НБА изпрати още един успешен сезон, но сега е време за съществената част – Плейофите

11 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
НБА изпрати още един успешен сезон, но сега е време за съществената част – Плейофите

Националната баскетболна асоциация изпрати пореден силен редовен сезон и сега е време за вълнуващата част 

В спор за трофея “Лари О’Брайън” излизат първоначално 20 организации. Както знаете, първите 6 отбора от двете конференции се класират директно за плейофите, а тимовете от 7-о до 10-о място се изправят в мини турнир, наречен Плей-Ин, за последните 2 места в съответната конференция. Този мини турнир започва на 12 април, а официалната заключителна част от сезона, или по-точно дебютните мачове от първия кръг на плейофите, започват на 15-и срещу 16-и април. Най-интригуващият и оспорван баскетбол в света е готов да ни предостави нова порция от незабравими и спиращи дъха изпълнения. 

Всеки един мач от плейофната фаза може да откриете и проследите на нашия сайт Betano.bg

 

Класиране и участници в плейофите – Източна конференция

 

Шест от участници от Източната конференция са вече ясни. Както споменахме по-горе, още четири отбора ще спорят за последните две места. Последният шампион от тази конференция – Милуоки Бъкс, завърши редовния сезон на първо място и си осигури домакинско предимство от тук до края на плейофите, тъй като постигна най-добър рекорд от всички отбори в лигата (58-24). Бостън Селтикс заема втора позиция. Миналогодишният финалист от изтока завърши на една победа зад Бъкс (57-25). В случай, че “келтите” стигнат до големия финал, те ще имат домакинско предимство.Филаделфия Севънти Сиксърс, който е сочен за един от основните фаворити, завърши на трето място след чудовищен сезон на Джоел Ембийд. 

За първи път от 1998 година, Кливлънд Кавалиърс се класираха сред първите осем без Леброн Джеймс, заемайки четвърто място. Веднага след тях се намира Ню Йорк Никс. Последното място, даваща право на директно участие без допълнителни мачове, се заема от Бруклин Нетс. Маями Хийт се изправя срещу Атланта Хоукс за седмото място. Загубелият в тази среща ще играе с победителя от двубоя между Торонто Раптърс и Чикаго Булс за последното осмо място и шанс да играе с Милуоки Бъкс. Бостън Селтикс ще се изправи срещу Хийт или Хоукс. Севънти-Сиксърс ще премери сили с Бруклин Нетс, а Кавалиърс и Никс ще спорят за участие във втори рунд. 

Ще станем ли свидетели на изненади или фаворитите ще вземат преднина след първите двубои?

 

Класиране и участници в плейофите – Западна конференция

 

Класирането в Западната конференция бе под въпрос до самия край. Отборите от 5-о до 8-о място не бяха ясни до последния двубой от редовния сезон. В крайна сметка всичко се изясни и ще наблюдаваме сериозни сблъсъци в първия кръг на тазгодишните плейофи.  Денвър Нъгетс, предвождан от Никола Йокич, за пореден път извоюва първото място на запада. По подобие на Източната конференция, тук също има минимална разлика между първия и втория. Мемфис Гризлис заема въпросното второ място с рекорд от 51 победи и 31 загуби, на две от лидерите от Денвър.

Сакраменто Кингс се класира трети. Младите “крале” ще играят баскетбол след редовния сезон за първи път от 2006 година насам. Въпреки четвъртото място, много специалисти сочат Финикс Сънс като фаворит за стигане до големия финал. “Слънцата” събраха играчи като Крис Пол, Девин Букър, Деандре Ейтън и Кевин Дюрант на едно място. Непосредствено след тях се намират Лос Анджелис Клипърс и шампионите от последния сезон – Голдън Стейт Уориърс. Лос Анджелис Лейкърс изпусна миналогодишните плейофи, но този сезон са готови да се реваншират на своите фенове. За целта е нужно да спечелят мач срещу Минесота Тимбъруулвс за директно класиране или при евентуална загуба, да надхитрят победителя измежду Ню Орлиънс Пеликанс и Оклахома Сити Тъндър. 

Очертават се зловещи сблъсъци между Кингс-Уориърс и Сънс-Клипърс. Бившите съотборници и приятели Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук излизат един срещу друг с една мисъл – победа. Ще успее ли Леброн Джеймс да класира “езерняците” на плейофи?

 

Прогноза и евентуални залози на мачовете от плейофите в НБА

 

Свикнали сме да наблюдаваме драстичен спад в средно отбелязаните точки, когато стане време за плейофите. Това се дължи на факта, че организации играят по-предпазливо и по-усилено в защитен план. Пазарите за Под точки биха били подходящи. Ще откриете няколко срещи в Betano към този момент. Най-голям интерес будят сблъсъците между Кингс-Уориърс и Сънс-Клипърс. Шансовете за победа в първия мач в Сакраменто между “кралете” и “воините” са изравнени. Домакините имат коефициент от 1.90*, а гостите от Сан Франциско 1.95*. 

От друга страна, “слънцата” са сериозен фаворит за победа в тяхна зала срещу Клипърс. Коефициентът за подобен развой е 1.33*. “Ножиците” обаче разполагат с много качество в състава си. Хора като Кауай Ленард и Ръсел Уестбрук не са за подценяване. За тяхно съжаление, другата голяма звезда на тима – Пол Джордж е контузен и под въпрос за серията срещу Финикс. Въпреки това, коефициент от 3.45* излежда примамливо. Betano се е уверил да предложи различни пазари за отделни играчи. Девин Букър и Кевин Дюрант редовно бележат не малък брой точки, а границата им започва от 26.

Плейофите в НБА предлагат различни пазари за всяка една серия и играч. Възможностите са безброй. Посетете нашия сайт за повече информация и се насладете на най-добрия баскетбол в света. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Баскетбол 01 дек.

Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Баскетбол 16 ное.

Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

Баскетбол 25 окт.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Баскетбол 24 окт.

Янис Антетокумпо ще поведе Милуоки Бъкс в новия сезон от Националната баскетболна асоциация

ЗАРЕДИ ОЩЕ