Волейболната лига на нациите 2022 година – програмата за България, фаворити и коефициенти

31 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Волейболната лига на нациите 2022 година – програмата за България, фаворити и коефициенти

Завръщането на лигата на нациите

Броени дни ни делят от завръщането на Волейболната лига на нациите. От 31 май до 24 юли ще се проведе престижното международно спортно събитие. Финалната фаза на турнира е насрочена от 20 до 24 юли.

Волейболната лига на нациите през 2022 г. Се завръща с нов и динамичен формат, който беше обявен през месец август. Отборите ще бъдат разпределени в групи от осем отбора по време на предварителните кръгове. По този начин всички фенове ще имат възможността да усетят тръпката от международния волейбол и да видят любимите си суперзвезди в действие.

Във втората седмица от Волейболната лига на нациите домакин ще бъде столичната зала “Арена Армеец.” Между 21 и 26 юни в София ще пристигнат едни от най – успешните страни в историята на световния волейбол в лицето на Бразилия, Сърбия, Полша, САЩ, Канада, Иран и Австралия.

Надпреварата за България започва

Волейболистите от националния отбор на България ще имат честта да изиграят първата среща от турнира за мъже. Възпитаниците на Николай Желязков излизат срещу Сърбия на 7 юни в 23:30 часа българско време на турнира в Отава (Канада). Преди битките на родна земя, националите ще заминат за Канада, където ще се изиграят първите срещи от турнира. Там съперници на България ще бъдат отборите на Сърбия, Германия, Полша и домакините от Канада.

Преди да насочи фокуса си към Волейболната лига на нациите, България изигра две контроли с европейския шампион от 2021 г. Италия. Родните национали победиха в първия мач с 3:2 (20:25, 26:24, 21:25, 25:23, 15:13). Напълно противоположно беше представянето на българския национален отбор във втората контрола, завършила с победа за Италия с 3:0 (18:25, 20:25, 23:25). България ще изиграе още две контроли преди да започне надпреварата в Лигата на нациите – срещу европейския вицешампион Словения на 31 май и 1 юни в зала “Христо Ботев” в София.

Голямата новина за волейболните национали до момента е отсъствието на Тодор Скримов от Лигата на нациите. Асът на руския Енисей Красноярск ще мине през задълбочена програма за подготовка, за да може да бъде на линия за Световното първенство по волейбол тази година.

Кои са фаворитите Волейболната Лига на Нациите

Бразилия

Започваме с действащите шампиони на Волейболната лига на нациите. Бразилия спечели турнира миналата година след успех с 3:1 срещу Полша. Въпреки успеха срещу поляците, бразилските национали са повече от гладни за още подвизи. Те си тръгнаха от Олимпийските игри в Токио без медал. Това се случва за първи път от 22 години насам при участията на Бразилия на Олимпийските игри. Горчивият привкус може да бъде заличен много бързо с триумф във Волейболната лига на нациите.

Шампионите притежават нужната класа за нов успех. В редиците на Бразилия все още е основният разпределител и капитан на отбора Бруно Ресенде. Забелязва се и присъствието на централния блокировач Лукас Сааткамп, както и на посрещачите Рикардо Лукарели и Йоанди Леал. Макар и с оттеглянето на други ключови играчи, съставът на Бразилия си остава изключително конкурентноспособен и е считан за един от абсолютните фаворити за отличието.

Франция

В съвсем противоположна ситуация от бразилците се намира Франция по пътя си към предстоящия турнир. Европейският шампион от 2015 година все още не е печелил Волейболната лига на нациите.

За сметка на това, именно французите триумфираха на Олимпийските игри в Токио и спечелиха волейболната надпревара там. След този триумф имаше леко напрежение в редиците. В рамките на по – малко от година бяха назначени двама различни треньори.
Добрата новина за Франция е, че героите в Токио са на линия и за Лигата на нациите. Говорим за световни имена като посрещача Ървин Нгапет, диагонала Жан Патри, Антоан Бризард в ролята на разпределител и звездното либеро Женя Гребеников. С тези волейболни доайени срещу мрежата Франция може спокойно да премине през всеки един отбор.

Полша

Завършваме с волейболния отбор на Полша. Настоящите световни шампиони бяха изключително близо до първото си злато във Волейболната лига на нациите. Последното предизвикателство в лицето на Бразилия се оказа прекалено голяма хапка за поляците и те завършиха на второ място. Вицешампионите са в почти запазен състав от миналата година и стиковката в отбора до голяма степен се е запазила. Капитанът на поляците Михал Кубиак и бившия треньор Витал Хейнен са единствените очевидни липси преди старта на турнира. На линия са Полша ще бъдат посрещачите Вилфредо Леон и Бартош Курек, като втория може да играе и като диагонал, което ще бъде изключително ценно за разпределението на игра на Полша. Цялото това изобилие на талант в комбинация с наставленията на опитния старши – треньор Никола Гърбич поставят поляците на едно ниво с станалите фаворити за Волейболната лига на нациите.

На какво да залагаме

Още сега можете да заложите на Вашия фаворит за спечелване на Волейболната лига на нациите. Посетете нашия дългосрочен пазар FIVB Nation’ s league 2022 Победител и направете своя избор сега в Betano.bg. Полша и Бразилия са очакваните фаворити с по 3.00* коефициент в Betano.bg към този момент.

Вече споменахме за балансирания отбор на Франция, който отново ще атакува върховете в света на волейбола. Французите са със 7.00 коефициент да спечелят турнира.
Държавата, в която се е зародил волейбола като спорт – САЩ, ще се впуснат в поредното приключение на волейболната сцена. Те са с 10.00 коефициент да спечелят Волейболната лига на нациите.

Родните ни национали пък са с 75.00 коефициент да шокират всички букмейкъри и да направят България горда.

Наградите са на една ръка разстояние или на един линк разстояние в Betano.bg. Ако имаш приятел, който желае да се регистрира и да покори премиум света на онлайн залозите, можеш да се възползваш от офертата ни “Препоръчай приятел”. След изпращане на специален линк за регистрация и успешно следване на стъпките, и двамата можете да спечелите по 10 лв безплатен залог. За повече информация, посетете офертата в началната страница на Betano.bg.

Волейболният световен елит ще премери сили в епични двубои за Волейболната лига на нациите. Заложете на своя фаворит сега в Betano.bg и се наслади на магията на волейбола. Желаем ви успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ