Национална Волейболна Лига на България – как започна годината за българския волейбол

05 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Национална Волейболна Лига на България – как започна годината за българския волейбол

Супер лига

Супер лигата е най – високото ниво на мъжки волейбол у нас. В нея са събрани 16 отбора разположени в цялата страна и се разделя на А и Б група. Първенството е създадено през далечната 1945 година и се провежда всяка година. 

Според последната класация, съставена от Европейската конфедерация по волейбол, българската Супер лига е класирана на 13-о място от 56 първенства.

Обзор на Супер лигата до момента*

Националната ни волейболна лига тече с пълна сила и вече бяха изиграни по 11 срещи. Не би било изненада за никого, интересуващ се от волейбол, да види отбора на Хебър Пазарджик като абсолютен лидер в лигата. “Тигрите” са единствения непобеден до момемнта отбор. Още по – впечатляващ е фактът, че от 11 двубоя, те са загубили едва 2 гейма. Тази статистика показва колко голяма е доминацията на тима от Пазарджик. 

Друго интересно, което може да изтъкнем в този е обзор е представянето на отбори като Дея Спорт Бургас и Пирин Разлог.

Новаците от ВК “Дея Спорт”, изненадващо или не, се представям доста силно до момента в шампионата. Амбициозният им състав включва редица звезди на българският волейбол. Това са Георги Братоев, Тодор Вълчев, Красимир Гайдарски и Денис Чавдаров. С баланс от 9 победи и 2 загуби, бургазлии се намират на удобно за тях място в класирането. Първата загуба дойде от вицешампиона и градски съперник – Нефтохимик Бургас (3:0). Втората загуба дойде в Монтана (3:0). Въпреки тези 2 поражения, може спокойно да кажем, че Дея Спорт прави един наистина силен сезон, като тук може да отбележим страхотните успехи срещу Левски (3:2) и ЦСКА (3:1).

Доста впечатляващо е и представянето на Пирин Разлог в елита на България. Цели 10 победи и едва 1 загуба до момента за момчетата на Благовест Катранджиев. Загубата дойде след сблъсък с шампионите Хебър Пазарджик (3:0). Като отличителни победи може да отбележим тези срещу Нефтохимик (3:1) и Монтана (3:1). Диагоналът Спас Байрев прави феноменален сезон до момента. Новото попълнение, дошло от редиците на Хебър, записа няколко мача с по над 30 точки в актива си.

Предстои да видим как ще се развият нещата след подновяване на битката в Суперлигата.

Моментно класиране в Супер лигата 

Класирането в Националната волейболна лига е доста интересно и оспорвано на някои позиции.

Тук е мястото да отбележим начина по, който се точкува във волейбола. 

След победа с 3:0 или 3:0, победителят получава 3 точки.

След победа с 3:2, победителят получава 2 точки, а загубелият 1.

Вече споменахме, че отборът на Хебър е абсолютен лидер. Той заема първото място с актив от 11 победи, 0 загуби и 33 точки. На второ място се намира тимът на Пирин Разлог с 10 победи в 11 мача и 28 точки. Трети във временното класиране е Нефтохимик Бургас – 9 победи, 2 загуби и актив от 26 точки. Челната четворка допълва отборът на Дея Спорт Бургас. Те са записали 9 победи, 2 загуби и имат 26 точки. Въпреки, че показателите са еднакви, Нефтохимик е пред Дея Спорт в класирането благодарение на повече спечелени гейма.

Класирането продължава с отборите на Левски (5), Монтана (6), ЦСКА (7), Дунав (8), Марек (9), Добруджа (10), Славия (11) и Сливнишки Герой (12). Първите 12 в класирането ще влязат в плейофна битка. Като първите 4 се класират директно за четвърт-финали, а останали осмина-финали.

Последните 4 отбора изпадат, като за момента това са: Локомотив Пловдив (13), Ботев Луковит (14), Берое (15) и Раковски (16).

Залози и коефициенти за волейбол

Betano.bg е световна платформа за залагане, вече и България. Разбира се, не сме забравили волейболните запалянковци. Погрижили сме се да ви предоставим най – различни пазари. Като например: брой сетове, брой точки в двубоя или определен сет и много други.

Това, което остава, е да започнете да играете. Разбира се, не забравяйте да се забавлявате. А ние от екипа на Betano.bg, ви пожелаваме много късмет и успехи.

Автор: Николай Василев

*Представените коефициенти и събития са съобразени с времето, в което е написана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Волейбол
Анализи и Прогнози 16 окт.

Българската СуперЛига по волейбол се завръща с нова порция интригуващи двубои

Анализи и Прогнози 25 сеп.

След провала на Евроволей следват Олимпийски квалификации за националния ни отбор

Волейбол 14 юли

Време е за финали! Волейболната Лига на нации се завръща с четвъртфиналните сблъсъци

Волейбол 20 юни

Полша и САЩ се изправят една срещу друга в суперсблъсък във втория турнир на Лига на нациите

Волейбол 15 юни

България излиза срещу Бразилия в търсене на втората си победа от волейболния турнир „Лига на нациите“ за мъже

Анализи и Прогнози 02 юни

България започва участието си в Лига на нациите с двубой срещу Китай

Волейбол 10 май

Големият европейски клубен финал по волейбол CEV. ЗАКСА Кенджежин-Кожле ще защитава трофея си срещу Ястжембски Венгел

Волейбол 20 ян.

Битката за Лос Анджелис: ЛА Лейкърс срещу ЛА Клипърс

Волейбол 02 сеп.

Иран или Бразилия ще достигнат следващата фаза на Световното първенство по волейбол за мъже 2022 г.

Анализи и Прогнози 25 авг.

Световно първенство по волейбол 2023 – очаквания, прогнози и фаворити

ЗАРЕДИ ОЩЕ