Кой ще е вторият финалист в турнира ФА Къп – Брайтън срещу Манчестър Юнайтед

19 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Кой ще е вторият финалист в турнира ФА Къп – Брайтън срещу Манчестър Юнайтед

Под светлините на прожекторите – наближават полуфиналите на турнира ФА Къп

 

Шампионът на Висшата Лига Манчестър Сити ще се изправи срещу  Шефилд Юнайтед в първия мач от полуфиналната фаза. Съпротивата на “остриетата” не би трябвало да затрудни кой знае колко намиращия се в прекрасна форма отбор на Сити. Разликата в класите е огромна и се очаква това да си проличи и “гражданите” да се превърнат в един от финалистите. Въпросът е кой ще е другият? Вторият полуфинал между Брайтън и Манчестър Юнайтед се очаква да е далеч по-интригуващ.

“Чайките” правят страхотен сезон и се борят повече от успешно със свирепата конкуренция в Английската Висша Лига. Срещу тях излиза Манчестър Юнайтед на Ерик тен Хаг, който вече грабна трофея Карабао Къп и е гладен за още отличия. Брайтън никога не е печелил ФА Къп в своята история, като най-доброто постижение на “чайките” е загубен финал през сезон 1982/83 година. Дали ще успеят тази година да изравнят, а и защо не да подобрят това постижение?

Мачът ще се изиграе на 23 април в 18:30 българско време. Митичният стадион “Уембли” ще е домакин на този двубой.

 

Страхотният сезон на Брайтън: Феновете преживяват изключително вълнуващ сезон в Английската Висша Лига

 

“Чайките” започнаха повече от обещаващо сезона с победа именно над Манчестър Юнайтед като гости с 2:1 под ръководството на Греъм Потър. Брайтън Добрите резултати продължиха, но сезонът заплашваше да се преобърне с главата надолу. По средата на кампанията пред Греъм Потър застана възможността да направи следващата крачка в треньорската си кариера и да поеме Челси. Тази идея се оказа прекалено съблазнителна за вече бившия наставник на Брайтън и той пое в посока “Стамфорд Бридж”. Ръководството на “чайките” обаче реагира веднага, като си осигури услугите на Роберто де Дзерби.

Италианският специалист се слави с атрактивния стил на игра, който неговите отбори изповядват. Моделът на владеене на топката и създаване на положения донякъде напомня на този на Хосеп Гуардиола, но де Дзерби създава свой автентичен прочит на този стил на игра. Неговите възпитаници веднага приеха неговите идеи на терена и резултатите говорят достатъчно. Брайтън е на полуфинал на ФА Къп и към момента заема седмата позиция в класирането с 49 точки. Хората на де Дзерби са с два мача по-малко от Тотнъм и Астън Вила, които заемат петото и шестото място съответно с 53 и 50 точки. Предпоставките за място в евротурнирите не са лоши за Брайтън и ще наблюдаваме с интерес докъде могат да достигне отбора. 

 

Колко далеч може да стигне Манчестър Юнайтед

 

Подобно на Брайтън, Манчестър Юнайтед също не очакваше подобни успехи през сезона. Назначаването на Ерик тен Хаг вдъхна чувство на увереност и шампионски манталитет въ футболистите. Разликата между настоящия и предишния сезон е огромна и резултатите го доказват. “Червените дяволи” вече спечелиха един трофей и нямат намерение да се задоволят само с него. Нещо, което може да попречи на тези амбиции са натрупващите се контузии в лагера на Юнайтед.

Фундаментални фигури за отбора като Рашфорд, Мартинез и Варан са контузени заедно с Маласия, Шоу и Забицер. Това са ключови футболисти за Манчестър Юнайтед и не се знае дали някой от тях ще бъде възстановен навреме за мача с Брайтън. Сезонът навлиза в много важен етап за “червените дяволи” и всеки мач ще е като финал. Борбата за топ 4 във Висшата Лига е ожесточена, но Манчестър Юнайтед е фаворит да завърши на някое от местата, даващи право за участие в Шампионска лига. “Червените дяволи” за последно спечелиха ФА Къп през 2016 година. Дали ще успеят да направят важна крачка към спечелването на тринадесетата Купа на футболната асоциация?

 

На какво да залагаме, вижте коефициентите в Betano

 

Коефициентите за краен победител са доста интересни. Учудващо или не, отборът на Брайтън е фаворит към момента да достигне финала. “Чайките” са с коефициент 2.42 да спечелят мача и 1.82 да стигнат до финалната фаза до момента. Въпреки многобройните контузени и далеч по-тежка програма, Манчестър Юнайтед е с 2.75 коефициент към този момент да победи съперника и 2.00 да си уреди среща най-вероятно с Манчестър Сити на финала. Шансът за равен резултат в редовното време е оценен на 3.65 коефициент до този момент.

Това съперничество в дългосрочен план засега се развива в полза на Манчестър Юнайтед. “Червените дяволи” имат 9 победи от 13 изиграни мача срещу Брайтън. Хората на де Дзерби имат 4 победи, а равният резултат никога не е властвал. Това може да ви помогне при съставянето на залог.Отборът на Брайтън е отбелязал поне един гол в последните си 9 мача във всички турнири и печели първото полувреме в 42% от своите мачове. Същото в проценти важи и за гостите. Това ни навежда на мисълта, че може да имаме резултатно първо полувреме.  Можете да заложите на пазара “Първо полувреме Над/Под общо голове”. Да има три или повече отбелязани попадения през първото полувреме е с 6.00 коефициент в Betano.bg към този момент. 

Каору Митома е новата звезда в отбора на Брайтън. Японското крило бързо показа своите качества и се превърна в един от основните играчи в състава. 7 гола и 4 асистенции в дебютния си сезон в най-силното първенство в света е впечатляващо. Митома тепърва ще показва на какво е способен. Може ли да се разпише и срещу Манчестър Юнайтед? Към момента предлагаме коефициент 3.40 Каору Митома да отбележи по всяко време на “Уембли” в полуфиналния сблъсък за ФА Къп срещу “червените дяволи”. Можете да разгледате и останалите пазари за играчи, коефициентите са добри. 

Брайтън или Манчестър Юнайтед ще играят финал? Мачът ще е оспорван и ние от Betano.bg ще го очакваме с интерес. Не пропускайте да заложите сега на вашия фаворит. Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Висша Лига Англия
Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Висша Лига Англия 05 ян.

Сър Джим Ратклиф и сделката с Манчестър Юнайтед – големите въпроси пред британския милиардер

Висша Лига Англия 20 дек.

Най-интересното от Английската Висша Лига през годината

Висша Лига Англия 19 дек.

Ливърпул и Арсенал излизат в ожесточен сблъсък за първото място във Висшата лига

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

Висша Лига Англия 22 ное.

Класика за “добре дошли” във Висшата лига след паузата за европейски квалификации

ЗАРЕДИ ОЩЕ