Ранен Челси пътува до Ливърпул за мач с “Мърсисайдци”

21-ви кръг от Английската Висша лига: Един срещу друг излизат Ливърпул и Челси, червени срещу сини

 

21-вият кръг от най-силното футболно първенство в света ще ни предостави мега сблъсък. Един срещу друг излизат Ливърпул и Челси, червени срещу сини. Историческа битка, която ще ни предостави много емоции въпреки, че формата на двата отбора не е на висота. 

Двата тима отчаяно се стремят да влязат в топ 4, но към момента, това изглежда като доста трудна задача. Трите точки в “града на Бийтълсите” са много важни и за двата отбора.

Мачът ще се играе на “Анфийлд” на 21-ви януари от 14:30 българско време. 

Ще успее ли някой да грабне трите точки или ще задълбочат проблемите си с тяхното поделяне? Всичко това предстои да разберем в края на седмицата.

Повече информация за това събитие може да откриете на нашия сайт Betano.bg.

 

Колебливият вицешампион на Англия бе на косъм от спечелването на титлата в Англия миналата кампания

 

Защо колеблив вицешампион? Ливърпул бе на косъм от спечелването на титлата в Англия миналата кампания. Сега, клубът се намира на разстояние от първата четворка след изиграването на половината сезон. “Червени” заемат 9-о място във временното класиране с актив от 28 точки, на 10 от четвъртия – Манчестър Юнайтед. 

Ливърпул все още преследва първата си победа от началото на календарната година. В първият си двубой за 2023, момчетата на Юрген Клоп допуснаха поражение от Брентфорд с 3:1. “Мърсисайдци” не успяха да победят Уулвърхямптън във ФА Къп, завършвайки 2:2, а след това дойде и тежката загуба с 0:3 от Брайтън. 

Представянето на тима е много под очакваното въпреки привличането на един от най-надеждните и млади нападатели в момента в Европа – Дарвин Нюнез. За сравнение с миналия сезон, Ливърпул бе записал 40 точки след изиграването на 18 кръга. 

Никой не може да си обясни драстичния спад във формата на “мърсисайдци”. Те не са отбор, който страда от дългосрочни или чести контузии. Единствената по-забележима разлика от този и изминалия сезон е липсата на един от нападателите – Садио Мане. Вицешампионът не се оплаква от липсата на попадения, въпреки тази загуба. 

Възможно ли е четата на Юрген Клоп да преобърне сезона, започвайки с победа срещу един от големите отбори в Англия? 

Безброй проблеми в синята страна на това дерби, проблемите в лондонския клуб не са един или два

 

По подобие на Ливърпул, Челси е една от изненадите през този сезон, от негативна гледна точка. Ако мислим, че представянето на “мърсисайдци” е слабо, то какво остава да кажем за това на “сините”?

Проблемите в лондонския клуб не са един или два. Въпреки многото нови попълнения, тимът се намира на 10-о място в класирането, изоставайки на 10 точки от четвъртото място. 

Слабите резултати доведоха до промяна на треньорски пост. Греъм Потър застана начело на тима и въпреки, че започна престоя си с няколко последователни двубоя без загуба, колелото рязко се завъртя. Челси записа едва една победа в последните си 9 мача в първенството, а тя дойде срещу доста по-непретенциозния тим на Борнемут. 

Тук проблемът е доста по-явен. “Лондончани” страдат от много контузии и то на основни играчи. Футболисти като Н’Голо Канте, Рийс Джеймс Едуард Менди и много други често стават жертви на травми. Друг от основните проблеми в Челси е липсата на голове. Тимът е отбелязал едва 22 гола след изиграването на 19 кръга. Това е доста под стандартите на клуб като Челси, който постоянно се бори за отличия.  

“Сините” продължават привличането на нови имена на “Стамфорд Бридж”, като най-изпъкващо сред тях е това на Жоао Феликс, който е под наем от Атлетико Мадрид. 

Ще успее ли той или някой друг нов трансфер да върне славните времена на отбора или проблемите ще се задълбочат още повече? 

 

Прогнози и предложения за залози на срещата Ливърпул-Челси в Betano

 

Очаква ни един равностоен и интригуващ двубой въпреки слабите резултати на двата отбора, и голямата разлика в коефициентите. Betano предлага коефициент от 1.82* за победа на домакините, докато този за гостите е 4.15*. Ливърпул е сочен за основен фаворит, тъй като ще защитава собствения си дом. 

Както вече отбелязахме, “сините” не се намират в оптимална атакуваща форма и един потенциален залог на “Двата отбора да отбележат гол – Не” изглежда напълно възможен. Пазарът е оценен на 2.20*, както и този за Под 2.5 гола. Въпреки звездите, които се подвизават в двата състава, не се очаква висока резултатност. 

Освен тези, Betano предоставя още куп възможности за залози на английската Висша лига. Очаква ни оспорван мач, а ние може само да седнем и да му се насладим. Пожелаваме ви късмет, много печалби и незабравима игра при нас!

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: