Купа на Лигата в Англия: Челси срещу Ливърпул на митичния „Уембли“

24 фев. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Купа на Лигата в Англия: Челси срещу Ливърпул на митичния „Уембли“

Сини срещу червени на голямата футболна сцена

Едно от отличията в английския футбол предстои да бъде спечелено. Ливърпул и Челси ще кръстосат шпаги на стадион “Уембли” в спор за Купата на Лигата/ЕФЛ Къп. Мачът ще се изиграе на 27 февруари в 18:30 българско време.
Челси си осигури място на финала след убедителна победа срещу Тотнъм с общ резултат от двата мача 3:0. “Сините” показаха по-добрата игра и в двете срещи и категорично надиграха своя съперник по пътя към последната битка за трофея.
“Мърсисайдци” пък пребориха съпротивата на Арсенал на полуфиналите. След нулевото равенство в първия мач, “червените” се наложиха с 2:0 като гости във втория двубой.

Моментна форма на двата отбора

Постоянството на Ливърпул

Голямото съперничество в Англия към този момент е между отборите на Манчестър Сити и Ливърпул. Развитието на клуба след пристигането на Юрген Клоп през 2015 година е налице – “червените” спечелиха първа титла във Висшата лига от много време насам, както и Шампионска лига. Атрактивният футбол на немския специалист пасна перфектно на амплоато на клуба от Мърсисайд. Мъдрите инвестиции в млади и обещаващи играчи на достъпни цени също се оказа печеливша стратегия в дългосрочен план. Юрген Клоп разви футболисти като Садио Мане, Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Фабиньо и ги превърна в едни от най-добрите футболисти на съответните им позиции.
Този сезон Ливърпул се бори уверено на няколко фронта. Отборът е на втора позиция във Висшата лига с 57 точки и мач по-малко от лидера Манчестър Сити. В Шампионска лига възпитаниците на Юрген Клоп са на път да достигнат четвъртфиналите след ценна победа като гости срещу италианския шампион Интер. Продължава и техният поход към ФА Къп.
Атаката на Ливърпул не пострада по никакъв начин въпреки отсъствието на техните голмайстори Салах и Мане. Отборът е реализирал 64 гола, само с един по-малко от Манчестър Сити.
В последните си 10 мача във всички турнири Ливърпул е записал 10 победи и само едно равенство.

Лидерите в Челси

Подобно на Ливърпул, Челси също се трансформира като отбор под ръководството на немски специалист в лицето на Томас Тухел. След бледия период на клубната легенда Франк Лампард начело на “лондончани”, влиянието на Тухел се усети мигновено. Той превърна Челси в един от най-неудобните съперници в световен мащаб. Отборът стабилизира своята защита и стана много по-компактен на игрището, а резултатите не закъсняха. Челси е настоящият носител на титлата в Шампионска лига и е конкурентноспособен за всички трофеи.
С идването на Тухел се откроиха и някои ключови играчи – Тиаго Силва се адаптира бързо към наложените стандарти в Англия. Бразилецът се утвърди като лидер в съблекалнята на “лондончани.” Двамата с Антонио Рюдигер формираха стабилна титулярна двойка в защита.
Брилянтната форма на Едуард Менди беше затвърдена с триумфа на Сенегал в Купата на Африка. Вратарят на Челси се намира в превъзходна форма и е с основна заслуга за прекрасното представяне на своя отбор.
В последните си 10 мача във всички турнири хората на Томас Тухел имат 8 победи, 1 равенство и 1 загуба, която беше срещу английския шампион Манчестър Сити. Челси е много близо до предстоящия си съперник Ливърпул в първенството – на трето място, на 7 точки от “мърсисайдци.”

Прогнози и На какво да залагаме

Челси и Ливърпул са изключително равнопоставени, когато става въпрос за директни сблъсъци. Според статистиката в последните 32 мача между тези два отбора сме ставали свидетели на 10 победи за “сините”, 11 равенства и 11 победи за “червените.” Въпреки това оспорвано съперничество Ливърпул са поставени в ролята на фаворити от нашите букмейкъри. Те са с коефициент 2.40* към момента в Betano.bg да вдигнат Купата на Лигата. Победа за Челси се оценява на 3.15* коефициент към този момент. Тук трябва да обърнем внимание и за възможността за равен резултат в редовното време – последните два мача между тези два английски гранда са завършили наравно. Равен резултат в редовното време е с коефициент 3.20 към този момент в Betano.bg. Потенциалният равен резултат ни отвежда на още един атрактивен пазар – “Метод на победата.” С него можете да заложите в кой период срещата ще бъде спечелена. При равенство следват продължения. Победа за Челси в продълженията е с 13.00 коефициент да се случи, а за Ливърпул – 11.00 в Betano bg.

Магията на футбола е по-близо от всякога с Betano.bg. Възползвайте се от нашата оферта MatchCombo. Създайте своя комбиниран залог с фиш от 2 до 7 пазара. Изберете събитие и после изберете MatchCombo, за да се филтрират наличните пазари.
Кой ще вдигне Купата на Англия и кой ще се похвали с един трофей във своята витрина преди решаващия период в Английската Висша Лига? Ние ще проследим развоя на този двубой с интерес. На вас желаем незабравими емоции, докато играете в нашия сайт.

Автор: Тодор Вълков

*Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ