Първото лондонско дерби, предопределящо топ 4 във Висшата Лига в Англия – Челси – Арсенал

19 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Първото лондонско дерби, предопределящо топ 4 във Висшата Лига в Англия – Челси – Арсенал

Лондонска надпревара за топ 4

Английската Висша лига се приближава към своя край за сезон 2021/2022. Докато Манчестър Сити и Ливърпул се борят ожесточено за титлата, битката за топ 4 е не по-малко оспорвана.

Интересното е, че в нея са замесени четири лондонски отбора. Това са Челси, Тотнъм, Арсенал и Уест Хям. Още по-вълнуващото е, че всички те имат поне по един-два мача помежду си. Борбата за участие в Шампионска лига на есен ще е още по-завладяваща.

В първото от оставащите четири големи лондонски дербита, Челси посреща Арсенал на “Стамфорд Бридж” на 20 април от 21:45 часа. Сблъсъкът се очертава да бъде доста равностоен.

Кой ще излезе като краен победител и кой ще се доближи до класиране в най – престижния европейски клубен турнир, ще разберем съвсем скоро.

Челси – Арсенал

Челси се изправя срещу Арсенал за 72-и път в историята на Висшата лига. До момента статистиката е в полза на “топчиите”. Арсенал са печелили 28 пъти, докато победите за Челси са 24. Равенствата между градските съперници са 19. Това са показатели на два равностойни отбора. Последните девет мача по между им в Премиър Лийг също го доказва. Двата тима са си разменили по 3 победи и са завършвали без победител 3 пъти.

Първият сблъсък през сезона бе спечелен от “сините” с 2:0 насред “Емирейтс Стейдиъм”. Арсенал излиза за реванш, който би ги доближил до голямата цел през настоящата кампания.

Безспорно, Челси се намира в по-добра форма, записвайки 6 победи и 1 загуба в последните 7 кръга. От друга страна, отборът на Арсенал постигна 4 успеха, но допусна 3 поражения в същия период. Не веднъж или двата пъти сме виждали, че настоящата форма няма никакво значение в такива големи дербита.

“Сините” заемат 3-то място във временното класиране с актив от 62 точки. “Артилеристите” се намират на 5-та позиция в подреждането с 50 спечелени точки.

Двата отбора са изиграли по 30 мача до тук в първенството. При една евентуална победа за домакините и при изиграването на еднакъв брой мачове, Челси би имал цели 8 точки преднина пред четвъртия Тотнъм. Преднина, която изглежда малко вероятно да не е достатъчна за класиране в четворката. Тук обаче говорим за английската Висша лига и може да очакваме всичко. Ето защо, дори при победа за Челси, момчетата на Томас Тухел не бива да се отпускат в оставащите седем кръга. Арсенал, от своя страна, ще изостава на 3 точки от 4-о място. Добрата новина за тях е, че футболистите на Микел Артета имат пряк двубой срещу “шпорите”, които заемат това въпросно място.

Какво ще се случи в дербито? Кой ще излезе победител? Дали изобщо ще видим такъв? Отговор на всички тези въпроси ще получим в сряда вечер на 20 април.

Прогноза и евентуални залози

Прогнозирането на краен резултат в такъв тип дерби е много трудно. Тук става въпрос за два много равностойни отбора. Въпреки това, домакините от Челси са сочени за фаворит. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Челси, е 2.02*, а този на Арсенал е 3.75. Да, “сините” изглеждат в по – добро моментно състояние, но този коефициент на “топчиите” не е за изпускане.

Ето защо пазарът “Двоен шанс” изглежда доста подходящ. Коефициентът за Х2 е 1.83, който позволява да бъде комбиниран в множествен залог.

Двата отбора обичат да си вкарват, а коефициентът това да се случи е 1.80. Тук може да се погледне към пазара “Краен резултат и Двата отбора да отбележат гол”, като коефициентът за Челси / Да е 3.95, а този за Арсенал / Да – 7.20. Двубоят да завърши без победител и двата отбора да отбележат гол е с коефициент 4.45.

Всички тези пазари изглеждат изключително интересни. Всеки един от тях е възможен и това прави играта толкова вълнуваща.
Оставяме избора във ваши ръце, а ние ви пожелаваме успех и много положителни емоции.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ