Формула 1 – най – интересното от настоящия сезон до момента и прогнози за Гран При на Австралия

05 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Формула 1 – най – интересното от настоящия сезон до момента и прогнози за Гран При на Австралия

Едно ново съперничество

Изминалият сезон на Формула 1 ни поднесе една фантастична и докрай оспорвана надпревара – тази между Люис Хамилтън и Макс Верстапен. Двамата буквално си разменяха лидерската позиция на няколко пъти, като в крайна сметка “летящият холандец” на Ред Бул сложи точка на епичния спор в последното състезание за сезона и грабна титлата.

През този сезон обаче картинката е по – различна. В битката за първото място се присъединява и отборът на Ферари. В лицето на Шарл Леклер и Карлос Сайнц, Скудерията разполага с двама изключително талантливи пилоти, които да атакуват челните места. Сайнц се присъедини към отбора на Ферари за началото на изминалия сезон и завърши пред Леклер след последното състезание. Това се оказа прецедент, след като до този момент Леклер не беше губил от свой съотборник. Състезателната конкуренция във Ферари нараства и заедно с бързия болид на Скудерията, отборът от Италия изглежда като един от фаворитите за първото място на подиума в края на сезона.

Очакват ни вълнуващи няколко месеца на пилотиране от световна класа с марка Формула 1.

Безгрешен Леклер в Бахрейн

Дългоочакваният момент настъпи. Новият сезон на Формула 1 се завърна грандиозно в Бахрейн. Пилотите отново застанаха на стартовата решетка в търсене на първи точки по пътя към успеха. Новата ера на оспорваните състезания и развитите болиди бе дадена от зашеметяваща победа на пилота на Ферари Шарл Леклер в първото състезание за сезона. Безгрешното каране под светлината на прожекторите осигури победата за Скудерията. Три години след злощастния технически проблем отново на пистата в Бахрейн, този път триумфът не убягна на Шарл Леклер. Имаше и още добри новини за Ферари – колегата на Леклер – Карлос Сайнц, финишира на втора позиция. Това е първа победа за Шарл и Ферари от 2019 година.

Съвсем различно беше настроението в лагера на Ред Бул – технически проблеми с болидите изкараха пилотите Макс Верстапен и Серхио Перез от надпреварата три обиколки преди финала. Разочарованието за “биковете” е огромно, тъй като Верстапен отпадна от второто място, а Серхио Перес водеше на Хамилтън в борбата за 4 – тото място.

От хаоса в отбора на Ред Бул се възползва точно Хамилтън, който завърши на трета позиция и все пак се качи на подиума.

Верстапен отговори подобаващо на Ферари

Гран При на Саудитска Арабия заплашваше да бъде повече от непредвидимо състезание предвид събитията от миналата надпревара. Страхотният старт в Бахрейн за Леклер и Сайнц отреди на Ферари ролята на фаворити. Серхио Перес обаче си спечели първи полпозишън в своята кариера след успеха в квалификацията в Джеда. Така той осигури предимство за Ред Бул преди основното състезание. В крайна сметка, нито един от тримата не се поздрави с победата. Все пак, Ред Бул ликуваше след последната обиколка.

Макс Верстапен се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. “Летящият холандец” надви Шарл Леклер в повторение на тяхната епична битка от “Сахир” и неколкократно разменяха своите позиции. На финала Верстапен финишира на половин секунда пред своя опонент от Скудерията. Трети се нареди Карлос Сайнц, който завърши на цели 7.5 секунди след колегата си от Ферари. Шампионът на Мерцедес Люис Хамилтън завърши едва десети, след като стартира от 15 -ата позиция. Световните шампиони при конструкторите към момента очевидно изостават от класата на Ред Бул и Ферари и това се потвърждава от класирането.

След състезанието в Джеда лидер остава Шарл Леклер с 45 точки. Карлос Сайнц е след него с 33 точки. Настоящият шампион Макс Верстапен е на трета позиция с 25 точки. Люис Хамилтън от Мерцедес е на пето място с 16 точки, като пред него е колегата му Джордж Ръсел с 22 точки.

Ферари доминира доста отличително в класацията на конструкторите. Скудерията е на челната позиция със 78 точки. Втори е отборът на Мерцедес с пасив от цели 40 точки спрямо първия.

Какво да очакваме от Гран При на Австралия

Феновете на Формула 1 ще трябва да почакат преди да могат да се насладят на следващото състезание от програмата. На 10 април ще се проведе Гран При на Австралия. Едно нещо е сигурно – битката между Макс Верстапен и Шарл Леклер ще продължи с пълна сила. Пилотите на Ред Бул и Ферари постепенно оформят новото епохално съперничество през този сезон. Това не би трябвало да ни изненадва по никакъв начин.

Болидите на двата отбора са по – усъвършенствани технически от останалите конкуренти. Според мнозина специалисти битката между двамата ще се реши не толкова от уменията им на пилоти, колкото от техническото развитие на техните коли. В последното състезание разликата между Верстапен и Леклер нито веднъж не надвиши две секунди. Това говори колко оспорвано предстои да бъде и състезанието в Австралия.

Фаворитите за предстоящото Гран При са ясни. На пистата ще излязат пилоти, които са жадни да се докажат както на своите съотборници, така и на своите отбори. Идеален пример за това е пилотът на Ферари Карлос Сайнц. Испанецът на два пъти завърши на второто място – страхотно постижение само по себе си, като се има предвид компанията на пилоти като Макс Верстапен, Люис Хамилтън и Серхио Перес. Пилотът на Ферари обаче копнее за първото място на подиума. Гран При на Австралия е перфектната възможност Сайнц да се докаже като водеща фигура във Формула 1. Карлос Сайнц е с 8.00* коефициент в Betano.bg да триумфира в предстоящото състезание.

Битката при конструкторите също може да привлече вниманието ви. Възползвайте се от нашия специален пазар “Шампионат при пилотите и Шампионат при конструкторите.” С този пазар можете да предвидите комбинацията от победителите при състезатели и конструктори накрая на сезона. Разнообразие от различни и печеливши комбинации в Betano.bg.

Най – интересното във Формула 1 тепърва предстои. Кой ще триумфира в Австралия? Елитен пилотаж, високи скорости и незабравими емоции – това е Формула 1. Насладете се и направете своя избор в Betano.bg. Желаем ви много печеливши фишове и не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ