Шей унищожи Далас в четвъртия мач, но може ли да го стори отново?

15 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шей унищожи Далас в четвъртия мач, но може ли да го стори отново?

Шей Гилджъс-Алекзандър не успя да спечели MVP наградата за редовния сезон и това го зареди с допълнителна мотивация в серията с Далас Маверикс. Суперзвездата на Оклахома Сити Тъндър имаше решителни изяви за победата на Оклахома Сити Тъндър над Мавс в четвъртия мач, като по този начин “гръмотевиците” се добраха до равенство в битката за финала на Западната конференция. Резултатът е 2-2, а идната нощ предстои и мач №5, който стартира от 4:30 часа в Оклахома Сити.

Преди началото на срещата границата за точки в мача на SGA е поставена на 31.5, като коефициентът за “над” точки е 1.83, докато ставката за “под” е оценена на 1.90.

Именно такива са и средните показатели на Гилджъс-Алекзандър от началото на серията с Далас. Той вкарва средно по 31.8 точки, към които добавя още 9.8 борби, 7.0 асистенции и впечатляващите 2.8 чадъра. В мач №1 той отбеляза 29 точки, във втория двубой вкара 33, в третия – 31, а в четвъртия завърши с 34 точки.

Именно в четвъртия двубой Шей трябваше да демонстрира своята индивидуална класа. Оклахома на няколко пъти изоставаше с двуцифрена разлика, но се възползва от хаотичните нападения на Далас, за да грабне победата в последните секунди. Гилджъс-Алекзандър вкара осем поредни точки за тима си и от 78:84 резултатът стана 86:86, а веднага след това направи асистенция за тройка на Чет Холмгрен, чрез която ОКС взе преднина в мача. В самия край SGA затвори мача с два успешни наказателни удара за крайното 100:96.

Лидерът на Тъндър завърши мача с 14/27 стрелба от игра, като този път стреля само веднъж от тройката, а от наказателната линия бе 6/6. Това бе най-нападателният му двубой в серията, като преди това той бе взимал съответно 19, 24 и 23 стрелби в първите три мача. Той се чувстваше напълно комфортно да атакува съперниците си с марковите за себе си стрелби от средно разстояние.

ТАГОВЕ