Българската Първа Лига обзор за 2021/2022 – очаквания и прогнози

18 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Българската Първа Лига обзор за 2021/2022 – очаквания и прогнози

Сезон 2021/2022 на Българската Първа лига започна на 23.07.2021 година. С откриваща футболна среща между отборите на Царско Село и Черно Море. 

Най – интересният двубой в първия кръг на Първа лига ще е в Пловдив. Там завършилият втори предната кампания отбор на Локомотив приема шампиона Лудогорец. Друг приковаващ вниманието сблъсък е този между ЦСКА 1948 и ЦСКА – София. 

Няма да е изненада за никого, ако кажем, че Лудогорец е големият фаворит за спечелването на титлата и през този футболен сезон. Разградчани печелят отличието десет поредни години. Така те заемат третото място по най – много спечелени титли, отстъпвайки само на ЦСКА (31) и Левски (26). 

Докато “червените” все още държат статута на претенденти, особено след назначаването на клубната легенда Стойчо Младенов за старши треньор, ситуацията при “сините” съвсем не стои така. След разочароващото 9-то място предния сезон и с оглед на всички финансови проблеми, Левски не влиза с особено големи очаквания през новия сезон. Голямо постижение ще е, ако успеят да се доберат до местата даващи право на участие в европейските клубни турнири догодина. 

Българските отбори от Първа Лига, които играят и на Евротурнирите

И като заговорихме за Евроучастници, тазгодишните ни представители са Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА – София и Арда Кърджали. Може да им пожелаем късмет за класиране и добро представяне в турнирите на континента. Ще следим представянията им и коефициентите за тях!

Фаворите в Българската Първа лига за 2021-22

Новият сезон в най – силното българско първенство – Първа Лига определено ще е много интересен и драматичен. Както вече отбелязахме, футболните прогнози отреждат първото място за тима на Лудогорец. 

Това обаче не е гаранция, че ще се случи така. Както са казали хората: “Топката е кръгла, всичко може да се случи”. Първото място не е единственото, което буди интерес у българския футболен запалянко. Разбира се, борбата за местата, които дават европейско участие, както и битката за оставане в елита са доста оспорвани и интригуващи. 

Сред отборите, които може да очакваме да заемат високи позиции в класирането са – Лудогорец (фаворит за титлата), ЦСКА – София (най – явен претендент), а също така и двата пловдивски тима, които ще се борят за евро битки. Това са отборите на Локомотив и Ботев. 

“Канарчетата” със сигурност ще искат да забравят за предния футболен сезон, където останаха едва 10-ти в таблицата с класирането. 

Тази година съставът е подмладен и крайно мотивиран за високи цели. Не трябва да забравяме за малко по – скромните, но изключително качествени и добре сложени тимове на Славия и Арда. Именно кърджалии бяха един от участниците в Европа, завършвайки 4-ти в класирането за сезон 2020/2021 на Първа лига и финалист за купата на България. 

Сигурно ви прави впечатление, че сред тези отбори не споменаваме Левски. Е, за момента може само да им поставим етикета на “спящ гигант” и да чакаме тяхното събуждане.

Интригата в долната част на класирането в Българската Първа Лига

И така, дойде моментът да обърнем малко внимание на битката за спасение. Докато по – голямата част от аудиторията следи само развръзката за трофея, то има и немалка част, които гледат с голям интерес долната част на класирането. 

Зрелищни двубои между тимове, борещи се с всички сили за оставане в Българската Първа Лига. Тази битка, миналата кампания, загубиха Етър и Монтана. На тяхно място, промоция спечелиха Пирин Благоевград и Локомотив София. 

Тазгодишното съревнование в долната половина на класирането вещае много емоции. Определено всички отбори заслужават и имат качествата да играят дълго време в елита. Прогнозите са за вълнуващи развръзки в класирането.

Прогнози за класирането в Българската Първа Лига

Най – очевидната прогноза е тази на Лудогорец  да спечели титлата за 11-ти пореден път. С това обаче, далеч не се изчерпват възможностите за залагане в Първа Лига. 

Betanо предлага разнообразие от най – различни пазари, които не се срещат навсякъде. Коефициентите, които предлагаме са интригуващи. Тук може да срещнете всички видове спортове. Има много интересни опции, като “Поискай залог”, “Match Combo” и т.н. 

МачКомбо е опция, с която може да комбинирате различни събития от един и същ пазар без драстична промяна в коефициентите. 

Прогнозите сочат много победи от отборите на ЦСКА – София, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Всички тези клубове играят доста нападателен футбол, така че може да очакваме и голове в техните срещи. 

Левски най – вероятно ще се движи в средата на класирането, но определено може да видим интересни двубои с тяхно участие. Колкото до борбата за оставане в най – силната българска лига, там прогнозата е трудна, тъй като отборите са доста добри. Следете топ коефициентите в сайта на Betano.bg

Така с нетърпение очакваме началото на футбола в България, което ще донесе много емоции. Betano ви пожелава много късмет и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас!

Автор: Николай Василев

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ