Манчестър Сити срещу Тотнъм – прогнози, коефициенти и пазари – Английската висша лига

17 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Манчестър Сити срещу Тотнъм – прогнози, коефициенти и пазари – Английската висша лига

Манчестър Сити и Тотнъм в двубой от Английската висша лига

Съставите на Манчестър Сити и Тотнъм излизат в интригуващ двубой на “Етихад Стейдиъм” в град Манчестър. Двубоят е гвоздеят на 26 – тия кръг на Английската висша лига и ще прикове вниманието на милиони по телевизорите на 19 февруари в 19:30 българско време.
“Гражданите” гледат уверено към титлата в първенството и ще приемат с отворени обятия предизвикателството на Тотнъм. Хората на Пеп Гуардиола и този сезон се борят на няколко фронта за трофеи, но за отбор с подобна дълбочина на състава това изобщо не бива да ни учудва.
Тотнъм също има своите цели през този сезон – място в топ 4 е реалистична цел към този момент. “Шпорите” все още са в надпреварата и за ФА Къп и ще се опитат да я спечелят за девети път от нейното създаване през 1871 година. Новият треньор на “лондончани” Антонио Конте вече допринася за положителната промяна в отбора след безславния период на Нуно Еспирито Санто на мениджърския стол.

Моментна форма на двата отбора

Доминацията на Манчестър Сити

Ако заложите на Манчестър Сити да спечели Висшата лига в Англия и този сезон, никой няма да ви направи забележка за липса на футболни познания. Възпитаниците на Пеп Гуардиола впечатляват все повече и повече с постоянството си през годините. Походът на “гражданите” за четвърта титла в първенството в последните пет кампании към този момент е повече от убедителен. Те са на първо място в таблицата с 63 точки – 12 повече от Ливърпул, който е с два мача по-малко. Головата разлика на Сити до тук също е впечатляваща със съотношение на вкарани – допуснати голове 61 – 14. Това са най-добрите числа за този показател в първенството до този момент. Гуардиола и компания не могат да се оплачат и от моментната си форма – 9 победи в последните 10 мача. Последната жертва на синята машина беше Норич. “Канарчетата” претърпяха тежко поражение като гости с 0:4, а нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг се отчете с хеттрик.

Преобразеният Тотнъм

След назначаването на Антонио Конте ситуацията в Тотнъм се промени в положителна посока. Италианският специалист стабилизира формата на “лондончани” в първенството. Тотнъм записа 6 победи, 3 равенства и само една загуба в първите 10 мача на Конте във Висшата лига в Англия. Съветите на новия мениджър оказаха ефект и върху голямата звезда на отбора Хари Кейн. Той беше загубил форма, но с появата на Конте той преоткри головия си нюх и отново играе ключова роля за своя тим.
Последният резултат в първенството развали донякъде доброто впечатление за работата на италианеца в Тотнъм. Домакинското поражение срещу Саутхямптън с 2:3 загатна за дългия път, който предстои пред “шпорите.” Възпитаниците на Конте бяха надиграни на собствения си терен по доста показатели. Краткото време, за което паднаха двата късни гола за “светците” допълнително разочароваха привържениците на Тотнъм преди голямото дерби срещу Манчестър Сити.

Кои се очертават да бъдат отсъстващите

В съставите и на двата отбора можем да забележим някои важни липсващи фигури. Под въпрос за Сити към този момент са Габриел Жезус и Джак Грийлиш. Потенциалното им отсъствие може да ограничи домакините в атакуващ план, но отлично знаем способността на “гражданите” да бележат попадения без изявен централен нападател.
За гостите отсъстващите се очертават да са централните защитници Ерик Дайър и Джафет Танганга поради контузии респективно в бедрото и коляното. Участието в мача на полузащитника Оливър Скип също не е гарантирано. Младият англичанин е важна част от състава на Тотнъм и от лагера на “шпорите” ще се надяват той да се възстанови от контузията си в слабините навреме за големия мач.

На какво да залагаме

В последните 11 мача между тези два отбора Манчестър Сити има предимство – 6 победи за “гражданите” срещу 4 за гостите и само едно равенство. Ремито не е предпочитан вариант за залог, когато тези съперници излизат на терена. Манчестър Сити са с коефициент 1.30 към този момент в Betano.bg да постигнат победа. Не трябва да отписваме и “шпорите” от тази среща – Антонио Конте е треньор от световна класа, който знае как се печелят подобен тип двубои. Тотнъм е с коефициент 9.25 към момента да си тръгнат от “Етихад Стейдиъм” с трите точки.

Едва три от последните десет мача между Манчестър Сити и Тотнъм са завършили с над 2.5 гола. При последната им среща Тотнъм триумфира с 1:0. Нашият пазар “Над/Под Общо голове” предлага коефициент 2.32 за Под 2.5 гола в този предстоящ мач към този момент. Съперниците в този мач се отличават със стабилна игра в защита. Цели пет от последните десет мача между тези два отбора са завършили с резултат 1:0. Това ни навежда на мисълта и за потенциала на “Под 1.5 гола.” Този пазар е с коефициент 4.50 в сайта Betano.bg към този момент.

Дали Манчестър Сити ще запази голямата си преднина на върха или Тотнъм ще се заяви като фаворит за топ 4 с гръмка победа в Манчестър? Ние ще проследим с интерес дербито в Английската висша лига. На Вас пожелаваме успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ