Българската Първа Лига сезон 2021/2022 най-интересните футболни мачове до момента*

23 сеп. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Българската Първа Лига сезон 2021/2022  най-интересните футболни мачове до момента*

Българската Първа Лига – ключови мачове

Настъпи моментът да повдигнем завесата на Българската Първа Лига за сезон 2021-22. Шампионът на България – Лудогорец е в преследване на 11-ата си поредна титла в българския елит. Конкуренцията в лицето на ЦСКА – София, Левски и Локомотив (Пловдив) гарантира вълнуващо първенство с марка български футбол.

Резултатно дерби между ЦСКА 1948 и ЦСКА – София бележи началото на Българската Първа Лига. Двубоят на стадион “Васил Левски” ни предложи от всичко – голове, обрати, дузпи и червени картони. В крайна сметка, гостите се наложиха с 4:2, като по този начин положиха основите за успешен сезон на Първа лига за 2021-22 

 Докато червената армия ликуваше, синята ронеше крокодилски сълзи. На стадион “Герена” Левски започна с фалстарт надпреварата след загуба като домакин от Славия с 1:2. 

Решителният гол се оказа дело на Калоян Кръстев, който се разписа в трето издание на най-старото столично дерби. Така Славия стана още по-голям трън в очите на Левски след като регистрира четвърта победа от пет мача във всички турнири срещу този опонент.

Шокиращи резултати във втория кръг на Българската Първа Лига

Вторият кръг на Българската Първа Лига ни предложи някои шокиращи резултати.

Ботев (Враца) нанесе втора загуба на Левски от началото на сезона. “Врачани” записаха домакинска победа с 2:0. Продукцията на “сините” не предложи никакви поводи за оптимизъм на феновете. Контузията на Борислав Цонев помрачи допълнително настроението в синия лагер след мача.

Междувременно, на “Хювефарма Арена” в Разград, Лудогорец ознаменува петия кръг с 5:0 срещу безпомощен Локомотив (София). Гръмката домакинска победа затвърди амбициите на “разградчани” за титла и отправи предупреждение към останалите конкуренти.

Дългоочакваният повторен дебют на треньора Станимир Стоилов начело на Левски не можеше да дойде в по-удобен момент. Феновете имаха големи очаквания предвид предишните постижения на Мъри начело на “сините”- две суперкупи на България и класиране на първия български клуб в груповата фаза на ШЛ през 2006 година.

Опонент на Левски сега беше Локомотив (Пловдив), който от своя страна лъкатушеше в първенството с колебливи резултати. Срещата на стадион “Локомотив” завърши 2:2, но почеркът на Станимир Стоилов се усети моментално в играта на Левски. Истински спектакъл по трибуните предизвика агитката на столичани с песните по повод завръщането на Мъри начело на Левски. Въпреки видимият екстаз, “сините” останаха без победа на стадион “Локомотив” в 10 пореден мач във всички турнири.

Победата на Берое над Царско село с 1:0 беше историческа за Мартин Камбуров. Нападателят на “заралии” отбеляза своя гол номер 254. С това попадение той задмина легендарния Петър Жеков като голмайстор номер 1 в историята на родния футбол.

Неспособността на Пирин(Благоевград) да задържи печеливш резултат си пролича за пореден път. “Орлетата” полетяха уверено към победата срещу Локомотив (София) след ранен гол през първото полувреме. Впоследствие обаче крилата им бяха прекършени и “железничарите” се поздравиха с трите точки. Това не е първият път, в който Пирин пропилява аванс по този начин. Така отборът от Благоевград остана на последната позиция в класирането с актив от само три точки преди 9 кръг.

Още в третия си мач начело на Левски Станимир Стоилов се изправи срещу добре познат съперник. Двубоят срещу ЦСКА- София на Стойчо Младенов даваше заявка за препълнени софийски улици и трибуни. Арената на този гладиаторски сблъсък беше стадион “Васил Левски”. Накрая на срещата червената армия празнуваше след драматична успех с 2:1. Така хората на Стойчо Младенов остават единственият отбор без загуба досега в първенството. За Мъри и “сините” пък предстои много работа. Това е рекордно пето поражение в девет мача, което не вървеше в унисон с амбициите на клуба и феновете за този сезон на Първа лига.

Българската Първа Лига – класиране

На върха в подреждането фаворитът за титлата Лудогорец дели първото място с Ботев(Пловдив). По всичко изглежда, че поне на този етап “канарчетата” оставят зад себе си кошмарния минал сезон, през който завършиха на 10-та позиция. Първата шестица се допълва от Славия, ЦСКА(София), Черно море и Берое. По-надолу в таблицата-  достойно представяне към момента от страна на Локомотив(София). “Железничарите” заемат 8-та позиция и са над отбора на Левски, който се е настанил в местата за изпадане под номер 11. Пирин (Благоевград) остава единственият отбор с актив от 3 точки и е на последно място към този момент. 

Българската Първа Лига прогнози и очаквания за сезон 2021-2022

Кампанията тече в разгара си, а водачите в класирането се менят с всеки един изминал кръг. Предстоят вълнуващи мачове с пряко отношение към борбата за титлата. Несъмнено обаче всички прожектори ще се спрат върху  Левски София и Лудогорец. Прогнозите сочат тази титаничната среща да е гвоздея на 10 кръг в Българската Първа Лига. 

Последната домакинска победа на столичани срещу шампиона бе през 2016 година. От друга страна, когато Левски София води с 1:0 като домакин, побеждава в 66% от мачовете си. Станимир Стоилов несъмнено ще иска да запише първата си победа откакто е обратно в Левски и то точно  срещу “разградчани”. 

Няма ясен изход в този мач, а очертаващите се топ прогнози към момента са: победа за Лудогорец и над 2.5 гола. Но да оставим събитията да се развиват и да видим дали прогнозите ще се сбъднат.

 Нашите букмейкъри в betano.bg предлагат широк спектър от пазари, в това число и дългосрочни. Купата на България е чудесен пример за тази гъвкавост. Носителят на отличието – ЦСКА София към момента е с коефициент 3.05 да запази трофея в своята витрина и тази година. Тези и още много други пазари можете да намерите налични в нашия сайт Betano.

Дали Лудогорец ще се поздрави с поредната титла или някой измежду останалите претенденти ще хвърли бомбата в Българската Първа Лига? Станахме свидетели на драматични обрати и немислими резултати, а сезонът тепърва навлиза в разгара си. Забавлявайте се с услугите на Betano, а ние ви пожелаваме успех и незабравими емоции в света на залозите и спорта.

Автор: Тодор Вълков

*Класирането и прогнозите са съобразени с времето, в което е писана статията.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ