Шампионска лига сезон 2021/2022- моментното класиране, фаворити и коефициенти*

23 ное. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Шампионска лига сезон 2021/2022- моментното класиране, фаворити и коефициенти*

Шампионска лига – пътят на фаворитите до момента*

Изминалото трансферно лято в света на футбола беше меко казано разтърсващо. Немислими трансфери бяха осъществени и много въпроси – повдигнати. Очакванията към някои отбори се покачиха драстично. Мерилото за тези очаквания и отговорът на всички въпроси носи името Шампионска лига. Най-комерсиалният футболен турнир ще въвлече отбори от всички краища на Европа в спор за престижната “Ушата” купа. Челси се поздрави с трофея в последното издание на Шампионска лига. В тази статия заедно ще обърнем внимание на основните фаворити за отличието. Ще проследим и моментното им класиране в груповата фаза на Шампионска лига до сега. За десерт ще ви предложим някои прогнози, пазари и коефициенти, налични в нашия сайт Betano.bg. Сега е време да се насочим към главните претенденти за купата на Шампионска лига.

ПСЖ и Манчестър Сити

Напълно логично е да започнем с властелина на тазгодишния летен трансферен прозорец. Мултимилионната селекция на ПСЖ се превърна в мултимилиардна след привличането на редица класни играчи. Сред новите попълнения на “парижани” се забелязват имената на Лионел Меси, Серхио Рамос, Джанлуиджи Донарума, Ашраф Хакими и Джорджиньо Вайналдум. С тази селекция френският гранд се нарежда на първо място сред фаворитите за спечелване на Шампионската лига през този сезон.

Друг от претендентите е миналогодишният финалист Манчестър Сити. “Гражданите” бяха изключително близо до трофея през миналото издание на турнира. В крайна сметка, английският шампион трябваше да се задоволи със сребърен медал след загуба от Челси с 0:1. Хосеп Гуардиола ще е по-мотивиран от всякога да вдигне “Ушатата” след години неуспешни опити.

Смел Брюж спря звездните “парижани”

Истински празник за футболните фенове беше жребият за груповата фаза на Шампионска лига. Той отреди в група А да попаднат точно отборите на ПСЖ и Манчестър Сити заедно с РБ Лайпциг и Брюж. Всички с нетърпение чакаха битката на милиардерите. Преди това обаче ПСЖ гостуваше на Брюж в първи мач от груповата фаза на Шампионска лига. Белгийският отбор беше отписан в момента, в който излязоха стартовите състави. Меси, Неймар и Мбапе оформиха вълшебно трио в предни позиции за “парижани”. Реалността обаче беше коренно различна. Срещата завърши при резултат 1:1, а домакините можеха да съжаляват повече за този резултат. “Синьо-черните” отправиха 16 удара към вратата на звездния си съперник срещу само 7 за ПСЖ.

Голова фиеста на “Етихад”

Докато в Париж се изливаше дъжд от критики по адрес на ПСЖ, в Манчестър валяха суперлативи. Манчестър Сити започна участието си в Шампионска лига с разгромен успех с 6:3 срещу състава на РБ Лайпциг. “Небесносините” се представиха за отличен в атака и съкрушиха съпротивата на немския отбор. Въпреки многобройните опити на гостите да се върнат в мача, Сити се поздрави с трите точки преди важния мач с ПСЖ.

Меси порази вратата на Едерсон за дебютното си попадение с екипа на ПСЖ

Първият епизод от кулминацията в група А настъпи. ПСЖ посрещна Манчестър Сити на “Парк де Пренс” в Париж. Лионел Меси и компания се наложиха с 2:0. Именно аржентинската суперзвезда реализира едното попадение. Това е първи гол за Меси с екипа на ПСЖ. Другото попадение бе дело на Идриса Гей.  Двубоят ни предложи първокласен футбол, като Сити уцели на два пъти гредата. “Парижани” обаче бяха по-опасният отбор и оглавиха класирането в група А с 4 точки. Английският гранд е на трето място с актив от 3 точки.

Байерн Мюнхен

Селекцията ни от фаворити продължава с Байерн Мюнхен. “Баварците” спечелиха Шампионската лига през сезон 2019-20. Съставът, воден от Юлиан Нагелсман, се представя на много високо ниво в този турнир последните години. Този път Байерн Мюнхен се озова в група Е с Барселона, Бенфика и Динамо Киев.

“Баварците” отново категорични на испанска земя

Още в първия мач немският шампион се изправи срещу Барселона на “Камп Ноу”. Феновете на “каталунците” не са забравили онова 2:8 преди една година отново срещу Байерн Мюнхен. Чувството за срам ги изпълни и този път, след като Байерн Мюнхен отново надигра категорично Барселона. Немската машина постигна убедителна победа с 3:0 като гост. Този път хората на Роналд Куман не съумяха да уцелят вратата нито веднъж. Така “баварците” задълбочиха кризата в испанския отбор след напускането на Лионел Меси. Спекулациите около бъдещето на Роналд Куман зачестиха още повече.

Вездесъщият Левандовски чупи рекорди

Във втория кръг от груповата фаза Байерн Мюнхен постигна рутинна победа с 5:0 срещу отбора на Динамо Киев. Най-успешният отбор в Украйна не оказа кой знае каква съпротива срещу “баварците”. Дежурният голмайстор Роберт Левандовски се отчете с две попадения. По този начин Лева се разписа за 24-ти път в 18 срещи в Шампионска лига. Головата машина от Полша продължава и да бележи във всяко едно домакинство на Байерн през 2021 г. След тази победа немският шампион убедително държи първата позиция във своята група с 6 точки и гледа уверено към предстоящите мачове. 

Челси

 Няма как да пропуснем и актуалния носител на купата на Шампионска лига – Челси. През миналото издание на турнира“лондончани” се отличиха със стабилната си игра в защита. Те допуснаха само 4 гола от груповата фаза до финала. Европейските шампиони обърнаха внимание и на атаката през лятото. Ромелу Лукаку пристигна от италианския Интер срещу сумата от 97 милиона паунда. Според жребия за тази година Челси се озова в група H в компанията на Ювентус, Зенит (Санкт Петербург) и Малмьо.

Алегри спечели битката с Тухел чрез Киеза

След минимална победа с 1:0 срещу Зенит в първия мач, “сините” гостуваха на Ювентус. Очакванията на “Алианц Стейдиъм” клоняха повече към тактическо надлъгване вместо зрелищен футбол. Впоследствие те се оправдаха след победа на “бианконерите” с 1:0. Федерико Киеза вкара решаващото попадение 11 секунди след началото на второто полувреме. До края на срещата “Старата госпожа” неутрализира опитите на Челси за изравнителен гол и запази крехкия си аванс. Така хората на Масимилиано Алегри се настаниха на първата позиция с 6 точки от два изиграни мача. “Лондончани” заемат второто място с 3 точки. 

Шампионска лига – прогнози, залози и коефициенти

Днешната прогноза ни отвежда на стадион “Джузепе Меаца”. Там привидният фаворит Интер посреща сензацията Шериф в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Молдовският отбор за първи път играе в турнира на богатите, а в резюмето си вече има победи срещу Реал Мадрид и Шахтьор Донецк. Сряда вечер жълто-черните ще се опитат да вземат скалпа на още един футболен гигант. Фактите говорят, че това е напълно възможно. “Осите” са непобедени в последните си 10 мача като гости и са в серия от три поредни победи на чужда земя. От друга страна, Интер няма загуба в последните си 5 мача. Статистиката констатира и евентуално голово шоу в Милано – “нерадзурите” бележат средно 2.59 гола като домакин, докато Шериф се отчита с 2.79 гола средно като гост. “Осите” са с коефициент 16.00 в нашия сайт Betano.bg (към момента на публикуване на статията) за победа. Друг вълнуващ пазар с интригуващ коефициент е Двоен шанс 2X (победа за Шериф или равен), който към този момент е с коефициент 5.00 в Betano.bg.

Букмейкърите на Betano.bg са се погрижили и за напредналите в сферата на залозите. Имате повече от един фаворит в дадена група от Шампионска лига? Можете да заложите смело на нашия пазар Печеливша група- така подсигурявате шансовете си за успех. Ако пък вече сте преценили от коя държава ще е победителят в Шампионска лига – пазарът Печеливша нация е на ваше разположение. 

Предстоят ни незабравими моменти пред телевизорите под звуците на химна на Шампионска лига. Изненадите са гарантирани, а вие не пропускайте да се възползвате от тях на Betano.bg. Пожелаваме ви успех през седмицата и не забравяйте да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков

*Класирането и прогнозите са съобразени с времето, в което е писана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година
Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига
Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА
Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming
Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига
Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА
Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига
Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата
Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа
Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ