Хебър (Пазарджик) посреща Дея спорт (Бургас) на полуфиналите от Супер Волей Българската Супер Лига Волейбол

10 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Хебър (Пазарджик) посреща Дея спорт (Бургас) на полуфиналите от Супер Волей Българската Супер Лига Волейбол

Хебър – Дея спорт – класен български волейбол

Най-силното волейболно първенство в България – Супер Волей, българската Супер Лига по волейбол, навлезе във фазата на полуфиналите. Отборите, които достигнаха до нея и могат да се нарекат най-добрите четири в родния волейбол са Хебър, Нефтохимик, Дея спорт и Монтата.

Жребият отреди един срещу друг да се изправят Нефтохим – Монтана и Хебър – Дея спорт. В оставащите редове ще обърнем по-голямо внимание на втората полуфинална двойка.

Хебър, смятан за абсолютен фаворит и един от най – силните български отбори за всички времена, посреща бургаския тим в своята зала “Васил Левски”. Победител в тази серия ще е отборът, който пръв постигне 3 победи от общо 5 сблъсъка. Първите две срещи ще се изиграят на 13 и 14 април от 18:30 часа в Пазарджик.

Двата отбора се срещнаха два пъти през настоящия сезон. Хебър излезе като краен победител и в двата случая (3-0 и 3-2). Интересното в един от двата мача е, че “тигрите” дадоха два гейма на съперника си за пръв и последен път през този сезон. Това само доказва тяхната доминация в българския волейбол. Ще успее ли Дея спорт да надскочи себе си и да се противопостави на Хебър, предстои да разберем в следващите няколко седмици. Повече за срещите на двата тима ще намерите на нашия сайт Betano.bg.

Доминацията на Хебър (Пазарджик)

Хебър продължава доминацията си в Супер Волей вече няколко сезона. Настоящата кампания завърши непобеден, записвайки 22 победи от 22 мача. Успехите бяха постигнати по категоричен начин, като единственият по – оспорван двубой, споменат по – горе, бе срещу настоящия си съперник – Дея спорт (Бургас).

“Тигрите” започнаха сезона спечелвайки Суперкупата. Те победиха най – сериозния си противник с последно време – Нефтохимик (Бургас). Първият гейм бе спечелен по убедителен начин от бургазлии с 25-16, но впоследствие тимът от Пазарджик се поздрави с успеха след 3-1 гейма.

Хебър загуби едва 5 гейма през целия сезон, състоящ се от 22 мача. На четвъртфиналите тимът на Николай Митов се разправи с този на Добруджа 07 (Добрич) с 2-0 победи. Подобни статистики определят отбора като основен и абсолютен фаворит за титлата в края на плейофите от Супер Волей.

Дали това ще се случи или ще станем свидетели на чудеса с марка “волейбол”, предстои да разберем съвсем скоро.

Сезонът на Дея спорт (Бургас) – Супер Волей 21/22

Дея спорт започна първенството като новобранец, след като през миналия сезон се състезаваше във втория ешелон на мъжкото волейболно първенство. През лято 2021 година, клубът привлече Венцислав Симеонов за старши треньор. Сред редиците на бургаския тим е привлечен и изключително опитния Георги Братоев. Благодарение на неговото име, отборът осъществява поредица от силни трансфери. Тези попълнения са с основна заслуга за силното представяне на клуба през настоящия сезон. “Делфините” завършиха на 4-о място с баланс от 17 победи и 5 загуби.

На четвъртфиналите бургазлии се изправиха срещу Пирин (Разлог), който завърши сезона на 5-а позиция със същия баланс като Дея спорт, но с две точки по – малко. Момчетата на Венцислав Симеонов поведоха в серията след победа с 3-1 в Бургас. Пирин обаче успя да изравни със същия резултат в Разлог. Така се стигна до трети решаващ мач. След прекрасна игра на Георги Братоев и съотборници, Дея спорт не остави никакви шансове на Пирин и ги победи с 3-0 в своята зала. Така с общ резултат 2-1 победи, “делфините” ще излязат срещу “тигрите” на полуфинал.

Първите два сблъсъка са на 13 и 14 април в Пазарджик. Третата среща ще се играе в Бургас на 18 април. Ако се стигне до четвърти мач, то той ще бъде изигран ден по – късно. Петият и последен двубой ще се проведе на 21 април в Пазарджик. Разбира се, ако се стигне до такъв. Всички неутрални зрители си го пожелаваме.

Прогноза и потенциални залози

Ние от Betano, по подобие на всички останали, също сме фенове на българския волейбол. За това сме се погрижили да ви предоставим всички двубои от Супер Волей и плейофите. Разликата е, че тук има по – голямо разнообразие в пазарите. Освен краен победител, Betano ви предлага пазари като Над/Под точки, брой геймове, първи до Х точки и много други.

Прогнозата ще оставим на вас. Да, имаме основен фаворите, но винаги може да завъртим по особен начин нашите залози. За целта, Вие сте дошли на правилното място.

За повече информация, посетете нашия сайт – Betano.bg. Пожелаваме ви късмет и нека се насладим на шоуто, което са ни подготвили Хебър (Пазарджик) и Дея спорт (Бургас).

Автор: Николай Василев
*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 14 юли

Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Волейбол 20 юни

Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Волейбол 15 юни

България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Волейбол 02 сеп.

Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ