Нюкасъл посреща Манчестър Юнайтед в завързан спор за топ 4

Борбата за челната четворка

 

Битката за определени места в английската Висша лига този сезон е изключително оспорвана. Тук не става въпрос само за първото място, а още за топ 4 и борбата за оцеляване. Местата не само много, а отборите борещи се за тях и на трите фронта не са никак малко. В тази статия ще обърнем по-голямо внимание на спора за топ 4 и по-специално сблъсъка между Нюкасъл и Манчестър Юнайтед. 

Двата отбора са част от въпросната борба и един директен двубой между тях може да е от изключително важно значение. Програмата в английската Висша лига ще ни го предостави на 2 април, неделя, от 18:30 часа, на стадион “Сейнт Джеймсис Парк” в Нюкасъл. 

“Червените дяволи” имат преднина от 3 точки в класирането, но головата разлика на “свраките” е доста по-добра. Кой ще грабне така важната победа срещу пряк съперник за едно от местата даващо право на участие в Шампионска лига?

“Свраките” летят високо през настоящия сезон

 

Нюкасъл лети високо в облаците и мечтае за европейско участие на есен. Към този момент, тимът на Еди Хау заема 5-о място, което ги праща в турнира Лига Европа. Целите пред “свраките” обаче са много по-големи. “Черно-белите” са се устремили към най-престижния турнир на клубно ниво – Шампионска лига.

Нюкасъл, както споменахме вече, изостава на 3 точки от предстоящия си съперник, който заема 3-о място във временното подреждане. Отборът, който се намира между тях е Тотнъм. “Шпорите” имат актив от 49 точки, което е с 2 повече от Нюкасъл. Добрата новина за “свраките” е, че клубът е изиграл два мача по-малко от Тотнъм. 

“Свраките” делят първо място по най-малко допуснати загуби (3) от началото на сезона с големия фаворит за титлата в шампионата – Арсенал. 

Един Хау привлече Свен Ботман в редиците си през изминалото лято. Нидерландският защитник оформи страхотно дуо с Фабиан Шер в центъра на отбраната. Именно това партньорство прави тима да изглежда толкова стабилен. Нюкасъл е отборът допуснал най-малко попадения в своята врата от началото на първенството (19). 

Безспорно, защитата е едно от най-силните оръжия в арсенала на Нюкасъл. Възможно ли е за пореден път то да донесе точки на тима?

 

Проблеми за “червените дяволи” преди сблъсъка с Нюкасъл

 

Ерик тен Хааг успя да стабилизира тима от Манчестър, който отново започна да изглежда застрашително в очите на съперниците. Това, до голяма степен, се дължи на изключителната форма на Маркъс Рашфорд, който не спира да бележи в противниковите врати. 

Физическото състояние на англичанина е един от проблемите, които споменахме. 25-годишният нападател получи лека контузия в четвъртфинала за ФА Къп срещу Фулъм. Въпреки това, той възобнови тренировки и остава под въпрос за срещата със “свраките”. 

Рашфорд отбеляза 27 гола през настоящата кампания, включително едно от решаващите попадения във финала за Карабао Къп, именно срещу Нюкасъл. Докато юношата на Ман Юнайтед е под въпрос за предстоящия мач на клуба във Висшата лига, то друг от героите при победата с 2:0 над Нюкасъл за купата със сигурност ще пропусне двубоя. Каземиро, който според мнозина е също толкова важен, ако не и повече от головата машина на Манчестър Юнайтед, ще отсъства в неделния ден. Бразилецът получи директен червен картон в последния кръг в Англия срещу Саутхямптън и изтърпява наказание. 

Ще се отрази ли на Юнайтед тази липса, или в най-лошия случай липси, в този толкова важен кръг от английското първенство?

 

Прогноза и евентуални залози на срещата Нюкасъл – Манчестър Юнайтед

 

Манчестър Юнайтед се чувства доста комфортно изправяйки се срещу тима на Нюкасъл. Последният триумф на “свраките” над този съперник датира от 06.10.2019. Това е единствения успех на “черно-белите” в последните десет срещи между двата клуба. “Червените дяволи” са записали цели седем победи в този период. 

Нещата през този сезон изглеждат по различен начин. Нюкасъл е сочен за фаворит в предстоящия сблъсък. Betano предлага коефициент от 2.42* за техен успех, докато шансовете на Ман Юнайтед се оценяват на 2.95*. 

Трудно бихме прогнозирали много попадения точно в тази среща. Коефициентът за “Под 2.5” гола е 1.93*. Също така, “Двата отбора да отбележат или Над 2.5 – Не” изглежда като разумен залог. Това означава, че срещата трябва да завърши 2:0, 1:0, 0:0, 0:1 или 0:2. 

Betano предлага изобилие от пазари. Добър начин да застраховате Вашия залог е маркета “Равенство няма залог”. Избирате победител в мача с тази опция, Нюкасъл – 1.72* или Манчестър Юнайтед – 2.05* и ако двубоят завърши с равен резултат, ще получите своя залог обратно. 

Повече информация може да откриете на нашия сайт Betano.bg. Пожелаваме ви много късмет и незабравима игра при нас. 

 

Автор: Николай Василев

 

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: