Най-интересните срещи от НБА сезон 2021-22 до момента

22 дек. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Най-интересните срещи от НБА сезон 2021-22 до момента

НБА сезон 2021-2022

Светът на спорта отново е затаил дъх в очакване на 75-ия сезон на НБА. Баскетболната лига на извънземните се завръща с гръм и трясък, за да вдигне летвата високо в небесата. Преди три месеца Милуоки Бъкс грабна титлата след знаменит обрат и общ успех с 4:2 срещи срещу Финикс Сънс. Този сезон битката за трофея “Лари О’Брайън” ще е не по-малко ожесточена. Дали Бъкс ще извърви отново дългия път към титлата в НБА или звездната селекция на Бруклин Нетс ще се намеси? Могат ли Лос Анджелис Лейкърс да се завърнат на върха след привличането на Ръсел Уестбрук и Кармело Антъни? Способни ли са Атланта Хоукс отново да надминат очакванията след петото място през изминалия сезон? Тези и още много въпроси очакват своите отговори. Време е да проследим най-интересните срещи от настоящия баскетболен сезон в НБА.

Трипъл-дабъл на Стеф Къри вдъхнови Уориърс

Ел Ей даде тон на празненствата по случай откриването на новия сезон в НБА. Лос Анджелис Лейкърс и Голдън Стейт Уориърс се вкопчиха в зрелищна битка. “Езерняците” нямаха търпение да покажат баскетболните си умения на паркета след силно трансферно лято. Опитът в състава на Лейкърс беше очевиден с имена като Леброн Джеймс, Антъни Дейвис и новите попълнения Ръсел Уестбрук, Кармело Антъни и Дуайт Хауърд. Понякога обаче опитът не е печеливша формула за успех. Водени от гениалния Стеф Къри, Уориърс се наложи като гост със 121:114.

Лидерът на “воините” отбеляза първия трипъл-дабъл за този сезон- 21 точки, 10 борби и 10 асистенции. Леброн и компания водеха през първите три четвърти, но се сринаха в края и предадоха инициативата на противника. За Голдън Стейт това беше перфектна основа за предстоящите баскетболни мачове. Гостите от Сан Франциско отново ще разполагат с пълен състав. Майсторът на далечната стрелба Клей Томпсън ще се завърне след двугодишна пауза, белязана от контузии. Очаква се това да стане поетапно и Томпсън да запише първите си минути едва около Коледа. За “езерняците” пък предстоят дни на размисъл преди следващия мач с Финикс Сънс.

Продължения, резултатност и спектакъл насред “Медисън Скуеър Гардън”

НБА неслучайно е известна още като “Лигата на извънземните”. За пореден път това затвърдиха отборите на Ню Йорк Никс и Бостън Селтикс. Залата в Ню Йорк беше изпълнена до краен предел, а баскетболистите на двата отбора не разочароваха. Домакините спечелиха с драматичното 138:134 в мач с две продължения. Отборът на Никс имаше преднина от 11 точки 4 минути преди края на последната четвърт. “Келтите” се събудиха в последните минути и пратиха мача в продължения след две поредни тройки на Джейлън Браун и Маркъс Смарт. Под светлината на домакинските прожектори попаднаха Еван Фурние и Дерик Роуз с ключови изяви за крайната победа на нюйоркчани. Гостите от Бостън бяха много под обичайното си ниво. Джейлън Браун избухна с рекордните за своята кариера 46 точки. За негово съжаление, той не срещна подкрепа в своите съотборници.

Историческо 4-0 в новата ера за “биковете”

Последователните години без изява в плейофите на НБА изглежда е към края си за Чикаго Булс. Революцията при “биковете” е осезаема и нейното начало беше започнато от промяната в ръководството. Последваха и нови попълнения в състава – Лонзо Бол, ДеМар ДеРоузън и Алекс Карузо запълниха пукнатините от миналия сезон. За първи път от шест години насам Чикаго Булс разполага с боеспособен състав, който да предизвика останалите фаворити за трофея в НБА. Поредната жертва на катарзиса на “биковете” през този сезон стана Торонто Раптърс. Канадците отстъпиха със 108:111 срещу окрилен Чикаго. ДеМар ДеРоузън и Зак Лавин бяха главните герои при тази победа с 26 и 22 точки. По този начин Булс записаха четвъртата си поредна победа от началото на сезона. Хората на Били Донован са 4 от 4 на старта на сезона за първи път от 25 години насам. За Раптърс се усети липсата на бившия лидер на отбора Кайл Лаури, който пое в посока Маями в отбора на Маями Хийт.

Амбициозен Юта нарани “елените”

Милуоки Бъкс навлезе в този сезон като действащ шампион за първи път от 1971 г. За Янис Адетокумбо предстоеше да поведе отбора към защита на титлата- задача, по-трудна дори и от спечелването на отличието. “Елените” се сблъскаха с тази реалност, след като допуснаха поражение от Юта Джаз. “Джазмените” надиграха своя опонент като гости със 107:95. Шампионите изоставаха в резултата през целия мач, а и не бяха в оптимален състав. Много от титулярите липсваха поради контузии. Личеше си липсата на ключови играчи като Крис Мидълтън, Джру Холидей и Брук Лопес. Това наклони везните в полза на гостите и те се поздравиха с успеха. От Бъкс ще трябва да начертаят нов план за предстоящите мачове, докато не се възстановят основните им играчи. За Юта Джаз тази победа е важна откъм самочувствие за нови подвизи след страхотните резултати в редовния минал сезон. Макар и да не стигнаха далече в плейофите, “джазмените” разполагат с един от най-добре подредените отбори в НБА и ще се борят за първото място в настоящата кампания.

Класиране в НБА

Източната конференция в НБА се оглавява от Филаделфия 76ърс и Маями Хийт. Джоел Ембийд и компания се намират в страхотна серия от 6 поредни победи. “Горещите” са с мач по-малко, но не отстъпват по качество на конкурента си. Впечатление прави и отборът на Чикаго Булс на пето място с актив от 6 победи и 3 загуби. Хората на Били Донован са вдигнали оборотите през този сезон и ще се целят в местата за плейофи. Забележима е и ниската позиция на действащия шампион на НБА Милуоки Бъкс. “Елените” заемат 10 място с отрицателен актив от 4 победи и 6 загуби. На дъното в класирането комфортно се е настанил отборът на Детройт Пистънс. “Буталата” нямат победа на чужда земя и са в серия от 4 последователни загуби.

При Западната конференция в НБА отново можем да отличим два отбора- Голдън Стейт Уориърс и Юта Джаз. “Воините” от Сан Франциско са почти перфектни до този момент- само 1 загуба и 4 последователни победи. “Джазмените” им дишат във врата със 7 победи и 3 загуби, както и с мач повече. Отборите от Ел Ей- Клипърс и Лейкърс се намират респективно на 6 и 10 място. Ню Орлиънс Пеликанс и Хюстън Рокетс пък се надпреварват за най-лош баланс в НБА. Двата отбора са с по 1 победа и 9 загуби, но Рокетс са в серия от 8 поредни поражения и заемат последното място в подреждането.

Залози, коефициенти и пазари

НБА е въплъщението на баскетбола в световен мащаб. Точно затова от Betano сме се погрижили изживяването на всеки един момент в нашия сайт да бъде несравнимо. От стандартни залози и коефициенти за определени срещи до специални пазари и завишени коефициенти- богатият избор властва в Betano.bg. Обръщаме специално внимание на завишените коефициенти. Един от наличните към този момент е извънземният Лука Дончич да забие трипъл-дабъл срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Предвид проблемите в лагера на “пеликаните” и слабото им представяне от началото на сезона, всичко е възможно. Високата ефективност не е непозната за вълшебния словенец, особено след победната тройка в коша на Бостън Селтикс във вчерашния двубой. Коефициентът за трипъл-дабъл на Дончич срещу Пеликанс към този момент е 4.40 в сайта на Betano.bg Завишени Коефициенти.

Настоящата кампания в НБА е в разгара си, а някои рекорди вече бяха счупени. Целият свят ще наблюдава на какво още са способни баскетболистите отвъд океана, включително и ние от Betano. На вас пожелаваме много късмет и безброй печеливши фишове на НБА в нашия сайт Betano.bg.

Автор: Тодор Вълков

* Класирането и коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Баскетбол
Баскетбол 12 фев.

Янис и Леброн отново извеждат Изтока и Запада в поредния “Мач на звездите” в НБА

Баскетбол 29 ян.

Янис и Милуоки Бъкс гостуват на шампионите от Денвър Нъгетс в сблъсък на Източната и Западната конференция

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Баскетбол 07 ян.

Битката за Лос Анджелис или градското дерби между Лейкърс и Клипърс

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Betano Новини 14 дек.

Глобалният посланик на Betano – Янис Адетокумбо, постави абсолютен рекорд в НБА

Баскетбол 01 дек.

Александър Везенков и неговите “крале” продължават на четвъртфиналите на новия турнир в НБА

Баскетбол 16 ное.

Черноморец (Бургас) посреща Балкан (Ботевград) в повторение на финала от миналия сезон

Баскетбол 25 окт.

Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в редовния сезон на НБА срещу Юта Джаз

Баскетбол 24 окт.

Янис Антетокумпо ще поведе Милуоки Бъкс в новия сезон от Националната баскетболна асоциация

ЗАРЕДИ ОЩЕ