Мърсисайдско дерби номер 2 за сезона – Ливърпул се изправя срещу Евертън

07 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Мърсисайдско дерби номер 2 за сезона – Ливърпул се изправя срещу Евертън

Ливърпул – Евертън 

 

Очаква ни поредното “мърсисайдско” дерби, което този път може би няма да ни донесе същото вълнение. Двата отбора не се намират в оптимално състояние. Временното класиране ще потвърди едно подобно твърдение, след като и двата отбора се намират далеч от желаните позиции.

Това ще бъде дерби номер 242 в тяхната историята на английския футбол. Ливърпул има сериозно превъзходство в двубоите с “карамелите”. “Червените” победи са 97, докато “сините” са 67 на брой. Равенствата между градските съперници са 77. 

Първата среща на “Гудисън Парк” завърши разочароващо за футболния запалянко със скучно 0:0. С оглед на моментната форма на двата клуба не би било изненада, ако отново станем свидетели на нулево реми.

Мачът ще се играе на 13 февруари, понеделник, от 22:00 часа българско време, на “Анфийлд”. Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg

 

Какво се случва с Ливърпул през настоящата кампания?

 

Какво се случва с Ливърпул? Това е въпрос, на който никой не може да отговори. Представянето на “мърсисайдци” е под всякаква критика до момента през настоящата кампания.

Тимът не може да се оплаче от многобройни и дълготрайни контузии. Да, имаше моменти, в които Юрген Клоп не можеше да разчита на ключови футболисти, но те не са често срещани. Единствената по-сериозна и дълготрайна липса е тази на Луис Диас. Колосът в отбрана Върджил ван Дайк пропусна последните няколко двубоя на тима, в които “червените” записаха една единствена победа, като тя бе постигната във ФА Къп. 

Защитата не е единственият проблем. Ливърпул е отбелязал само един гол в последните 4 кръга от Висшата лига и нито един в последните 3 двубоя от нея. 

Звездата на тима Мохамед Салах прави много слаб сезон. Египтянинът е отбелязал само 7 попадения след 20 изиграни мача. Драстично по-малко от миналата кампания. Липсата на Садио Мане, който бе продаден на Байерн Мюнхен се усеща все повече и повече. Въпреки, че английският вицешампион привлече младия и надежден Дарвин Нунес, атаката не изглежда по същия начин.

Съставът на Юрген Клоп заема 10-о място във временното класиране с драстично изоставане от първата четворка. Ще успее ли Мо Салах и компания да преобърнат сезона и все пак да се класират за местата даващи право на участие в Шампионска лига? 

 

“Синята” половина на Мърсисайд

 

Последните няколко сезона за Евертън не са на ниво. Тимът постоянно се бори за своето спасение. Случаят отново е такъв и през настоящата кампания.

Позицията, в която се намират “карамелите” доведе до промяна в треньорския щаб. Франк Лампард бе уволнен, а на чело застана Шон Дайч. Промяната се отрази мигновено. В дебюта на новия мениджър, Евертън записа първа победа от края на месец октомври. Успех и то не срещу кого да е, а срещу лидера и сочен за бъдещ шампион Арсенал. В голмайстор за “сините” се превърна Джеймс Тарковски, отбелязвайки в 60-та минута.

Евертън не бе запазвал вратата си суха от 29 октомври насам, когато за последно го направи при нулевото равенство с Фулъм. Дали тази суха мрежа ще донесе нужното самочувствие срещу слабо представящата се атака на Ливърпул?

 

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Ливърпул – Евертън  

 

Срещата няма да е лесна за двата отбора, както и за всички залагащи на нея. Дори и клубовете да се намират в слаба форма, тук все пак става въпрос за битката на “Мърсисайд”. Затова, ние от Betano сме се погрижили да ви предоставим различни пазари на това интригуващо събитие. 

Betano предлага коефициент от 1.53* за победа на домакините, а тази за гостите е оценена на 6.10*. Пазарът за Под 2.5 също предлага добър коефициент от 2.02*, а както вече споменахме, тимовете не бележат особено в последно време. Ако погледнем в миналото, Ливърпул и Евертън рядко минават границата от 3 гола, когато играят един срещу друг. Това се е случвало 3 пъти в последните им 11 сблъсъка. Betano предлага куп възможности за залози свързани с голове. 

Остава да ви пожелаем късмет и да се надяваме на здрава битка . Не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас!  

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

Gloria Tamashova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ