Везенков и Олимпиакос посрещат първенеца в баскетболната Евролига

31 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Везенков и Олимпиакос посрещат първенеца в баскетболната Евролига

Олимпиакос – Барселона в Евролигата

Отборът на Олимпиакос посреща лидера в Евролигата Барселона в последния си двубой от редовния сезон на най – силното клубно баскетболно първенство на стария континент.

Първата среща между двата тима бе изключително равностойна. Барселона излезе като краен победител, печелейки със 79-78 след продължения. Александър Везенков записа 12 точки, 5 борби и 2 асистенции и се отличи с най – много изиграни минути на паркета. Звездата на “каталунците” Никола Миротич се отчете с 22 точки, 6 борби и 2 асистенции.
Мачът е подобаващ за завършек на редовния баскетболен сезон, като в него излизат два от най – класните европейски отбори.

Възможно ли е Везенков и неговият Олимпиакос да вземат реванш срещу Барселона, предстои да разберем на 01.04.2022 от 21:00 часа българско време. Събитието може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Сезонът на Олимпиакос в Евролигата

Олимпиакос си осигури домакинско предимство в плейофите, след като със сигурност ще попадне в топ 4 в края на редовния сезон. Това се случи, след като “червено-белите” победиха АСВЕЛ Вильорбан с 94:80 в последния кръг. Двубой, в който над всички бе българинът Александър Везенков, записвайки дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби. Благодарение на тази статистика, крилото грабна наградата за “Най – полезен играч” на 32-я кръг в Евролигата.

Гръцкият тим е един от най-добре представящите се отбори през настоящия сезон в европейския баскетбол. Още по-интересно е докаминското им представяне до тук. Грандът от Пирея е записал цели 12 победи и едва една загуба в своята зала. Тя бе допусната от Цървена Звезда със 76:72.

Олимпиакос е отбор, който може да се противопостави на испанския си съперник, особено на своя земя.

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Олимпиакос е 1.93*.

Сезонът на Барселона в Евролигата

Баскетболният отбор на Барселона си подпечата първото място в редовния сезон на Евролигата. Това стана, след като “каталунците” разгромиха отбора на Фенербахче с 88:67 и записа четвърти пореден успех. Така момчетата на Шарунас Ясикевичус разполагат с баланс от 21 победи и 5 загуби и вече не могат да бъдат застигнати от преследвачите си.

Споменахме п -горе, че Олимпиакос е най-добре представящия се домакин в турнира. Барселона от своя страна е най добре представящия се гост, постигайки баланс от 9 победи и 4 загуби.

Барселона взе участие в миналогодишния финал, но за тяхно съжаление, отстъпиха на Анадолу Ефес с 81:86. Този път “каталунците” гледат отвъд просто достигане до финал и първото място в редовния сезон е едно добро начало.

За тази цел, испанци се подсилиха с добре познато име отвъд океана – Данте Екзъм. Австралиецът игра в Националната баскетболна асоциация – НБА цели 7 години. Той се подвизава с екипите на Юта Джаз и Кливлънд Кавалиърс. Безспорно този опит и допълнителна мощ на паркета ще помогнат в борбата за шампионската титла.

Разбира се, дали това ще се случи, предстои да разберем съвсем скоро.

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Барселона в тази среща, е 1.93.

Прогноза и потенциални залози

Баскетболът е динамичен и труден за предвиждане спорт. Задачата става предизвикателна, когато един срещу друг излизат два от най – силните баскетболни отбори в цяла Европа.
Според това, което ни предоставят двата тима през настоящия сезон, може да очакваме резултатна среща. Олимпиакос е най – резултатната организация, докато Барселона заема третото място в тази класация. От тази гледна точка, спокойно може да се пробва залог на общ брой точки. Границата, която предлагаме в Betano е 154.5 точки. Коефициентът за Над/Под е 1.90. За повече информация относно това събитие, винаги може да посетите нашия сайт – Betano.bg.

Шоуто е гарантирано и всички баскетболни фенове очакваме с голямо нетърпение този сблъсък. Срещата ще започне от 21:00 часа на 01.04.2022. Пожелаваме ви успех и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас!

Автор: Николай Василев

* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ