Шампионска Лига сезон 2021/2022 – Обзор, очаквания и прогнози

Шампионска Лига 2021/2022 е 67-ият сезон на Европейския клубен футболен турнир, организиран от УЕФА. Също така е 30-ият сезон, откакто е преименуван от Купата на европейските шампиони на Шампионска Лига. Тазгодишният сезон ще започне на 14-и и 15-и септември. Груповата фаза се очертава да бъде доста интересна. Ще станем свидетели на много зрелищни битки. 

Жребият се усмихна на всички футболни запалянковци тази година и събра някои от най – големите отбори в една група. 

Една от тях е група “А”, където един срещу друг ще се изправят два от фаворитите за спечелване на отличието. Това са Пари Сен Жермен и Манчестър Сити. Групата се допълва от РБ Лайпциг и Брюж. 

Всяка година, жребият ни предоставя една група в Шампионска лига, която ние обичаме да наричаме “групата на смъртта”. Тази година, това не е изключение. Именно група “В” може да бъде определена като такава. Там един срещу друг ще се изправят 4 много именити съперници. Всички те са печелили по няколко европейски трофея. Това са отборите на Атлетико Мадрид, Ливърпул, Порто и Милан, който се завръща сред най – силните след 7 годишна пауза. 

Група “C” също се очертава да е интересна. Там са се събрали изключително равностойни отбори. Това са шампионът на Нидерландия, Аякс, шампионът на Турция, Бешикташ, шампионът на Португалия, Спортинг Лисабон, както и изключително талантливия и млад отбор на Борусия Дортмунд. 

В група “D”, жребият отново събра отборите на Реал Мадрид, Интер Милан и Шахтьор Донецк. Казваме отново, тъй като миналата кампания на Шампионска Лига, тези три отбора бяха в една група. Компания ще им прави един абсолютен дебютант в лицето на Шериф Тираспол.

В следващата група “Е”, също ще наблюдаваме вълнуващи двубои. Тук, сили ще премерят грандовете Байерн Мюнхен, Барселона, Бенфика и малко по – скромният отбор на Динамо Киев.

 Група “F” пък от своя страна ще ни предостави малък реванш от последния финал на Лига Европа, в който един срещу друг ще излязат Манчестър Юнайтед и Виляреал. Аталанта и Йънг Бойс са другите два участници в тази схватка. 

В група “G” също са се събрали равностойни отбори. Това са РБ Залцбург, Севиля, Волфсбург и шампионът на Франция, Лил.

В последната група “Н” ще видим настоящият шампион на Европа Челси, италиянския Ювентус, Зенит и Малмьо, който за голямо съжаление се оказа и препъни камък на Лудогорец.

Финалът в Шампионска Лига ще се изиграе на 28.05.2022 година на стадион “Газпром Арена” в Санкт-Петербург. 

Какво може да очакваме от новия сезон на Шампионска Лига?

Какво може да очакваме от новия сезон на Шампионска Лига ли? На този въпрос може да се отговори с една дума – всичко. Все пак говорим за най – силните отбори в Европа, които ще играят за най – престижната титла на клубно ниво. Освен сериозни сблъсъци, очакваме и завръщането на публика по терените. Това, несъмнено, ще се отрази на играчите, които ще са крайно мотивирани да зарадват своите фенове.  

Всички обичат да залагат в турнир като Шампионска Лига. Тестването на футболните знания и усета за залагания, могат да донесат допълнителна тръпка от любимата игра.Betano.bg, е отлично място, за да направите залог за мачовете от Шампионска Лига.  Тук, може да намерите всички пазари, които се предлагат в сайтовете за залагания, но за повече забавлението, в Betano.bg има още много специфични пазари.

В груповата фаза на турнира, отборите играят по – атакуващ, бърз и като цяло по – отпуснат футбол. Това води до много голове, статични положения, нарушения, картони и т.н. На всички тях можете да заложите в нашия сайт с опцията (над/под). Предлагат се още много интересни опции, като 0% марж. Това е завишен коефициент, който се среща на някои футболни и баскетболни срещи.

Ако пък видите, че фаворитът ви в Шампионска лига, не се представя чак толкова добре в настоящата среща, винаги можете да се възползвате от Кеш аут.  Това е опция за минимизиране на евентуални загуби, която ви позволява да сте гъвкави дори в последния момент. 

Най-запалените играчи, които искат да вземат максимума от вълнението Шампионска лига, има още интересни опции, които не се срещат навсякъде – МачКомбо и БетМентор. 

МачКомбото е опция, която ви дава възможност да комбинирате различни пазари в едно събитие. БетМентор е опция, на която вие избирате залог и потенциална печалба и автоматично ви се предлагат срещи, които отговарят на сумите. С това не се изчерпват офертите в Betano.bg, разгледайте още тук за повече информация.

Прогнози за Шампионска Лига сезон 2021/2022

Прогнозирането на двубои от Шампионска Лига е доста трудна задача. Това е турнир, в който играят настоящи и минали шампиони на страните участници.Отбори, които не веднъж или два пъти са вдигали и европейски титли.

По – сериозни претенденти за спечелване на “Ушатата” купа са не малко. Това са отборите на Пари Сен Жермен, които се подсилиха с един от най – добрите футболисти за всички времена, Лионел Меси, финалистът от миналия сезон Манчестър Сити, отборите на Ливърпул и Байерн Мюнхен, както и настоящият носител на отличието Челси. Да, това не са малко отбори иговорим за едни от най – качествените тимове в света. 

Във всяка група има по два изявени фаворита, които да преминат в следващата фаза. Изключение правят, може би, група “F” и група “G”. Това, разбира се, не е гаранция, че ще се случи точно така. Ставали сме свидетели на много обрати. За това футболът  е толкова велика игра. 

С голямо нетърпение очакваме развитието в  най – престижния клубен турнир в Европа. Шампионската Лига е състезание, на което всички футболни фенове се наслаждават, дори и техният любим отбор да не е сред участниците. Като обща прогноза може да кажем, че ще има много голове, особено в груповата фаза. Ще се насладим на голямо футболно шоу.

Ние от Betano випожелаваме много късмет и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас!

Автор: Николай Василев

Следвайте ни и споделете: