Дерби д’Италия: Ювентус срещу Интер във финала на Копа Италия

10 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Дерби д’Италия: Ювентус срещу Интер във финала на Копа Италия

Успешна защита или нов носител на Купата на Италия?

С наближаването на края на сезона идва и времето за решаващите мачове. Един от тези мачове е за Купата на Италия. Турнирът отново ще възроди едно от най-любимите съперничества в италианския футбол. Интер и Ювентус ще кръстосат шпаги в историческото Дерби д’Италия. Залогът този път е Копа Италия. След като отборите от Серия А и Серия Б получиха шанс за отличието, на-добрите два вече са ясни.

Ювентус ще се опита да защити трофея, който спечели на миналогодишния финал срещу Аталанта. “Бианконерите”се целят в 15 – ата си титла на Копа Италия и да затвърдят рекордното си постижение по този показател. Интер, от своя страна, разполага със 7 титли на Копа Италия в своята витрина.

По традиция, “Стадио Олимпико” в Рим е домакин на този финал. Тази година няма да е по-различно и негово величество футбола ще завладее италианската столица. Двубоят ще се изиграе на 11 май, сряда, в 22:00 българско време.

Нещо повече от финал

В края на миналия сезон настъпи промяна на трона на италианския футбол. Абсолютният властелин Ювентус беше детрониран след цели 9 години на върха на Серия А. Новият крал, с не малка доза символика, се оказа точно отборът на Интер. Водените тогава от Антонио Конте “нерадзури” грабнаха “Скудетото” след ожесточена надпревара с отбора на Милан. Тогава Ювентус завърши на 4 – та позиция и беше на косъм да се размине с Шампионска лига.

Събитията след края на сезона бяха също толкова интересни и в двата лагера. Легендата на “бианконерите” Андреа Пирло беше уволнен, въпреки спечелването на Копа Италия. На негово място се завърна Масимилиано Алегри, който трябваше да коригира едногодишното отсъствие на “бианконерите” от върха на италианската футболна пирамида. Тази цел трябваше да бъде постигната без суперзвездата на “Старата госпожа” – Кристиано Роналдо, който направи рязък завой от Торино в Манчестър, за да облече отново екипа на Манчестър Юнайтед.

След разлятото шампанско по случай спечелената титла в Серия А, никой не предполагаше какво ще се случи в Интер. Финансовите последици от Ковид – 19 принудиха ръководството да промени структурата за трансфери, както и заплатите на играчите. Стеклите се обстоятелства доведоха до напускането на Антонио Конте и продажбата на Ромелу Лукаку. Двамата имаха огромна заслуга за триумфа в първенството и не се знаеше до каква степен тяхното отсъствие ще се отрази на шампионските амбиции за следващия сезон. Симоне Индзаги се нагърби с тази отговорност и беше назначен за старши – треньор на Интер.

По този начин и двата отбора преминаха през серия от промени, за да се срещнат отново един срещу друг.

Пътят до “Стадио Олимпико”

Отборът на Ювентус извървя по-малко трънливия път към финала. Възпитаниците на Масимилиано Алегри първо се справиха безпроблемно със Сампдория с 4:1. Последва трудна победа срещу коравия отбор на Сасуоло с 2:1. Съставът на Фироентина също беше надигран на полуфиналите в рамките на два мача с общ резултат 3:0.

Интер срещна далеч по- сериозна съпротива. Драматична победа в продълженията срещу Емполи осигури място на “нерадзурите” в следващата фаза на турнира. Последва победа с 2:0 срещу Рома на Жозе Моуриньо. На -сериозното предизвикателство дойде на полуфиналите в лицето на Милан. След нулево равенство в първия мач, Интер категорично се наложи с 3:0 в реванша и получи билет за “Стадио Олимпико.”

На какво да залагаме

Пo-добрата форма в първенството и сравнително пo-свежият състав отреждат ролята на фаворит за отбора на Интер в този мач. Ситуацията в лагера на “бианконерите” не е розова по отношение на контузии.

Ключови играчи като Киеза и Маккени няма да бъдат на разположение до края на сезона поради по-сериозни контузии. Съмнения има и около Данило, Лука Пелегрини и и Мануел Локатели. Интер е с коефициент 2.30* да е победител след 90 минути игра и 1.70 да вдигне Копа Италия. Нашите букмейкъри са оценили победа на Ювентус в редовното време на 3.25 коефициент и 2.18 да спечелят трофея. Равенство в редовното време също е оценено на 3.25 коефициент.

Напоследък Ювентус среща затруднения в директните сблъсъци с Интер. Последните три мача във всички турнири са завършили с 2 победи за Интер и едно равенство. Това включва и победата за Суперкупата на Италия с 2:1. “Нерадзурите” са трън в очите на своя съперник. Последните мачове във всички турнири между тези два отбора са изключително оспорвани. Четири от последните шест мача са завършили с преднина от само един гол за печелившия отбор. Можете да се ориентирате към нашия пазар “Печеливша разлика” в секцията ни със Специални залози.

Вероятен сценарий е победителят отново да триумфира със само гол аванс. “Ювентус да спечели точно с 1 гол” е оценен на 4.80 коефициент в Betano.bg към момента. “Интер да спечели с 1 гол” пък е с 3.85 коефициент до момента.

Впоследния финал за Суперкупата на Италия Интер сътвори страхотен обрат след гол в последната минута от продълженията. Можете да заложите на подобен развой и в този мач, като заложите на “Интер да спечели, след като е изоставал.” Този пазар е оценен на 8.00 коефициент в Betano.bg към момента и се отнасня само за редовните 90 минути.

Два отбора, един трофей и една цел – величие и слава. Кой ще затвърди претенциите си за властелина в италианския футбол? Изживейте финала за Копа Италия между Интер и Ювентус през призмата на Betano.bg. Желаем ви много печеливши фишове и не забравяйте да се забавлявате.

Автор: Тодор Вълков
*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ