Лудогорец си осигури комфортна преднина преди реванша със Сутиеска за участие в Шамионска лига

11 юли | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лудогорец си осигури комфортна преднина преди реванша със Сутиеска за участие в Шамионска лига

Шампионска лига – квалификация

Българският шампион, в лицето на Лудогорец, ще се опита да се класира за групите на Шампионска лига за пръв път от сезон 2016/17.

Разградчани започват европейския си поход със сблъсък с черногорския шампион Сутиеска. Черногорците от своя страна, никога не са играли в груповата фаза на най – престижния европейски клубен турнир. Сутиеска има едно евро участие в Лига Европа през 2009/10 година.

Двата отбора се срещнаха за първи път в историята, като първият мач се изигра в Разград. Срещата се проведе на 5-и юли, а българският шампион излезе като краен победител. Въпреки някои трудности, “орлите” все пак си осигуриха комфортна преднина преди реванша на 12-и юли в Черна гора.

Ще продължи ли Лудогорец кампания си в Европа или черногорския шампион ще сътвори чудо обръщайки резултата в своя полза?

Лудогорец срещу ФК Сутиеска – първи мач

Шампионът Лудогорец се поизпоти доста, но въпреки това успя да надвие черногорския първенец Сутиеска на “Хювефарма арена” в първия мач за квалифициране в Шампионска лига.

“Орлите” бяха сочени за големите фаворити и играта им го показа до известна степен. “Зелените” доминираха през цялото игрово време, но въпреки това, победата не дойде никак лесно.

Лудогорец започна с тотален натиск, но първата по – сериозна опасност в мача дойде в 19-та минута от статично положение. Пиреос Сотириу стреля мощно от пряк свободен удар, но вратарят на гостите – Владо Гилен спаси. Малко по – късно Игор Пластун също опита своя късмет, но ударът му с глава мина над напречната греда.

Българският тим продължи да оказва натиск над своя противник. Най – чистата ситуация през първото полувреме се откри пред Доминик Янков, който се озова на чиста позиция в наказателното поле. За съжаление на разградчани, топката бе изпратена силно над вратата.

В началото на втората част сценарият се разви по същия начин. Централният нападател на Лудогорец отново опита късмета си от пряк свободен удар, но за втори без успех. Гостите започнаха да гледат малко по – смело в атака и отправиха няколко удара по посока на вратата на Серджио Падт.

Домакините продължиха да са по – настъпателният отбор до края на двубоя. Именно това им помогна да стигнат до дебютния гол за тазгодишното издание на евротурнирите. То падна в 74-ата минута и бе дело на Алекс Сантана. Този път черногорският вратар не се намеси убедително избивайки удар на Антон Недялков в гредата. Рикоширалата топка се оказа на гол линията, която бе лесна плячка за Сантана. В самия край на мача Лудогорец стигна и до второ попадение благодарение на Матиас Тисера. Аржентинецът се възползва от асистенцията на Каули и с плътен удар удвои преднината на шампионите.

Така “зелените” започнаха с успех тазгодишните квалификации за Шампионска лига. Успехът бе заслужен, макар и дошъл по – трудно от очакванията на мнозина.

Сутиеска не остави големи впечатления с играта си в Разград, но все пак не бива да бъде подценяван във втория мач.

Прогноза и евентуални залози

Задачата пред Лудогорец няма да е лесна, въпреки преднината от първия двубой. Не бива да се подценява шампиона на Черна гора, особено на техен терен. Ставали сме свидетели на далеч по – знамени обрати.

Betano предлага широк набор от възможности за залагане във футболната ни секция. Нашите букмейкъри са определили коефициент от 6.60* за победа на ФК Сутиеска на свой терен. Един подобен резултат не е изключен при една по съсредоточена игра в нападение. Коефициентът на Лудогорец за успех във втория мач е 1.47*. Момчетата на Анте Шимунджа със сигурност ще излязат една идея по – предпазливо и ще се опитат да съхранят преднината, която имат. Българският шампионат започва между двата сблъсъка със Сутиеска и една част от вниманието на шампионите ще е насочено именно във вътрешното първенство.
Потенциален залог с не лош коефициент би бил двата отбора на отбележат гол. Коефициентът на този пазар е 1.85*, докато за Няма гол/гол е 1.90*.

За повече информация и други интересни пазари може да посетите Betano.bg

Бихме искали да пожелаем късмет както на вас, така и на Лудогорец за едно достойно представяне в Европа. Не забравяйте да се забавлявате докато играе при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Спортни прогнози
Спортни прогнози 03 юли

Колко далеч ще стигне Григор Димитров в Уимбълдън този път – първото изпитание и шансовете на българина в турнира

Серия А Италия 16 май

Фиорентина и Интер ще решават кой ще грабне Купата на Италия за сезон 2022/23

Спортни прогнози 22 апр.

Ще се отърси ли Манчестър Юнайтед от лошата си форма като гост в дома на Тотнъм

Серия А Италия 21 апр.

Два титанични сблъсъка за място сред най-добрите четири в италианската Серия “А”

Спортни прогнози 14 апр.

Ще успее ли Милан да издържи на напрежението на „Стадио Диего Армандо Марадона“: Наполи срещу Милан

Спортни прогнози 10 апр.

Началото на клей сезона: Кой ще триумфира в първия мастърс на червени кортове в Монте Карло

Първа Българска Лига 03 апр.

Походът на ЦСКА-София за титлата продължава на стадион „Александър Шаламанов“ – Славия срещу ЦСКА-София

Спортни прогнози 08 мар.

Кой измежду Манчестър Сити и Лайпциг ще се класира за четвъртфиналите на Шампионска лига

Ла Лига Испания 03 фев.

Ще успее ли Барселона да премине и през Виляреал по пътя към титлата в испанската Ла Лига

Висша Лига Англия 21 окт.

Двубой от най – високо ниво в английската Висша лига – Челси срещу Манчестър Юнайтед

ЗАРЕДИ ОЩЕ