Националната футболна лига – Бенгалс срещу Рамс в интригуващ спор за големия трофей

Звезден блясък на стадион СоФи Супербол

С наближаването на втората неделя на февруари Америка става все по – нетърпелива. Едно от най – големите спортни събития в световен мащаб ще озари стадион СоФи във Лос Анджелис на 13 февруари. Време е за “Супербоул”. Отборите на Синсинати Бенгалс и Лос Анджелис Рамс ще спорят за голямото отличие. По традиция всяка година няколко известни изпълнители повдигат допълнително градуса на шоуто. Звездният състав за тазгодишния финал няма да разочарова – номинираната за музикални награди “Грами” Мики Гайтън ще изпълни химна преди началото на шоуто. Еминем, Доктор Дре, Кендрик Ламар, Снуп Дог и Мери Джей Блайдж пък ще вдигнат публиката на крака на почивката.

Един неочакван финал на Супербол

Любопитен е един от фактите около този предстоящ финал. Двата отбора кръстосват шпаги в един от най – изненадващите финали в историята на Супербоул. Феновете на Националната футболна лига и водещите спортни анализатори не успяха да предвидят подобен развой. Никога до този момент двата отбора, които са били поставени под номер 4 в плейофите не са си оспорвали големия трофей в 56 годишната история на турнира. Това прави големият двубой още по – интригуващ и непредсказуем.
Тази година отново ще наблюдаваме домакинско преимущество на финала. Срещата ще се играе на стадиона на Лос Анджелис Рамс – СоФи стейдиъм. Домакините ще се надяват историята да се повтори от миналата година. Тогава Тампа Бей Бъканиърс спечели втората си титла от “Супербоул” на собствения си стадион.

Пътят до решаващия двубой

Бъроу и Макферсън герои за “Синсинати”

“Бенгалс” опровергаха всички очаквания със сензационен обрат срещу големия фаворит за титлата “Канзас Сити Чийфс.” Това стана след обрат от 3:21 на полувремето до 27:24 след продълженията. Великолепният шут от 31 ярда на Еван Макферсън беше в основата на това знаменито постижение. С ключова роля за първи финал от 34 години насам бе и куотърбека Джо Бъроу. Той изтормози защитата на “Чийфс” с пасовете си и завърши с 362 успешни подавания. Неговият отбор стана първия в историята, който обръща два мача при дефицит от повече от 11 точки на полувремето. “Синсинати” никога не е стигал до финал от 1988 година и никога в своята история не е бил шампион.

Домакински финал за “Лос Анджелис Рамс”

Подобно на своя съперник, отборът на “Лос Анджелис Рамс” сътвори истинско чудо по пътя си към големия финал. Хората на Джеф Фишър стопиха като на магия пасива си от 13 точки в последната четвърт и се наложиха срещу “Сан Франциско 49” с 20:17. Звездата на “Рамс” Матю Стафорд завърши с 337 спечелени ярда и два паса за тъчдаун. Джими Гараполо пък се отчете със скромните 232 ярда с пасовете си. След тази победа “Рамс” си уредиха домакински финал на собствения си стадион в Лос Анджелис. Отборът достига до “Супербоул” за втори път в последните три години. През 2019 легендарният Том Брейди и тогавашният му отбор “Ню Ингланд Пейтриътс” спират “Рамс” по пътя към отличието.

На какво да залагаме

Нашите букмейкъри са се постарали да предложат пазари за цялото събитие, в това число и за певците на полувремето. Можете да си изберете от разнообразното меню за пазари на Betano – общо песни за цялото събитие, кой ще излезе първи на сцената, коя песен точно ще бъде изпята от съответния изпълнител и много други.

За феновете на дългосрочните парази предлагаме и “Награда за най-ценния играч Super Bowl.” Освен обичайните заподозрени Матю Стафорд и Джо Бъроу е хубаво да се обърне внимание и на Арън Доналд. Играчът на Лос Анджелис Рамс в момента е един от най-добрите футболисти в лигата и със сигурност ще се бори за наградата MVP. Той е с коефициент 15.00 към този момент да грабне приза.

Очаква ни един непредвидим двубой с много възможни изходи. Големият въпрос е дали могат “Синсинати” да поднесат изненадата в трети пореден мач и да спрат Матю Стафорд по пътя му към заветния пръстен? Или нападателите на “Рамс” начело с Арън Доналд и Вон Милър ще направят на пух и прах доста по – пасивната атака на “Синсинати.” Не пропускайте епичната развръзка на един от най – трудните за прогнозиране финали в историята на “Супербоул.” Пожелаваме ви незабравими емоции в Betano.bg и нека силата на залозите бъде с вас.

Автор: Тодор Вълков
*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията.

Следвайте ни и споделете: