Ще продължи ли възхода на Нюкасъл, или Челси ще се окаже прекалено висока летва за преодоляване

10 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Ще продължи ли възхода на Нюкасъл, или Челси ще се окаже прекалено висока летва за преодоляване

Челси – Нюкасъл във Висшата Лига в Англия

Нюкасъл ще пътува до Лондон, за да се изправи срещу отбора на Челси.
Мачът във Висшата Лига ще се играе в неделя на 13.03.2022 от 16:00 часа.

Очертава се здрава и изключително важна битка между двата тима. Срещата е важна за Челси, защото участието им в Шампионска лига на есен, все още, не е подпечатано. “Лондончани” се намират на трета позиция, но преследвачите им се доближават все повече и повече.

От друга страна, срещата е важна и за Нюкасъл, защото тяхното оцеляване в елита не е напълно сигурно. Да, резултатите, които постигнаха напоследък ги изкараха от опасната зона. Това обаче е Висшата лига и нищо не е сигурно до самия край.

Двубоят между Челси и Нюкасъл, по – рано през сезона, завърши по убедителен начин в полза на “сините”. Въпреки, че до 60-та минута резултатът бе равен, хората на Томас Тухел показаха своето майсторство и за нула време успяха да отбележат 3 безотвени гола, които да им донесат победата.

“Свраките” се намират в страхотна форма, но този път съперникът е от много висока класа. Ще успее ли Нюкасъл да си върне за случилото се по – рано през сезона, предстои да разберем в неделния следобед на 13-ти март.
Срещата може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Сезона на Челси до тук

Сезонът на настоящия европейски и световен клубен шампион започна по впечатляващ начин във Висшата лига. Те трупаха точки след точки и постепенно си отваряха преднина на върха. Освен, че постигаше победи, Челси играеше много качествен и доминиращ футбол. В първите си 10 кръга от началото на кампания, “сините” записаха 8 победи, 1 равенство и 1 загуба. Още по – впечатляващото беше, че отборът бележеше много и почти не допускаше попадения в своята врата. Голавота им разлика, след десет изиграни срещи, бе 23-3. Отборът бе смятан за основен фаворит за спечелването на титлата през този сезон, но нещата рязко се промениха.

Според много специалисти, промяната дойде веднага, след като Бен Чилуел и Рийс Джеймс получиха контузии. Този факт не подлежи на оспорване, тъй като двамата правиха забележителен сезон с много попадения и асистенции. За огромно съжаление на клуба, контузията на Чилуел ще го извади от игра до края на сезона, а тази на Джеймс го изкара за няколко месеца. Именно в този период, Челси не показваше качествена и пълна с въображение игра, както го правеше по – рано през сезона. Това доведе до някои слаби резултати в срещи, които на пръв поглед изглеждаха като “сигурни” победи.

Не може да кажем, че тимът се е намирал в криза, но въпросните слаби резултати смъкнаха отбора на трето място, като разликата от върха стана прекалено голяма.

Челси са с три поредни победи в елита, като успяха да запазят и три чисти мрежи. Домакинският им мач на Нюкасъл няма да е лесен, но въпреки това, “лондончани” са считани за големия фаворит в този сблъсък.

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Челси е 1.30*. На пръв поглед, този коефициент не е лош и може да се комбинира с други събития.

Представянето на Нюкасъл до тук

Сезонът на “свраките” до тук, спокойно може да се раздели на две половини. Първата, от които, може да опишем като истински кошмар.

Дебютната победа за Нюкасъл през сезон 2021/2022 дойде чак в 15-ия кръг. Тя бе срещу отбора на Бърнли, постигната с 1:0. Преди това тимът записа 7 равенства и 7 загуби. Стигна се до назначаването на нов старши треньор в лицето на Еди Хау.

Втората половина може да отличим след направата на тази промяна. Под ръководството на Хау, “свраките” се стабилизираха и в последните 8 кръга от шампионата, те не познават вкуса на загубата, като в пет от тези срещи излязоха като победители.
По – рано през сезона, клубът бе закупен и се сдоби с един от най – богатите футболни собственици. Със сигурност, оцеляването е цел номер едно за тях, като през лятото ще имат възможността да се подсилят с нови трансфери, които да донесат старата слава на отбора.

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Нюкасъл е 11.75*.

Прогноза и потенциални залози

Най – нормалната и сигурна прогноза тук би била победа за Челси. Нека, все пак, отбележим някои факти, които биха ни накарали да се замислим.

Висшата лига е известна с това, че всеки е способен да победи всеки. Не зависимо от това, че си сочен за големия аутсайдер. Много пъти сме ставали и ще продължим да ставаме свидетели на подобни резултати. Именно това е специалното на английския футбол.

Друга голяма причина да смятаме, че “сините” може да изпуснат победата в този мач е натоварения график. Тимът е изиграл най – много срещи от началото на сезона, цели 45 във всички турнири. Колкото и големи професионалисти да са всички, умората рано или късно ще си каже думата. Да не забравим, че “лондончани” пътуват за Франция няколко дни по – късно за мач реванш от 1/8 финалите в Шампионска лига срещу Лил. Няма как мислите им да не са насочени и към този двубой.

Ние от Betano сме се погрижили да предоставим най – различни и интересни варианти за залог на тази среща. Такъв би бил двойният шанс – Х2, който е с коефициент 3.65. Разбира се, избирайки този мач, може да се възползвате от най – различни подкатегории. Такива са; Полувреме, Хендикап, Играчи, Специални, Минути и много други. Betano ви предлага разнобразие, от което трудно бихте останали разочаровани.

Очакваме ви на Betano.bg и ви пожелаваме много късмет с играта при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ