Четвъртфинали на Шампионска лига: фаворити, очаквания и прогнози

27 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Четвъртфинали на Шампионска лига: фаворити, очаквания и прогнози

Жребият в Нион

Дългоочакваният жребий за четвъртфиналите на европейския клубен турнир Шампионска лига вече е факт. Домакин на събитието бе град Нион, който се намира в югозападната част на Швейцария. Този избор далеч не е случаен – в град Нион се намира седалището на Европейската футболна федерация.

Тази година жребият отреди някои доста интригуващи сблъсъци. Актуалният носител на трофея Челси продължава защитата на “ушатата” купа срещу Реал Мадрид на Карло Анчелоти. Победителят от този сблъсък ще се изправи на полуфиналите срещу Атлетико Мадрид или Манчестър Сити. Действащите шампиони на Англия и Испания ще премерят сили в интригуващ двубой на две различни философии за футбола.

Други два от спряганите отбори да спечелят трофея тази година – Ливърпул и Байерн Мюнхен, се поздравиха със сравнително лек жребий. Те ще срещнат съпротивата съответно на Бенфика и Виляреал. Фаворити срещу аутсайдери – по този начин са категоризирани тези две срещи. На този етап обаче немалко отбори са ни доказвали, че няма невъзможни неща.

Първите мачове от полуфиналната фаза в Шампионска лига ще се изиграят на 5 и 6 Април.

Челси и Реал Мадрид отново един срещу друг

Съдбата отново отреди Челси и Реал Мадрид да премерят сили в Шампионска лига. Миналият сезон тези два отбора кръстосаха шпаги на полуфиналите. Тогава с общ резултат 3:1 от двата мача “лондончани” достигнаха финала и в крайна сметка спечелиха трофея. Този път фазата на турнира за Челси и Реал са четвъртфиналите. Европейските шампиони преминаха сравнително лесно през съпротивата на френския Лил на осминафиналите и гледат смело към следващата стъпка по пътя към третата си титла в Шампионска лига. Те срещат изключително уверения отбор на Реал Мадрид. Сензационният обрат срещу ПСЖ на “Сантяго Бернабеу” гарантира мястото на “белите” в следващата фаза на турнира. Воден от брилянтната форма на Карим Бензема, Реал Мадрид ще се опита да спечели“ушатата” за рекорден 14 път в своята история. Очаква ни зрелище и много класни индивидуални противопоставяния.

Вторият гранд от Манчестър на пътя на Атлетико

Диего Симеоне със сигурност си е отдъхнал след последния съдийски сигнал на “Олд Трафорд.” След два оспорвани мача, “дюшекчиите” отстраниха Манчестър Юнайтед и с общ резултат 2:1 продължават напред в турнира. На Симеоне и компания отново ще им предстои пътуване до град Манчестър, след като се паднаха срещу Манчестър Сити на четвъртфиналите. “Гражданите” се справиха с лекота със Спортинг (Лисабон) в миналата фаза и ще очакват с нетърпение двубоя срещу Атлетико Мадрид. Пеп Гуардиола срещу Диего Симеоне или зрелищната атака срещу дисциплинираната защита – непредвидим сблъсък с марка Шампионска лига.

Баварската машина срещу Виляреал

На пръсти се броят футболните запалянковци, които прогнозираха категорична победа на Виляреал срещу Ювентус на осминафиналите на Шампионска лига. В крайна сметка “жълтата подводница” буквално торпилира “Старата госпожа” на “Ювентус Стейдиъм” с три гола в последните 15 минути. Фамозното представяне осигури билет на Виляреал за четвъртфиналите на Шампионска лига. Наставникът на испанския отбор Унай Емери знае как се печелят мачове във евротурнирите. Следващата задача за испанския тактик е от немски произход и разгроми Ред Бул Залцбург в осминафиналите на турнира. Става въпрос за Байерн Мюнхен, който под ръководството на Юлиан Нагелсман е фаворит за спечелването на отличието. Виляреал се слави със организираната си игра в отбрана, но дали ще успее да опази вратата си суха срещу атомното нападение на Байерн? Очакванията са подвизите на испанците да приключат и немците да продължат напред в турнира.

“Мърсисайдци” срещу уверения отбор на Бенфика

Още един английски отбор достигна четвъртфиналите. Ливърпул се наложи срещу Интер на осминафиналите, макар и да изпита трудности и в двата мача. Същото можем да кажем и за бъдещия съперник на “червените” – Бенфика. Възпитаниците на Нелсон Верисимо отстраниха атрактивния отбор на Аякс по пътя към четвъртфиналите в два открити двубоя. Общият резултат 3:2 даде голяма доза увереност на португалците. Сега обаче пред тях стои конкурентноспособния отбор на Ливърпул. Юрген Клоп и компания водят люта битка с Манчестър Сити за титлата в Англия. Дълбочината в състава на Ливърпул им позволява да се борят на няколко фронта и те са спрягани за един от фаворитите за спечелване на Шампионска лига. Ливърпул спечели “ушатата” през 2019 година и мечтае отново за европейска слава. Прогнозите са в полза на английския гранд за безпроблемен път към полуфиналите.

На какво да залагаме

Европейският клубен турнир Шампионска лига навлиза в решаващ етап. Когато настъпи време за четвъртфиналите, прогнозите се насочват и към възможностите, които предлагат дългосрочните пазари. Веднага се сещаме за “Победител в Шампионска лига” – към този момент нашите букмейкъри са определили Байерн Мюнхен като най-големия фаворит за спечелването на купата с 3.25* коефициент. Рекордьорът по титли в Шампионска лига Реал Мадрид направи сериозна заявка за този трофей след гръмката победа срещу мултимилионната селекция на ПСЖ. “Белият балет” е с коефициент 10.00 до момента в Betano.bg да вдигне за четиринадесети път в своята история трофея в Шампионска лига.

Голмайсторският приз е от значение за всеки един нападател. Карим Бензема и Мохамед Салах са с по 8 гола в турнира на богатите до този момент. Само Роберт Левандовски е пред тях в това постижение с впечатляващите 12 гола. Бензема и Салах са с 10.00 коефициент в Betano.bg да завършат този сезон в Шампионска лига като топ реализатори.

В последните години доминацията на английските отбори в Шампионска лига е осезаема. Възползвайте се от атрактивния ни пазар “Финалисти от една и съща държава.” Вероятността за английски финал през тази година е оценен на 2.50 коефициент към този момент. Засега има и два испански представителя в лицето на Реал Мадрид и Атлетико Мадрид. Тези два отбора да се срещнат на финала е с коефициент 85.00 в Betano.bg към този момент.

Кои отбори ще достигнат до полуфиналите тази година? Предстои да разберем това съвсем скоро. Турнирът на богатите е истинска атракция, която очакваме с нетърпение. На вас желаем успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ