24-ият кръг в НБЛ ни предоставя повторение на финала от сезон 2021/22 – / Рилски спортист – Балкан /

Национална баскетболна лига – 24-и кръг 

 

Националната баскетболна лига или по-позната като НБЛ е първа по сила баскетболна лига в България. В нея са събрани най-добрите български отбори. 

Два от тях ще се изправят в събота, като сблъсъкът ще е повторение от последния финал в НБЛ. Един срещу друг се изправят Рилски спортист и Балкан (Ботевград). 

Мачът ще се проведе на 11.03.2022 в зала “Арена Самоков” от 19:00 часа.

24-ият кръг предоставя не само повторение от финала през миналия сезон, а и двубой между първия и втория във временното класиране през настоящата кампания. Според мнозина, двете организации са фаворити да се срещнат отново на финал в плейофната фаза, като една победа тук би била изключително важна от психологическа гледна точка. 

Предстоящата среща ще бъде под номер 4 през настоящата кампания. Рилски спортист записа две победи до тук в първенството и една за Суперкупата на България. Сега, “Рилецо” ще преследва четвърта поредна в Самоков. Резултат от 4:0 за “самоковци” срещу най-изявения си претендент със сигурност ще донесе нужното самочувствие в плейофите. Ще успее ли тимът на Людмил Хаджисотиров да я постигне?

 

Пълна доминация на Рилски спортист от началото на сезона

 

Тимът на Рилски спортист заслужено заема убедително първото място в класирането. “Самоковци” са изиграли 21 двубоя до момента, като 20 от тях са победи. Загубата дойде изненадващо от отбора на Ямбол с 86:80 в зала “Диана”, прекъсвайки серия от 17 поредни успеха в първенството. Миналогодишния финалист се съвзе бързо от въпросното поражение и записа нови три последователни триумфа – срещу Спартак (Плевен), Шумен и Левски. 

Първият вече споменат успех на Рилски спортист над Балкан дойде още във втория кръг. “Рилецо” отново домакинстваше. Победата не дойде лесно, но въпреки това тимът от Самоков се поздрави с нея с резултат 89:83. Ответният двубой в Ботевград се разви една идея по-лесно от очакваното. “Скиорите” поведоха в самото начало и не изпуснаха преднината си до края и приключи с 83:68. 

Може би не би било изненада, ако отбележим факта, че Рилски спортист е най-добре представящия се отбор в атака. Вицешампионът е отбелязал 1907 точки след изиграването на 21 кръга. Това прави почти по 91 точки средно на мач. Трима състезатели от състава записват двуцифрен точков актив средно на двубой. Това са Чавдар Костов (15.6), Димажио Уигинс (15.5) и Брандън Рандолф (13.8). 

Рилски спортист стои уверено на върха в таблицата в НБЛ, но до края остават не малко срещи. Трудно бихме си представили, че някой може да ги свали от първото място, но Балкан (Ботевград) е отбор способен на нещо подобно. 

 

Ще окаже ли съпротива Балкан (Ботевград) на единствения отбор над тях в класирането

 

Балкан се справя много добре със защитата си на титлата до момента през сезона. Да, момчетата на Небойша Видич допуснаха две ключови загуби от Рилски спортисти, като това са 50% от всички поражения през цялата кампания. 

“Зелените” заемат втора позиция в таблица с баланс от 16 победи и 4 загуби. Другите два отбора, които могат да се похвалят с победи над Балкан през този сезон, са ЦСКА и Черноморец. 

“Ботевградчани” знаят как се печели срещу доста класния състав на Рилски спортист. Именно “зелените” спряха тима от Самоков по пътя към първата им титла от НБЛ, след като спечелиха финала с 3:1. 

Балкан (Ботевград) вкарва по малко над 86 точки средно на мач. В състава на шампионите има цели 7 човека, вкарващи по двуцифрен брой точки средно на двубой. Това са Павлин Иванов (14.7), Христо Захариев (14.5), Мануел Суарез (14), Деванте Фостър (12), Димитър Димитров (11.3), Райън Хароу (11) и Калвин Годфри (10.4).          

Може да кажем със сигурност, че Балкан ще играе в тазгодишните плейофи на Националната баскетболна лига. Една победа обаче срещу основния фаворит за титлата би се отразила повече от позитивно в решителния етап от сезона. 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Рилски спортист – Балкан (Ботевград)

 

Баскетболът е интересен и динамичен спорт. Това го прави доста привлекателен за залагане. В Betano ще видите най-различни пазари в сферата на баскетбола. Една от най-интересните оферти, която може да срещнете, е 20 точки аванс. Когато заложите за краен победител и той успее да поведе с 20 точки, по което и да е време, залогът Ви излиза печеливш, дори в крайна сметка той да загуби. А такива обрати се срещат в баскетбола, което го прави изключително вълнуваща игра. 

Други интересни предложения, които си заслужава да обмислите са Над/Под брой точки. Българският баскетбол не се слави с кой знае каква резултатност, като изключим топ отборите, така че може да се търсят изненади и по-добри коефициенти.

За по-големите разбирачи има най-различни пазари свързани с точки. Като например пръв стигнал до 20 точки, печеливша разлика (до Х брой точки или някакъв интервал от точки) и т.н. Много възможности за залагане с повече забавление.

Рилски спортист е сочен за фаворит в срещата с Балкан, но да не забравяме, че “самоковци” бяха фаворити и за спечелването на трофея през миналата кампания. 

Пожелаваме ви да се насладите на вълнуваща игра на тези два толкова качествени отбори. От Betano ви желаем много успехи и не забравяйте да се забавлявате докато играете!

Автор: Николай Василев

Следвайте ни и споделете: