Два от фаворитите за Шампионска лига един срещу друг: Манчестър Сити срещу Байерн Мюнхен

04 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Два от фаворитите за Шампионска лига един срещу друг: Манчестър Сити срещу Байерн Мюнхен

Гуардиола срещу бившия си отбор

 

Жребият за четвъртфиналите на Шампионска лига отново не разочарова. Непредсказуемият отбор на Бенфика ще се изправи срещу Интер. Реал Мадрид и Челси ще кръстосат шпаги за трети пореден път в елиминационната фаза на Шампионска лига. Тифозите на Милан и Наполи ще са по-шумни от всякога, след като любимите им отбори се паднаха един срещу друг в третата четвъртфинална двойка. Като че ли обаче с най-голям интерес очакваме грандиозния сблъсък между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. Тук говорим за два от големите фаворити за спечелване на “ушатата” купа. Класата в двата отбора е безспорна и индивидуалните сблъсъци по терена ще са наслада за окото. Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще се изправи срещу отбора, който водеше преди да акостира на “Етихад Стейдиъм”. Със сигурност ще има доста любопитни моменти, на които да обърнем внимание. Накрая победителят ще е само един.

Мачът ще се изиграе на 11 април, вторник, от 22:00 българско време на “Етихад Стейдиъм”. Реваншът в Германия ще се излъчи на 19 април отново от 22:00.

 

Неуморимите “шумни съседи”

 

Манчестър Сити и през този сезон е въвлечен в битката за най-големите трофеи. “Гражданите” водят непреклонна битка с Арсенал за титлата на Английската Висша Лига. Макар и да са на 8 точки зад лидера, “небесносините” съхраниха надежди за титлата, след като отнесоха Ливърпул с 4:1 като домакини в последния кръг. Хората на Хосеп Гуардиола ще се борят до последно за този трофей, а все още могат да спечелят ФА Къп, както Шампионската лига. Със сигурност “ушатата” купа е трофеят, за който Гуардиола мечтае. Той последно спечели турнира на богатите през 2011 година, когато беше начело на тогавашния митичен състав на Барселона. По време на престоя си начело на Байерн Мюнхен испанският специалист не можа да вдигне заветния европейски клубен трофей. Сега походът към купата минава през “баварската машина”, която на свой ред ще иска отново да докопа трофея, който за последно спечели през сезон. 

Манчестър Сити ще разчита отново на головете на Ерлинг Холанд. Норвежката машина се разписа при последния мач между Байерн и Сити, като двубоят тогава беше приятелски. Към момента Холанд лекува контузия и участието му в мегасблъсъка не е сигурно. Сега залогът е неимоверно по-голям и за двата клуба. Дали Холанд отново ще се възстанови навреме, за да  порази вратата на Байерн Мюнхен?

 

Високите стандарти в Байерн Мюнхен

 

В лагера на “баварците” промените дойдоха изневиделица. Треньорът Юлиан Нагелсман беше уволнен изненадващо. Причината според ръководството беше незадоволителни резултати. Това само говори за изключително високите стандарти на Байерн Мюнхен. “Баварците” нямат загуба през този сезон в Шампионска лига при положение, че играха мачове с отбори като Интер, Барселона и ПСЖ. Байерн Мюнхен също така е и в битката за титлата в немската Бундеслига. Отборът има преднина на върха от две точки пред втория Борусия Дортмунд. Освен всичко това, шампионите на Германия са все още и в битката за Купата на Германия. 

Сега Байерн Мюнхен има нов наставник в лицето на Томас Тухел. Бившият мениджър на Челси донякъде споделя съдбата на колегата си Нагелсман. Уволнението на Тухел също остави всички в тотален шок. Сега немският специалист ще има възможност да докаже на бившите си работодатели какво грешка са допуснали. На пътя на Байерн стои Манчестър Сити, който жадува да покори европейския връх. За “баварската машина” от ключово значение отново ще е присъствието и лидерски качества на Томас Мюлер. Садио Мане също има способността да решава подобен тип мачове, но ще трябва значително да подобри формата си. Един гол срещу Манчестър Сити, срещу който Мане дълги години води битки като играч на Ливърпул, би донесла нужната увереност на сенегалеца. 

 

На какво да залагаме

 

Манчестър Сити са фаворити за спечелване на първия от двата мача от четвъртфиналите на Шампионска лига. “Гражданите” са с 1.82 да вкарат повече голове от съперника си педи последния съдийски сигнал. Победа за Байерн е оценена на 4.00 коефициент до този момент. 4.00 е и коефициентът за равен резултат до този момент. 

Битките между тези два отбора са запомнящи се, но също така и доста оспорвани. Последните 10 мача във всички турнири, включително и приятелски мачове между тези два отбора, са завършили с по 5 победи за Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. Равенството никога не е било опция. Предстои да разберем кой от двата претендента за купата ще постигне своята шеста победа в исторически план. Манчестър Сити ще разполага с комфорта на домашния терен. Срещу тях обаче ще е един много силен отбор на Байерн Мюнхен и индивидуалните сблъсъци ще предопределят изхода от този двубой. 

Макар и Манчестър Сити да са фаворити, в подобни мачове всичко е възможно. Байерн Мюнхен е окрилен от новия си наставник Томас Тухел, който е доста добре запознат с английския футбол. Можете да заложите на голово шоу и да подсигурите своя залог с пазара “Двоен шанс и над/под”. С този пазар ще можете да прогнозирате два възможни изхода на двубоя плюс това колко гола ще бъдат отбелязани. Победа за Манчестър Сити или Байерн Мюнхен и минимум 4 отбелязани гола в мача е с коефициент 3.15 в Betano до момента. 

Някои пазари са създадени за големите играчи. Това важи с пълна сила за пазара “Печеливша разлика”. Това е един от най-атрактивните пазари в нашата спортна секция. С него можете да задълбочите прогнозата ви за мача. Двата отбора притежават шампионски манталитет и не са изключени обрати в резултата. Манчестър Сити да победи точно с 2 гола е с коефициент 5.20 към момента. Същият развой, но в полза на Байерн Мюнхен е с коефициент 9.75 до този момент.

Два европейски колоса ще сътворят истински футболен спектакъл в два спиращи дъха мача. Кой ще надделее в първия? Не пропускайте да изживеете магията на Шампионска лига през призмата на Betano. Желаем ви позитивни емоции в Betano.bg!

 

Автор: Тодор Вълков

 

* Коефициентите и класирането са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Шампионска Лигa
Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Betano Новини 02 окт.

Наполи посреща Реал Мадрид в титаничен сблъсък в група “С” на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 27 сеп.

Борусия Дортмунд срещу Милан – поредно гладиаторско дерби от “Групата на смъртта”

Анализи и Прогнози 16 сеп.

Байерн Мюнхен посреща Манчестър Юнайтед в колосален сблъсък от груповата фаза на Шампионска лига

Анализи и Прогнози 02 сеп.

Жребият за новия сезон на Шампионска лига е ясен – поредна група на “смъртта” и исторически сблъсъци

Анализи и Прогнози 12 авг.

Има ли сили Лудогорец за още един обрат в евротурнирите – Лудогорец срещу Астана

Шампионска Лигa 29 юли

Тежко домакинско реми за Лудогорец във втория квалификационен кръг на Шампионска лига

Футбол 21 юли

Лудогорец продължава да мечтае след тежка битка с косовския шампион

Анализи и Прогнози 15 юли

Способен ли е Лудогорец на обрат срещу Балкани в мача-реванш от квалификациите за Шампионска лига

ЗАРЕДИ ОЩЕ