Жребият за осминафиналите в Шампионска лига – стари познайници и мега сблъсък

Жребият за осминафиналите не разочарова и тази година. Тази фаза започва след няколко месеца, но ние вече чакаме с нетърпение сблъсъците от най – престижния европейски клубен турнир. 

Мачовете от фазата на директните елиминации ще се проведат в четири седмици, като първите двубои са на 14 февруари. Този ден се очерта да бъде празник не само за всички влюбени, но и за всички футболни запалянковци.

Всички срещи ще са от 22:00 часа българско време, а тях може да откриете на нашия сайт Betano.bg.

Всички сблъсъци от 1/8-финалите в Шампионска лига

Мачовете от осминафиналите в турнира на “богатите” започват ударно. Още първият мач ще ни предостави сблъсък между два от основните фаворити за спечелване на “ушатата” в края на кампания. Пари Сен Жермен посреща Байерн Мюнхен на “Парк де Пренс”. В същия ден и час е насрочена и първата среща между Милан и Тотнъм.

Ден по – късно, на 15 февруари, представящият се изненадващо добре тим на Брюж се изправя срещу Бенфика. Португалският клуб успя да остави ПСЖ и Ювентус зад гърба си в груповата фаза. По същото време, в Германия, Борусия (Дортмунд) излиза срещу Челси. Два отбора, играещи на приливи и отливи, търсят възможно най – далечно класиране.

Седмица по – късно, на 21 февруари, ще наблюдаваме повторение на миналогодишния финал между Ливърпул и Реал Мадрид. “Мърсисайдци” гледат с нетърпение на двубоите срещу европейския шампион, като това им дава възможност за реванш за всички отстранявания през последните години. Другата среща от 22:00 часа на тази дата е между шампиона на Лига Европа Айнтрахт Франкфурт и един от скритите фаворити за триумф в надпреварата – Наполи. 

Последните две двойки ще изиграят своите първи мачове на 22 февруари. РБ Лайпциг изтегли късата клечка и ще срещне Ерлинг Холанд и компания от Манчестър Сити в първата елиминационна фаза. Интер, който успя да се класира на второ място в групата на “смъртта”, посреща португалския шампион Порто.

Ще успее ли звездният тим на ПСЖ да отстрани “баварската машина”?

Тазгодишният жребий за 1/8-финалите преплете съдбите на два от основните фаворити в надпреварата. Със сигурност нито Пари Сен Жермен, нито Байерн са желали подобен жребий толкова рано в турнира. Съдбата е такава и двата тима ще се сблъскат в два титанични двубоя.

За последно “парижани” и “баварци” се срещнаха на четвъртфиналите в този турнир през сезон 2020/21. ПСЖ успя да излезе като краен победител с общ резултат 3:3, но повече голове на чужд терен. Това бе частичен реванш за “парижани”, тъй като сезон по – рано, Байерн победи френския тим на финала.

Пари Сен Жермен е сочен за фаворит в първата среща, която ще се изиграе във Франция. Букмейкърите на Betano са определили коефициент от 2.32* за победа на “парижани”, докато шансовете за успех на немския тим са оценени на 2.90*. Двата отбора са “убийствени” що се отнася до отбелязването на попадения, а пазарът да станем свидетели на голове от двете страни е изчислен на 1.60*. В секция “голове” може да откриете многобройни възможности.

Как ще се развие първият двубой на една от най – интригуващите двойки на осминафиналите, предстои да разберем.   

Повторение на миналогодишния финал в Шампионска лига – Ливърпул срещу Реал Мадрид

Реал Мадрид отново застава на пътя на Ливърпул към седмата тилта в Шампионска лига. С оглед на историята между двата клуба, “белият балет” би следвало да е по – доволен от развитието на жребия. 

Последните три пъти, в които Ливърпул и Реал Мадрид кръстосаха шпаги, “кралският” клуб ликуваше. По – тежкото за “мърсисайдци” е, че това се случи два пъти на финал. Между двете битки за трофея, “белите” успяха да отстранят Ливърпул и на четвъртфинал.

Тъй като тук става въпрос за директна елиминация, Betano се е уверил да Ви предостави пазар за това кой ще се класира напред. Към този момент, фаворит за успешно преминаване към четвъртфиналите, е Реал Мадрид с коефициент 1.85*. Този на Ливърпул не е кой знае колко по – различен – 1.95*. Това само доказва колко равностойна битка ни очаква. 

Ще успеят ли “червените” най – накрая да свалят прокобата и да отстранят Реал Мадрид в Шампионска лига? 

Фаворити, очаквания и прогнози на двубоите от осминафиналите

Най – престижният европейски клубен турнир не веднъж или два пъти ни е доказвал, че думата “фаворит” не съществува в неговия речник. Именно затова е трудно да се определят такива, особено на толкова ранен етап.

Все пак има и няколко двойки, в които се откроява ясен фаворит. Това са Бенфика, Наполи и Манчестър Сити. Във всички останали двойки може да очакваме много равностойна игра. В тях всичко е възможно. Със сигурност ще стане свидетели на много попадения. 

Betano предлага дългосрочни пазари на турнира от Шампионска лига. Манчестър Сити е определян като основен фаворит за спечелване на трофея с коефициент от 2.80*. На второ място се нарежда Байерн Мюнхен, но с драстична разлика в коефициентите – 8.00*. Настоящият носител на “ушатата” – Реал Мадрид, е определян с 11.00* коефициент да повтори постижението си от май месец.

Това, което остава е, да чакаме с нетърпение старта на осминафинали, който със сигурност ще ни предостави зрелищен и спиращ дъха футбол.

Пожелаваме ви незабравима и изпълнена с много емоции игри при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: