Йокич сякаш вече не може да бъде спрян

16 май | news | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Йокич сякаш вече не може да бъде спрян

Денвър Нъгетс получава първа възможност да затвори серията с Минесота Тимбъруулвс и да се класира отново за финала на Западната конференция в НБА. Шампионите от миналата година се изправят срещу “горските вълци” идната нощ от 3:30 часа българско време в “Таргет Сентър” в Минеаполис. До този момент резулататът в серията е 3-2 победи за Нъгетс, които спечелиха последните три двубоя и осъществиха обрат.

А този обрат нямаше да бъде реализиран, ако суперзвездата на Денвър Никола Йокич не беше разучил как да се справи със сериозната защита, която го спираше в първите два мача от серията. Жокера изнасяше лекция след лекция на Руди Гобер, Карл-Антъни Таунс и Наз Рийд, като всичко започна с неговите 24 точки, 14 борби и 9 асистенции в третия мач.

След това сърбинът покачи драстично оборотите и започна да доминира все повече, като наниза 35 точки при 15/26 стрелба от игра в четвъртия двубой. Така се стигна и до петата среща, в която Йокич изригна с 40 точки и 13 асистенции при 15/22 стрелба от полето, за да може Денвър да дръпне напред в общия резултат.

“Той беше в зоната и игра наистина невероятно в последната четвърт. Правеше всичко, изкарваше си нарушения и си печелеше отивания до наказателната линия. Имаше неща, с които трябваше да се справим по-добре, но също така той правеше изпълнения, които са трудни за противодействие. Знаем, че той е единствен по рода си и че ще има изключителни изяви, но трябва да продължим да се борим. Трябва да се опитаме да го направим по-трудно за него”, каза Руди Гобер след шестия мач.

Така от началото на серията трикратният MVP на редовния сезон вече записва по 29.4 точки, 10.4 борби и 9.2 асистенции при 54% стрелба от игра.

Неговата точкова граница за мач №6 в Betano е заложена на 28.5, като коефициентът за “над” е 1.80, докато този за “под” е 1.95.

ТАГОВЕ
КЛАСИРАНЕ