Лудогорец стъпи накриво в Разград и се надява на по – добър резултат в Загреб

06 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Лудогорец стъпи накриво в Разград и се надява на по – добър резултат в Загреб

Шампионска лига – трети квалификационен кръг

Съдбата предопредели на Лудогорец и Динамо (Загреб) да пресекат своите пътища в търсене на класиране в груповата фаза на Шампионска лига. Двата отбора са стари познайници и срещата в Разград далеч не бе първа помежду им.

Лошото начало в двубоя се оказа решаващо и българският шампион загуби с 1:2 от Динамо (Загреб) на свой терен. Домакините надиграваха своя съперник почти през цялото време, но късметът не бе на тяхна страна. Клубът остава позитивно настроен и достатъчно мотивиран въпреки гола аванс, с който разполага хърватския първенец.

Лудогорец няма да може да разчита на двама основни футболисти. Нападателят Пиерос Сотириу окончателно премина в японския Санфрече Хирошима. Голмайсторът от първия двубой с Динамо (Загреб) Бернард Текпетей натрупа жълти картони и ще пропусне реванша поради наказание.

Възможно ли е липсата на тези фигури да се окаже решаваща за крайния развой на сблъсъка с Динамо? Ще успее ли Лудогорец да покаже силната си игра от първия мач и при малко повече късмет да запише по – добър резултат?

Отговор на всички тези въпроси ще разберем във вторник на 9-и август, когато ще се изиграе и втората среща между двата тима. Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Лудогорец се отдалечи от голямата си цел

Тежкото началото за Лудогорец на “Хювефарма Арена” отдалечи тима от голямата цел, а именно класиране в груповата фаза на Шампионска лига.
Лудогорец загуби с 1:2 като домакин първия мач от третия квалификационен кръг срещу тима на Динамо (Загреб).

“Зелените” създадоха първата опасна ситуация пред една от двете врати. Още във втората минута Каули намери Сотириу, който стреля точно, но ударът бе избит от футболист на гостите от самата гол линия. В шестата минута обаче гостите откриха резултата. Това стана след не добра намеса на защитата на Лудогорец, която позволи на Дино Петрич да играе на два пъти с топката. Вторият път се оказа фатален, след като кълбото се оказа в мрежата на вратата на Лудогорец.

Три минути по – късно хърватите отбелязаха втори гол. След опасна атака отляво се стигна до центриране по земя, което трябваше да се избие от вратаря на разградчани. Серджио Падт обаче не се намеси по най-добрия начин и изпрати топката в собствена си врата.

Малко по-късно Лудогорец имаше претенции за червен картон, които не бяха уважени от главния арбитър на двубоя – Джунейт Чакър. Въпреки това, българският тим успя да се върне в срещата. Невероятно индивидуално изпълнение на Бернард Текпетей в 22-ата минута върна надеждите на българските фенове. Това попадение вдигна Лудогорец, който взе инициативата в двубоя, но не успя да стигне до изравняване преди почивката.

Второто полувреме започна по същия начин, по който завърши първата част. Домакините продължиха да натискат и да стигат до опасни положения. В самото начало, бразилското крило на Лудогорец – Рик стреля от дистанция, но противниковият вратар се намеси достатъчно, че топката да се отбие от гредата му. В средата на полувремето, Сотириу можеше да изравни на два пъти. При първия му опит, Ливакович спаси удара му от десетина метра, а при втория топката отново срещна гредата на гостите. Кипърският нападател бе задържан в наказателното поле на Динамо (Загреб), но претенциите му за дузпа не бяха уважени.

До края на срещата натискът на домакини продължи, но той се оказа безнадежден и хърватите си тръгнаха с успех от Разград.

Лудогорец запазва своите шансове за продължаване в следващата фаза, но задачата им не изглежда никак лесна. Всичко ще се реши в реванша.

Прогноза и потенциални залози

Трудно е да посочим фаворит в реванша между Динамо (Загреб) и Лугогорец въпреки, че нашите букмейкъри са определени именно домакина като сериозен такъв. Двата отбора са достатъчно качествени и са показвали, че могат да побеждават, когато стане въпрос за двубои помежду им.
Betano предлага коефициент от 1.70* за победа на Динамо, докато този за Лудогорец е 5.00*. С оглед на това, че разградчани бяха по – добрите на терена в първата среща, коефициентът е изключително привлекателен.

В директните сблъсъци между “зелени” и “сини”, както наричат тима от Загреб, сме ставали свидетели на доста попадения. Четири от петте мача са завършвали с резултат над 2.5, а другият е завършвал 1:1. Може да очакваме нова порция от голове като коефициентът за над 2.5 е 1.95*, а този за двата отбора да отбележат гол е 1.90*.

Опцията Bet Builder също би била подходящ вариант за залог на това събитие. Решението е ваше, а ние сме се уверили да ви предоставим широк избор от пазари.
Пожелаваме късмет на Лудогорец в мача реванш от квалификационната фаза, а на вас много печеливши фишове. Разбира се, най-важното е да се забавлявате, а играта при нас със сигурност може да ви го осигури.

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ