Ще разбие ли Манчестър Юнайтед мечтите на градския си съперник за требъл във финала на ФА Къп

Дербито на град Манчестър: моментът на истината е все по-близо

 

Манчестър Сити вече спечели Висшата лига на Англия и има реални шансове да спечели требъл. За целта е нужно хората на Хосеп Гуардиола да спечелят Шампионската лига и ФА Къп. Пътят към Купата на футболната асоциация на Англия минава през яростно градско дерби с Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” спечелиха Карабао Къп по-рано през сезона и няма да се спрат пред нищо, за да спечелят още една купа.

Триумф срещу Сити в турнира ФА Къп  ще прекърши амбициите на “шумните съседи” за требъл. По този начин Манчестър Юнайтед ще остане единственият отбор в историята на английския футбол, който печели Висшата лига, ФА Къп и Шампионската лига в един сезон. В този двубой е заложено много повече от подебата. Кой гранд от Манчестър ще надделее? 

Спорът за трофея ФА Къп можете да проследите на 3 юни, събота, от 17:00 българско време.

 

Един прекрасен сезон за “червените дяволи”

 

Манчестър Юнайтед берат плодовете от развитието си през този сезон. Ерик тен Хаг преобрази напълно облика на клуба и разви във футболистите манталитет на победители. “Червените дяволи” са на точка от това да постигнат голямата си цел през този сезон да се класират за Шампионска лига. Финалните два мача за сезона ще бъдат на стадион “Олд Трафорд”, където Манчестър Юнайтед се чувства изключително комфортно. Хората на Тен Хаг имат само една загуба на домашна земя от началото на тази кампания. Феновете на отбора тръпнат в очакване и да разберат каква ще е развръзката от започналия процес по евентуалната продажба на клуба.

Спечелването на Купата на Лигата беше уникално преживяване за всички, свързани с отбора. Сега Манчестър Юнайтед се цели в черешката на тортата за този сезон, като спечели ФА Къп. 20 кратните шампиони на Англия вече веднъж доказаха, че могат да победят Манчестър Сити след победата с 2:1 на “Олд Трафорд” по-рано през сезона. Този път арената на сблъсъка ще е “Уембли”.

На този стадион “червените дяволи” вече триумфираха веднъж в Купата на Лигата. Те имат лидерите на игрището, които могат да им помогнат в лицето на Бруно Фернандеш, Каземиро и Маркъс Рашфорд. Сблъсъкът срещу Сити ще бъде наблюдаван от целия свят. Дали Манчестър Юнайтед ще може да спечели 13-та си титла от ФА Къп турнира?

 

На два мача от историята: номинацията на Хосеп Гуардиола за приза “Мениджър на сезона” по никакъв начин не изненадва никого

 

Машината за резултати, която Пеп изгради, мачка всичко по пътя си. “Гражданите” отново вдигнаха трофея на Висшата лига след спираща дъха надпревара с Арсенал през сезона. С това обаче не се изчерпват целите на Манчестър Сити. Отборът е на финал за турнира Шампионска лига, както и за турнира ФА Къп. Футболистите на Пеп навлязоха в убийствено темпо, в чиито жертви се превърнаха отбори като Байерн Мюнхен, Арсенал и Реал Мадрид. Въпреки високите очаквания и амбициозните прогнози, няма да е никак лесно за Манчестър Сити да спечели оставащи едва трофея.

В Шампионска лига ги очаква съставът на Интер, който не е печелил “ушатата” купа от 13 години насам. Италианският стил на игра със сигурност ще изпита качествата на футболистите на Сити. Пътят към ФА Къп е не по-малко трънлив. Там Манчестър Юнайтед ще имат възможността собственоръчно да отнемат мечтите на феновете на Манчестър Сити за требъл. “Червените дяволи” със сигурност биха желали да останат единственият отбор в Англия с постигнат требъл и да добавят още една купа към богатата си с трофеи витрина.

Синята страна на град Манчестър обаче е подкрепена солидно от върховната форма на Ерлинг Холанд. Норвежкото чудо продължава да чупи рекорд след рекорд и да бележи голове за Сити. Той вече се отчете с хеттрик срещу Манчестър Юнайтед при победата на “Етихад” с 6:3 през октомври миналата година. Може ли Холанд да реши и този мач в полза на своите съотборници?

 

На какво да залагаме

 

Коефициентите за краен победител са категорично в полза на Манчестър Сити. “Гражданите” са с 1.50 коефициент да победят градския си съперник в редовните 90 минути и 1.26 да спечели ФА Къп. “Червените дяволи” вече спечелиха един трофей на “Уембли” и знаят как се печелят трофеи. Те са с коефициент 5.90 да вкарат повече попадения от Сити в редовното време и с 3.90 коефициент да вдигнат Купата на футболната асоциация на Англия. Равенство за 90 минути игра е оценено на 3.90 коефициент в Betano.bg към момента.

Формата в исторически план също е в полза на Сити, макар и с малка разлика. “Шумните съседи” са заглушили градския си съперник през последните няколко години. От последните 34 мача във всички турнири, Манчестър Сити е спечелил 16 от тях, като градски им съперник е с 14 победи. Останалите 4 мача са завършили наравно.

Цели 6 от последните 16 мача във всички турнири между Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед са завършили 2:0 или 0:2. Двата отбора притежават нужната класа да неутрализират нападателните набези на своя съперник и за затворят двубоя с подобен резултат. Точен резултат 2-0 е с коефициент 8.50 засега в Betano.bg. 0-2, който ще е в полза на “червените дяволи”, е с коефициент 40.00 към този момент. 

С пазара “Печеливша разлика” можете да заложите на това какъв ще бъде развоят на мача. Манчестър Сити да спечели с 2 гола разлика е с 4.50 коефициент към този момент. Същата разлика, само че в полза на Юнайтед, е с 12.00 коефициент към този момент.

Ще спечелили втори трофей Ерик тен Хаг в дебютния си сезон начело на “червените дяволи” или Пеп Гуардиола ще се доближи още по-близо до знаменит требъл? Не пропускайте дербито за ФА Къп. Изберете Betano.bg за вашата платформа за Спорт и Казино. Желаем ви печеливши фишове и не спирайте да се забавлявате при нас. 

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени. 

Следвайте ни и споделете: