза. Френският шампион има 21 победи в последните 25 мача във всички турнири срещу този отбор. “Виолетовите” са триумфирали само веднъж в този период.
ПСЖ ще трябва да устоят на физическия стил на игра на Тулуза, за да могат да надиграят своя съперник. “Виолетовите” са отборът с най-много жълти картони в Лига 1 – 43, и на второ място откъм процент нарушения на мач. Този стил на игра може да наруши ритъма на “парижани”.
Тийс Далинга е голмайсторът на Тулуза към момента със своите 5 гола в Лига 1. Той изглежда и най-голямата надежда на “виолетовите” за гол във вратата на ПСЖ. Далинга да отбележи по всяко време е с коефициент 5.00*.
ПСЖ може да застраши противниковата врата по много начини. Най-ефективен от всички обаче е пас към Килиан Мбапе. Останалата част от работата обикновено се върши по брилянтен начин от нашумялото крило. Коефициентът за това той да бъде първият голмайстор в двубоя не е никак лош – 2.80*.
Ще видим ли сензация в сблъсъка за Суперкупата на Франция или очакваното ще се случи? Вие не пропускайте да направите своя избор в нашата секция Спорт. Желаем ви успешна седмица и печеливши фишове.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva

Yasena Vracheva