Лига Европа сезон 2021/2022 – моментно класиране, фаворити и коефициенти*

Лига Европа е вторият по сила Европейски клубен турнир. Това е сцена, която дава възможност за изява на по – непретенциозни отбори. Разбира се, без да омаловажаваме качествата и уменията на участниците. Освен трофея, наградата включва още и директно участие в груповата фаза на Шампионска лига. Финалът ще се изиграе на стадион Рамон Санчес Писхуан. Това е дома на най – многобройния носител на трофея от Лига Европа – Севиля.

Жребият за тазгодишната надпревара в Лига Европа (21/22) ни отреди изключително интересни и равностойни битки.

Моментно класиране и фаворити в Лига Европа

До момента в класирането не може да кажем, че ставаме свидетели на кой знае какви изненади. В някои от групите има изявени фаворити за тяхното преодоляване. Такива са отборите на Лион, Монако, Байер Леверкузен и Уест Хям. Всички те заемат първо място в своите групи. В останалите групи е трудно да се определи фаворит, тъй като има доста равностойни съперници.
И като стана дума за фаворити, тук е мястото да споменем кой има най – големи шансове за спечелването на Лига Европа този сезон.

С оглед на отборите, които в момента играят в Лига Европа, като фаворити за нейното спечелването може да посочим няколко такива.

Олимпик Лион

Олимпик Лион е един от най – именитите отбори в тазгодишната надпревара. Френският тим не веднъж е показвал на какво е способен в Европейските турнири. Пресен пример за това е достигането им до полуфинал в Шампионска лига (19-20), отстранявайки по пътя си Манчестър Сити. “Хлапетата” попаднаха в група “А” заедно с отборите на Спарта (Прага), Рейнджърс и Брьондби. Очаквано, те са едноличен лидер до момента (9т) с три победи от три сблъсъка.

Наполи

Италианският гранд Наполи е друг сред основните фаворити за триумф в Лига Европа. Да не забравяме представянето им в Серия А. Неаполитанци са без загуба до момента в италианското първенство, като едно единствено равенство ги дели от пълния актив от точки. Стартър в груповата фаза на Лига Европа се оказва по – бавен от очакваното. Наполи се намира в група “С”, където компания им правят Лестър, Легия Варшава и Спартак Москва. В момента първенец след три изиграни срещи е Легия (6т). Второто място се дели от два отбора. Това са именно Наполи (4т) и Лестър (4т). Последни са Спартак Москва (3т).

Групата е изключително завързана, но въпреки това, се очаква италианският тим да навлезе в ритъм и да преодолее тази фаза от надпреварата.

Лестър

“Лисиците”, според много анализатори, също се водят за един от претендентите за отличието. Лестър се е доказал като тежък и труден съперник. Те бяха на косъм от това да играят в Шампионска лига този сезон, завършвайки на 5-то място в Англия. Това само по себе си е постижение, с оглед на убийствената конкуренция във Висшата лига.

Лестър се намира в група “С”. И въпреки, че за момента заемат трета позиция с равен брой точки с Наполи, то от тях се очаква да преминат напред.

Това са основните фаворити за вдигане на купата от Лига Европа тази година. Разбира се, няма гаранции, само прогнози.

Тук е мястото да споменем още няколко отбора, които биха били достойни носители на отличието. Това са отборите на Байер Леверкузен, които са редовни участници в Европейските турнири. Те попаднаха в група “G” заедно с Бетис, Селтик и Ференцварош. За момента заемат първото място със 7 точки.

Друг такъв отбор, може би изненада за много, е Уест Хям. Още единанглийски представител, който остави зад гърба си запомнящ се сезон в Англия, завършвайки 6-ти. По този начин те изпревариха отбори като Тотнъм и Арсенал в класирането. “Чуковете” са единственият друг отбор, освен Лион, с пълен актив от точки. Те се намират в последната група “Н”, където вече победиха по един път съставите на Динамо Загреб, Рапид Виена и Генк.

Не бива да забравяме тимовете, които завършат на 3-то място в групите на Шампионска лига. Това, разбира се, автоматично означава, че ще се присъединят към надпреварата в Лига Европа. Така, отборите с възможности за достигане и спечелване на финала стават повече, прогнозите по-трудни, а залозите – по-вълнуващи

Интересното и новото в Лига Европа този сезон е, че завършилите 3-ти в своите групи отбори ще играят в новия турнир Европейска лига на конференциите.

Лига Европа – коефициенти и залози

Betano е доказан оператор за спортни залози и казино игри в много страни. Вече и в, България на нашият сайт можете да видитеизобилие от различни пазари и коефициенти.
Опцията “победител” в даден турнир също е налична. Тя е интересна, като коефициентите за отборите, които споменахме по – горе могат да са доста високи. Уест Хям е с коефициент 9.00, а отборите на Байер Леверкузен, Лион и Лестър са с 11.00. Тимът на Наполи е с коефициент 12.00.

Тези отбори изповядват много атрактивен и атакуващ футбол, което означава, че може да очакваме голови спектакли. Опцията (над/под) може да се окаже доста печеливша.

Ако искате да комбинирате няколко пазара от едно събитие в един фиш, то сте дошли на правилното място. Betano е единственият сайт, който предлага тази възможност. За хора с по – богато въображение, ние предлагаме опцията Създай залог. С това не се изчерпват офертите при нас. Посетете Betano.bg за повече информация.

Така остава само едно – да се насладим на прекрасния футбол, който несъмнено ни предстои да видим. Ние от Betano Ви пожелаваме много успех и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас !

Автор: Николай Василев

*Мачовете, прогнозите и коефициентите са актуални към момента на написване на статията.

 

Следвайте ни и споделете: