Английската Висша Лига: Манчестър Сити срещу Манчестър Юнайтед – прогнози, пазари и коефициенти

Дербито на град Манчестър

Настъпи моментът синята и червената половина на Манчестър отново да се сблъскат в грандиозен спор за честта на града. “Гражданите” постигнаха убедителна победа с 2:0 срещу този съперник в миналия мач от първенството на “Олд Трафорд.” Сега хората на Ралф Рангник са жадни за реванш. Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола ще премери сили за първи път с временния треньор на “червените дяволи” Ралф Рангник. Това ще бъде дерби номер 187 между тези два отбора във всички турнири.
Двубоят ще се състои на 6 март в 18:30 българско време на “Етихад Стейдиъм.”

Моментна форма на двата отбора

Интригата за титлата във Висша Лига в Англия се завърна

В един момент Манчестър Сити изглеждаше недостижим по пътя към титлата в Английската Висша Лига. Само преди няколко кръга “гражданите” имаха комфортен аванс и гледаха спокойно от високо как Ливърпул се опитваше да ги настигне. Това предимство вече е в миналото. Равенство срещу Саутхямптън в края на януари и драматична загуба срещу Тотнъм с 2:3 на 19 февруари озари със светлина тунела за големия преследвач на Сити. Към този момент дистанцията между първия и втория е 6 точки, като “мърсисайдци” са с мач по-малко. При победа възпитаниците на Юрген Клоп могат да се приближат само на 3 точки от шампионите. От Ливърпул със сигурност ще стискат палци на кръвния си съперник Манчестър Юнайтед преди голямото дерби. Освен за честта на град Манчестър, предстоящият мач ще е изключително важен и за амбициите на “гражданите” за титлата.

Трудностите на Манчестър Юнайтед пред противниковата врата

Според голяма част от спортните анализатори се наблюдава подобрение в играта на Манчестър Юнайтед след назначаването на Ралф Рангник. Отборът стабилизира резултатите си в първенството. “Червените дяволи” се намират в ожесточена битка за заветното четвърто място, което дава възможност за участие в Шампионска лига през следващия сезон. Има и нещо друго, което се забелязва с просто око – проблемите на отбора да бележат голове. В последните си мачове Манчестър Юнайтед създаваше много голови положения, които така и не можеше да реализира. Това им коства ценни точки и хвърли смут в съблекалнята им. Суперзвездата на отбора Кристиано Роналдо и сънародникът му Бруно Фернандеш определено не се намират в най-добрата си форма и от това страда целият отбор. Равенства срещу Бърнли, Саутхямптън и Уотфорд поставиха Юнайтед в неизгодна позиция в таблицата.

Към момента “червените дяволи” са на 4 – та позиция с 47 точки. Петият в подреждането Арсенал е само с две точки по-малко и с цели три мача, които предстои да бъдат изиграни. Ако “артилеристите” успеят да си вземат и трите мача, отборът на Манчестър Юнайтед ще има доста трудна задача да се завърне в челните места. Участие в Шампионска лига е от ключово значение за клуба от червената половина на град Манчестър.

Ключовите играчи за двата отбора

Дербито на Манчестър наближава. Двата отбора разполагат с достатъчно индивидуална класа, за да спечелят този мач. За домакините фокусът ще падне върху белгийския плеймейкър Кевин Де Бройне. Неговата креативност допринася за атакуващата мощ на Сити, а градското дерби срещу Юнайтед ще го мотивира още повече да отбележи или да асистира. Друг важен играч за стила на игра на “гражданите” е Жоао Кансело. Португалският краен бранител е един от най-добрите в света на своята позиция. Постоянните му набези в половината на противника и доброто му позициониране са голямо предимство за неговия отбор. Това няма да се промени и срещу Юнайтед в неделя.

В лагера на червената половина феновете ще се надяват на Бруно Фернандеш и Кристиано Роналдо да преоткрият головия си нюх. Очаква се точно в мач от подобен калибър най-големите звезди да блеснат. Ще се разчита и на опита на Рафаел Варан в защита. Френският бранител има богато резюме по отношение на спечелени трофеи на бляскавата футболна сцена и големите двубои определено не са му непознати.

Прогнози и На какво да залагаме

В исторически план домакините от синята половина на град Манчестър имат минимално предимство. От последните 31 мача между тези съперници победите за Сити са 14 на брой срещу 13 за Юнайтед и само 4 равенства.
Манчестър Сити е поставен в ролята на абсолютния фаворит от нашите букмейкъри с коефициент да спечелят 1.37* към този момент. В никакъв случай обаче не бива да отписваме Юнайтед, когато става въпрос за гостуване на “Етихад Стейдиъм.” 20 – кратните шампиони на Англия са спечелили последните си три визити на този стадион във всички турнири, при това със само един допуснат гол. Към този момент триумф за гостите е оценен на 8.75 в Betano. Потенциално равенство е с 4.85 коефициент към момента.

Интригуващ пазар, които можем да ви предложим е Над/Под Общо голове. Въпреки атакуващия потенциал, с който разполагат двата отбора, властва тактическото надиграване. Не повече от 2 попадения са били отбелязани в последните 6 мача между сини и червени във всички турнири. Двата отбора да реализират под 2.5 гола и този път е с 2.25 коефициент в Betano към този момент.

Предизвикваме по-напредналите в сферата на спортните залози и с пазара “Точен резултат.” Четири от последните 5 двубоя между отборите от град Манчестър са завършили с резултат 0:2 или 2:0. Победа с точен резултат 2:0 за домакините е с 7.20 коефициент в Betano.bg до този момент. Същият резултат, но в полза на гостите е оценен на 60.00 коефициент според нашите букмейкъри.
Честта на град Манчестър е заложена. Дали Манчестър Сити ще възстанови разликата спрямо Ливърпул или Манчестър Юнайтед ще обърка сметките на “гражданите” по пътя им към върха? Отговорите на тези въпроси ще разберем в неделя. На вас пожелаваме успешна седмица и не забравяйте да се забавлявате, докато играете при нас.

Автор: Тодор Вълков
* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: