Кой измежду Реал Мадрид и Осасуна ще спечели Купата на Краля

01 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Кой измежду Реал Мадрид и Осасуна ще спечели Купата на Краля

Часът на истината

 

Броени дни ни делят от финала за Купата на Краля. Престижният испански турнир достига своята кулминация на 6 май от 23:00 българско време. Тогава Реал Мадрид и Осасуна ще премерят сили и ще определят кой отбор е най-достоен да вдигне Купата на Краля. Големите очаквания бяха да гледаме “Ел Класико” на финала и да видим отборите на Реал Мадрид и Барселона да спорят за трофея. Тези два отбора обаче се срещнаха в полуфиналите, където “кралете” надделяха след двата изиграни мача от полуфиналната фаза.

Срещу Реал Мадрид се изправят смелчагите от Осасуна, които се класираха за финала по изключително драматичен начин. Хората на Ягоба Арасате отстраниха Атлетик Билбао след продължения и общ резултат от двата мача 2:1. Еуфорията за феновете на отбора беше неописуема и те ще могат да видят своите любимци на финал. Дали отборът от Памплона има сили да премине и през Реал Мадрид?

 

Шанс за двадесетата титла 

 

Реал Мадрид по традиция преследва трофеите всяка година. През този сезон ситуацията не е по-различна. “Белият балет” е на финал на турнира за Купата на Краля за първи път от 2014 година насам. През онази година “лос бланкос” се наложи именно срещу отбора на Барселона и вдигна трофея. Този път Реал Мадрид отстрани “лос кулес” на полуфиналите след общ резултат от двата мача 4:1. “Белите” загубиха първия мач като домакини с 0:1, но в реванша разгромиха своя съперник с 4:0.

По този начин Реал Мадрид нанесе първото поражение на Барселона с четири гола разлика за първи път от 1995 година насам. Този триумф без съмнение ще даде още увереност на Реал Мадрид преди финала срещу Осасуна. Победа срещу отбора от Памплона ще донесе на “кралете” титла номер 20 от турнира Купата на Краля. Рекордьор по титли в този турнир е кръвният враг на Реал Мадрид – Барселона, като “каталунците” разполагат с 31 титли от този турнир в своята витрина. 

Един от главните герои за историческата победа срещу Барселона се казва Карим Бензема. Френският стрелец прави поредния силен сезон с фланелката на Реал Мадрид и е в основата на успехите на “лос бланкос”. Хеттрикът му срещу “каталунците” го нареди в престижната комания на Иван Саморано, който е последният футболист на Реал Мадрид, който бележи хеттрик срещу Барселона. Дали Бензема ще разпечата по подобен начин и вратата на Осасуна?

 

Непримиримият отбор на Осасуна

 

В другия полуфинал драмата завладя стадион “Сан Масес”, където Осасуна и Атлетик (Билбао) спориха за място на финала на Купата на Краля. След общ резултат 1:1 в редовното време впечатляващ гол на резервата на Осасуна Пабло Ибанес в продълженията прати в екстаз феновете на отбора от Памплона. Този гол се оказа решаващ и прати Осасуна на първи финал за Купата на Краля от 2005 година насам и едва втори в клубната история на отбора. Възпитаниците на Ягоба Арасате празнуваха до сутринта със своите привърженици. Хиляди фенове очакваха своите любимци на площата “Кастийо” в Памплона, за да отпразнуват предстоящия финал.

Триумфът срещу Атлетик (Билбао) се оказа повече от специален и поради още една причина. Отборът на Осасуна се превръща в първия тим, който достига финала след като е отстранил 4 съперника в продълженията. Преди Атлетик (Билбао) в жертва на отбора от Памплона в продълженията станаха Химнастик, Бетис и Севиля. Ще бъде истинска сензация, ако Осасуна успее да елиминира и Реал Мадрид в продълженията. Борбеният характер на хората на Ягоба Арасате е неоспорим. Големият въпрос сега е ще издържи ли Осасуна на финалното изпитание?

 

На какво да залагаме

 

Фаворитът за този мач категорично е отборът на Реал Мадрид. “Белият балет” е с 1.38 коефициент да спечели мача и 1.18 да спечели Купата към този момент. Амбициите на Осасуна за трофея са оценени на 8.00 коефициент да вкара повече попадения от съперника си в редовните 90 минути и 4.90 да вдигне трофея. Равенството да властва след 90 минути е с коефициент 4.90 засега. Реал Мадрид доминира в историческата статистика за мачовете срещу Осасуна. В последните 20 мача във всички турнири “лос бланкос” са триумфирали в 14 от тях, докато Осасуна има само 1 победи и 5 равенства. Коефициентът за “Над/Под Общо голове” е доста добър за линията “Под 2.5”.

В 5 от последните 6 мача във всички турнири са били отбелязани 2 гола или по-малко. Това съперничество не се слави с кой знае колко попадения. Вероятността и на финала за Купата на Краля да има под 2.5 попадения към момента е с 2.32 коефициент в Betano.bg. Следващото ни предложение е доста по-предизвикателно. Вече се запознахме с бойния дух на Осасуна в продълженията и с броя опоненти, които тимът от Памплона успя да елиминира в рамките на 120 минути игра. Реал Мадрид със сигурност не биха желали да влизат в продължения с отбора на Осасуна. Каква обаче е вероятността съперникът на “кралете” отново да се поздрави с успеха в продълженията?

Пазарът ни “Метод на победата” може да ви донесе главозамайващи печалби, ако заложите Осасуна да спечели мача в продълженията и той да се окаже печеливш. Коефициентът за подобен развой на събитията е 32.00 в Betano.bg към момента. Ще вдигне ли Реал Мадрид трофей номер 20 от Купата на Краля или в Памплона ще има отново незабравими празненства? Реал Мадрид и Осасуна ще ни предложат двубой от най-висока класа. Не пропускайте да се възползвате от топ коефициентите в секция Спорт на Betano.bg. Желаем ви успешна седмица и позитивни емоции.

 

Автор: Тодор Вълков

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ