Атлетико Мадрид срещу Манчестър Сити – коефициенти и прогнози за Шампионска лига

11 апр. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Атлетико Мадрид срещу Манчестър Сити – коефициенти и прогнози за Шампионска лига

Симеоне отново срещу Манчестър

Четвъртфиналите на Шампионска лига навлизат в решителен етап. Тази седмица предстоят да се изиграят вторите мачове от тази фаза. Нашият поглед се насочва към реванша между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити. След като вече елиминира един от манчестърските отбори в лицето на Юнайтед в осминафиналите на Шампионска лига, Диего Симеоне е готов за още подвизи. Нивото на “шумните съседи” към момента обаче е по-различно от това на градските им съперници. Първият мач се игра на “Етихад Стейдиъм”, където “небесносините” се наложиха с 1:0. Атлетико Мадрид неведнъж се е доказвал в турнира на богатите и това е още една възможност за “дюшекчиите” да блеснат на европейската сцена.

Срещата между Атлетико Мадрид и Манчестър Сити ще се изиграе на 13 април от 22:00 българско време.

Тактиките на Атлетико Мадрид

Всеки футболен запалянко, който следи испанската Ла Лига е наясно със стила на игра на Атлетико Мадрид. Всеки един от техните футболисти си има строго определена роля на игрището. Всички играят в името на сухата мрежа и победа с 1:0 е повече от достатъчна. Този сезон обаче всеизвестната непробиваема защита на Атлетико Мадрид се превърна в необичайно пропусклива и неорганизирана. През миналия сезон “дюшекчиите” грабнаха титлата в Испания със само 25 допуснати гола за целия сезон.

През настоящата кампания до този момент вратата на Ян Облак е била поразена цели 37 пъти при оставащи 8 мача. Това включва мачове с Реал Мадрид и Севиля в испанското първенство. Чоло Симеоне очевидно беше твърдо решен да коригира неволите в дефанзивен план срещу Манчестър Сити. През голяма част от мача Атлетико Мадрид играеше в схема 5-5-0, без ясно изявен централен нападател. Всичко това беше с цел да се извоюва предимство преди реванша на “Уанда Метрополитано.” Въпреки всичките хвърлени усилия в защита, хората на Пеп Гуардиола успяха да пробият инатливите “дюшекчии” и да си осигурят победа с 1:0. Това ще принуди Атлетико Мадрид да подходят по различен начин в реванша, ако искат да продължат напред в най- престижния европейски клубен турнир.

Амбициите на Манчестър Сити в Европа

През този сезон Манчестър Сити отново ще се бори на няколко фронта за престижните клубни отличия. “Гражданите” се намират в епицентъра на яростна битка с Ливърпул за титлата на Висшата лига. Само точка разделя двата отбора, а предстои грандиозен сблъсък между тях. Отново на пътя на “небесносините” стоят хората на Юрген Клоп по пътя към ФА Къп. Там двата отбора ще се срещнат на полуфиналите. Дълбочината в състава на Манчестър Сити е повече от очевидна и амбициозен треньор като Хосеп Гуардиола би извлякъл максимума от всички тези надпревари.

В главата на може би най – добрия треньор в света в момента обаче със сигурност една титла излиза на преден план спрямо останалите. Купата на Шампионска лига някак си убягва на легендарния мениджър последните години. За последно Пеп вдигна “ушатата” с отбора на Барселона през 2011 година. След това в Байерн Мюнхен Гуардиола стига до полуфиналите веднъж, но така и не успява да повтори успехите, които сътвори с Барселона. Като мениджър на Манчестър Сити испанецът прави най – добрия си опит през миналия сезон. Тогава той стигна до финала, но преклони глава пред друг английски гранд – Челси. Изглежда, че в Европа винаги нещо не достига за Сити, за да отворят шампанското. Дали тази година ще е различно – времето ще покаже.

На какво да залагаме

Въпреки домакинското си предимство, Атлетико Мадрид не е в ролята на фаворит за предстоящия мач. Шампионите на Испания са с коефициент 4.40* да са победители след 90 минути игра и следователно 6.10 коефициент да се класират за полуфиналите. Според нашите букмейкъри е далеч по – вероятно “гражданите” да се поздравят с победа в редовното време с 1.85 коефициент и да продължат в следващата фаза на турнира – 1.13 коефициент към този момент. Равен резултат също е оценен високо – 3.55 коефициент в Betano.bg.

Въпреки гола пасив преди реванша, статистиката ни води към един много интересен факт. Тимът на Диего Симеоне никога не е отпадал в елиминации на Шампионска лига след загуба със само един гол разлика в първия мач. Това прави реванша на стадион “Уанда Метрополитано” още по-вълнуващ.
В исторически аспект първият мач от четвъртфиналите между тези два отбора е и единственият между тях до момента. Няма ясно изразено предимство и всичко е възможно. Всичко това ни навежда на мисълта за продължения в предстоящия двубой. Корав отбор като този на Атлетико Мадрид със сигурност би искал да вкара мача най – малкото отвъд редовните 90 минути.

Ако “дюшекчиите” реализират първото попадение, ни очакват доста интересни футболни мигове. Атлетико Мадрид печели 81% от своите мачове, когато води с 1:0. Във връзка с това нашият пазар “Мачът да бъде решен в продълженията” е наличен и е с коефициент 9.25 някой от двата отбора да извоюва победата в едно от двете продължения. Още по-добър сценарий за възпитаниците на Симеоне би било да има дузпи. Там всичко може да бъде решено в рамките на няколко секунди и емоциите често взимат връх. Във вашия фиш място би намерил и пазара “Мачът да бъде решен с дузпи”, който към този момент е с 9.00 да бъде осъществен в Betano.bg

Ще успее ли Манчестър Сити да пречупи костеливия орех, наречен Атлетико Мадрид или Чоло Симеоне ще вземе скалпа на още един град от Манчестър? Пътят към “ушатата” е по-вълнуващ от всякога. Насладете му се максимално с услугите на Betano.bg. Желаем ви успешна и позитивна седмица.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ