Финал преди финала – два от основните фаворити за спечелване на Шампионска лига се изправят още на 1/4 финалите

Четвъртфиналите в Шампионска лига – сезон 2022/23

 

Станаха ясни двойките на четвъртфиналите, които ще спорят за отличието в Шампионска лига. 

На 17 март бе изтеглен жребият за четвъртфиналите и полуфиналите на надпреварата. Това се случи в централата на УЕФА в Нион, Швейцария. Жребият бе напълно свободен и всеки можеше да се падне срещу всеки, без ограничения. 

Италианско дерби, сблъсък между два от най-сериозните претенденти за спечелване на “ушатата” и повторение на един от най-зрелищните четвъртфинали през миналата кампания ще радват окото на всеки един футболен запалянко. 

Първите двубои от 1/4 финалите ще се изиграят на 11 и 12 април, а реваншите са седмица по-късно, съответно на 18 и 19. 

Повече информация и коефициенти за предстоящите мачове от Шампионска лига може да намерите на нашия сайт Betano.bg. 

Реал Мадрид – Челси

 

Реал Мадрид изтегли за трета поредна година отбора на Челси по пътя към трофея от най-престижния европейски клубен турнир. 

Двата отбора ни спретнаха истинско голово шоу в последното издание на турнира, в един от най-вълнуващите четвъртфинали. “Кралският” клуб излезе като краен победител с общ резултат 5:4 и продължи напред, като впоследствие стана шампион.

Челси бе домакин в първата срещата миналата година, когато Реал Мадрид, или по-точно Карим Бензема, спечели с 3:1 след негов хеттрик. С подобен резултат в първия мач, всички футболни специалисти отписваха “лондончани” в реванша. “Сините” обаче бяха на друго мнение и излязоха за всичко или нищо на “Сантяго Бернабеу”. Челси поведе с 3:0 и вече гледаше към полуфиналите, когато Родриго вкара мача в продължения с гол в 80-та минута. Носителят на Златната топка – Карим Бензема, отново показа своята класа и класира тима си напред с попадение. В сезона преди това, Челси отстрани Реал Мадрид в полуфиналната фаза с общ резултат 3:1, за да спечели трофея.

Възможно ли е отборът победител от тази двойка да стане европейски клубен шампион за трета пореден път? 

 

Бенфика – Интер

 

Според мнозина, двойката между Бенфика и Интер е най-малко вълнуващата и интересна. Не бива обаче да подценяваме отбора на Бенфика, който спечели своята група в присъствието на Пари Сен Жермен и Ювентус. От друга страна, Интер е един от легендарните италиански клубове, печелил Шампионска лига цели три пъти. 

Двата тима са се срещали веднъж в европейските турнири. Това става през далечната 2004 година, когато Бенфика и Интер се изправят един срещу друг в осминафиналите на Лига Европа. “Нерадзурите” отстраниха “лисабонските орли” с 4:3.

Първенецът в португалската първа лига се намира в страхотна форма, за разликата от италианския си съперник. Въпреки това, шансовете за продължаване в следващата фаза са равни според Betano – 1.87* коефициент за двата тима. 

 

Милан – Наполи

 

С оглед на това, че три от осемте отбора продължили към 1/4 финалите в турнира са италиански, шансовете да станем свидетели на италианско дерби не бяха никак малки. Точно това се случи.

Милан се изправя срещу представящия се невероятно в Серия “А” отбор на Наполи. Това обаче не е италианското първенството, което според мнозина е вече решено. “Неаполитанци” вече победиха веднъж Милан, като им предстои нова среща във вътрешната надпревара малко преди двата сблъсъка в Шампионска лига. 

Ако погледнем формата на двата тима, Наполи е сочен за абсолютен фаворит. “Росонерите” обаче са клуб с традиции в този турнир и не бива да се подценяват. Именно подобно изказване бе направено от треньора на “светлосините” – Лучано Спалети. 

Ще продължи ли Наполи да доминира над италианските си съперници и в Европа, предстои да разберем.

 

Манчестър Сити – Байерн Мюнхен 

 

Безспорно черешката на тортата на четвъртфиналите е срещата между Ман Сити и Байерн Мюнхен. Английският и немският шампион показват изключителна игра от началото на турнира. Ърлинг Холанд не спира да бележи за “небесносините”, докато “баварците” продължават да преминават безпроблемно през съперниците си в Европа. 

Освен, че това е битката между два от най-сериозните кандидати за спечелване на “ушатата”, сблъсъкът е интересен още и заради Хосеп Гуардиола. Испанският специалист се опитва всячески да вдигне отново трофея от Шампионска лига с английския клуб, след като това не успя да направи дълги години начело именно на Байерн. Това ще бъде първата му среща с бившия  му тим. 

Европейските гиганти са се срещали общо шест пъти в този турнир. Всичките им срещу бяха част от груповата фаза в периода 2011-2014 година. Всеки от отборите записа по три победи в тях. 

Двойката буди най-сериозен интерес у феновете на тази велика игра. Финал преди финала – така може да бъде наречен сблъсъка между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен. 

 

Полуфиналите в Шампионска лига – сезон 2022/23

 

Освен 1/4 финалите, стана ясно и кой евентуално ще премери сили в предпоследния етап от кампанията. 

В четвъртфиналната фаза, турнирът се разделя на два потока. В първият поток попаднаха отборите на Реал Мадрид/Челси и Манчестър Сити/Байерн Мюнхен. Това означава, че победителите от тези двойки ще се изправят един срещу друг на полуфинал. Домакин в първата среща ще бъде някой измежду Реал Мадрид и Челси.

Във вторият поток са тимовете на Бенфика/Интер и Милан/Наполи. На пръв поглед изглежда така, че “неаполитанци” не следва да имат проблеми с достигането на финал, но това е най-престижния турнир и нагласата във всеки един отбор е различна. Домакин в първата среща ще бъде някой измежду Милан и Наполи.

Жребият определи и символичния домакин на финала в Истанбул, който ще се играе на 10 юни. Това ще бъде победителят от Реал Мадрид/Челси – Манчестър Сити/Байерн Мюнхен.  

 

Прогнози и потенциални залози на мачовете от Шампионска лига

 

На този етап прогнозите стават по-трудни. Въпреки, че в някои сблъсъци има явни фаворити, тук става въпрос за Шампионска лига, а там нещата стоят по различен начин. Всичко е възможно. 

Това, което може да кажем е, че отборите ще излизат все по-предпазливо и по-предпазливо във всеки един мач от тук до края. В такъв случай, може да търсим брой голове и по-точно “Под” определена бройка. Betano се е уверил да ви предостави широк набор от възможности, от които може да избирате за всяко едно събитие.

Интересен дългосрочен пазар, предложен на нашия сайт, е Шампионска лига 2022/23 – Победител специални. Това е пазар, в който са предложени два варианта за победител, например Манчестър Сити или Реал Мадрид. В случай, че един от двата отбора стане шампион, Вашият залог ще бъде печеливш. Повече информация ще видите в Betano.bg.

Нашият екип ви пожелава късмет и не изпускайте футбол от най-високо ниво, който ще ни предложи Шампионска лига.

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: