България посреща Северна Македония в първия си мач от УЕФА Лига на нациите

УЕФА Лига на нациите

Лига на нациите е международен европейски турнир на УЕФА, който се провежда веднъж на две години. Турнирът е сравнително нов, като това ще бъде третото му издание. Той започна през септември 2018. Националният отбор на Португалия се превърна в първия носител на трофея в състезанието. Франция е настоящият шампион на Лигата на нациите, като тя е единствена друга страна печелила отличието.

Турнирът се разделя на четири лиги (A, B, C и D). Отборите са разпределени в съответните лиги според класацията им в ранглистата. Всяка лига съдържа четири групи с по четири отбора, освен лига “D”. Групите там са две, а отборите седем.
Победителите от всяка група в лига “А” ще продължат към полуфиналите на турнира, съответно финал. Всички отбори от останалите три лиги играят за промоция в по-горна лига.

Тази надпревара заменя голяма част от приятелските двубои, които са планирани през календарната година.

Българският национален отбор също намира място в този турнир. Момчетата на Ясен Петров са поставени в лига “C”.

Лига “C” – България срещу Северна Македония

България и Северна Македония са поставени в група 4, лига “C” в тутрнира Лига на нациите. Компания на двете страни правят още Грузия и Гибралтар.

Българският тим започва своето участие с домакински мач срещу Северна Македония. Според много специалисти, именно двете страни ще спорят за първото място. Срещата е много важна, като един положителен резултат би дал нужната увереност на българските футболисти.

Двете страни се намират близо една до друга в ранглистата, като България се намира на 73-о място, а Северна Македония са 62-и.
Силите са изравнени. Кой от двата отбора ще вземе предимство в спора за 1-то място в групата?

Съперничеството между България и Северна Македония

България посреща Северна Македония в първи мач от група 4, лига C от Лигата на конференциите. Срещата ще се изиграе на 2 юни от 19:00 часа в Разград – “Хювефарма Арена”.

Не бихме могли да кажем, че двете страни имат оспорвано съперничество през годините. Въпреки малкото километри, които разделят двете държави, националните отбори почти не са играли един срещу друг.

Двубоите, които са изиграли за периода от 2001 година насам, се броят на една ръка. Те са точно 4 на брой, като всички мачове са приятелски. България има предимство в тези сблъсъци. “Трикольорите” имат записани три победи и една загуба.

Въпреки, че Северна Македония се намира в по-добра форма в последно време, печелейки три пъти от последните си пет двубоя във всички турнири, България е сочена за фаворит. За да направим сравнение, “Лъвовете” са спечелили едва една победа с последните си 5 мача.

Ще се отрази ли тази негативна серия на тима, или нашите момчета са готови да загърбят миналото и да се борят за нещо повече? Отговор на този въпрос ще получим след изиграването на този толкова важен първи двубой от турнира.

Прогноза и потенциални залози

Българският национален отбор е сочен за фаворит в тази битка. Нашите букмейкъри са оценили шансовете на България за победа на 2.57* коефициент. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на гостите от Северна Македония е 2.95. Разликата не е толкова голяма, но предимството е все пак на страна на “трикольорите”.

Чисто статистически, преките срещи между двете страни не са резултатни. Всички четири двубоя до момента между тях са завършвали с резултат Под 2.5. С оглед на факта, че това е първи мач от официален турнир, не бихме се изненадали, ако двата състава излязат малко по-предпазливо на терена. Коефициентът за Под 2.5 е 1.52. От друга страна, ако станем свидели на ранен гол, то тогава може да очакваме футболистите да се отпуснат и да погледнат по-смело към противниковата врата. Разбира се, в такъв случай може да видим и затваряне на повелия в резултата тим. Ето затова, коефициентът за Над 2.5 гола е примамливо висок – 2.57. За повече подобни пазари може да посетите секция “Над/Под” на това събитие, като със сигурност ще намерите нещо интересно.

Ние от екипа на Betano.bg пожелаваме късмет не само на нашия национален отбор, но и на вас и вашите залози! Не пропускайте да подкрепяте България, докато се забавлявате с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени

Следвайте ни и споделете: