Мегасблъсъкът на европейските гиганти в Шампионска лига – епизод две Реал Мадрид – Манчестър Сити

01 май | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Мегасблъсъкът на европейските гиганти в Шампионска лига – епизод две Реал Мадрид – Манчестър Сити

Реал Мадрид срещу Ман Сити на “Сантяго Бернабеу” – мач реванш от полуфиналите в Шампионска лига

На 3 и 4 май ще се изиграят последните два мача този сезон в Шампионска лига преди големия финал на 28 май.

Най-успешният клуб в тази надпревара, Реал Мадрид, посреща гладния за успехи тим на Манчестър Сити. Английският гранд си осигури минимална преднина след изиграването на първата среща на “Етихад Стейдиъм”. Футболистите на Хосеп Гуардиола се наложиха с 4:3 в спиращ дъха двубой. Това се превърна в един от най – резултатните първи полуфинални мачове между два отбора.

Реал Мадрид показа характер в двете елиминационни фази до тук, наваксвайки изоставане срещу Пари Сен Жермен и Челси. Ще успее ли “кралският” клуб да стигне до битка за европейския трон или “гражданите” ще се класират за втори пореден финал в Шампионска лига?

Всичко това ще разберем, след като изгледаме втория епизод от спектакъла “Реал Мадрид срещу Манчестър Сити”. Събитието може да намерите на нашия сайт – Betano.bg.

Манчестър Сити – Реал Мадрид (първи мач)

Първият сблъсък между двата отбора се превърна в един от най-зрелищните двубои през настоящата кампания на Шампионска лига. “Небесно сините” от Манчестър надвиха Реал Мадрид в мач със седем отбелязани гола.“Сити” бе сочен за фаворит за класиране на финал и въпреки че отбеляза цели четири попадения на своя противник, все още нищо не е решено.

Срещатата започна по изключителен начин за англичаните, като до 11-а минута, те вече водеха с 2:0. Кевин Де Бройне откри резултата още във втората минута след попадение с глава във вратата на своя сънародник – Тибо Куртоа. Девет минути по-късно, намиращият се в страхотна форма Габриел Жезус, удвои за своя отбор.

Мачът се развиваше по перфектния начин за Пеп Гуардиола, но миг на магия от страна на Карим Бензема върна испанци обратно в играта. Така завърши и първото полувреме, с доминация на Ман Сити, но само един гол преднина.

След почивката, двата отбора продължиха да си разменят попадения. Фернандиньо центрира по великолепен начин в наказателното поле на Реал Мадрид, където Фил Фоден намери очертанията на вратата в 53-а минута. “Белият балет” отговори подобаващо на предизвикателството две минути по-късно, след като Винисиъс Джуниър върна ново попадения за 3:2. Последваха спокойни минути на “Етихад Стейдиъм” преди домакините отново да вдигнат темпото. Левият бек на “гражданите”, Зинченко, напредна в половината на Реал и бе фаулиран точно пред наказателното поле на Тибо Куртоа. Съдията остави играта да продължи, след като топката се озова в Бернардо Силва, който отправи неспасяем изстрел по посока противниковата врата. Белгийският страж на гостите не успя да реагира на време и резултатът стана 4:2.

По нищо не изглеждаше, че “кралският” клуб ще стигне до нов гол, но едно на пръв поглед безобидно центриране срещна ръката на Аймерик Лапорт. Главният арбитър бе принуден да отсъди 11-метров удар в полза на Реал Мадрид. Капитанът Карим Бензема бе точен от бялата точка и “белият балет” отново изоставаше само на един гол. До края на редовното време, Манчестър Сити опитаха още няколко пъти да удвоят своята преднина, но без успех.

Всички футболни фенове се надяваме на още един подобен трилър, който да определи един от финалистите в Шампионска лига. Дали това ще се случи, ще разберем в сряда вечер на 4 май.

Прогноза и потенциални залози

След изиграването на първата срещата между двата тим в Шампионска лига този сезон, може само да се надяваме да станем свидетели на ново подобно голово шоу.

Отборът на Манчестър Сити, отново, е сочен за фаворит в двубоя. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на “гражданите” е 2.05*. Коефициентът за победа на Реал Мадрид е 3.40. Това изглежда като доста изненадващ коефициент за успех на “белия балет” и то на собствен терен, но Ман Сити се намира в убийствена форма. Късметът е една от основните причини преднината на “Сити” да е само от един гол.

Равенството между двата тима със сигурност не е изключено, като коефициентът при нас е 3.70. Подобен резултат е напълно достатъчен за английския клуб, който преследва втори пореден финал в Шампионска лига.

Прогнозирането на този сблъсък е трудна задача, но вариантите за потенциални залози в Betano са никак не малко. Като започнем от Голове, Корнери, Картони, Специални за играчи и още много други. Това решение ще оставим на вас.

Ще станем ли свидетели на втори трилър между двата гиганта? Може само да се надяваме. Ние от Betano.bg ви пожелаваме късмет и не забравяйте да се наслаждавате на играта при нас!

Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

 

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Футбол
Футбол 21 мар.

BETANO oпредели шампионите от топ 5 първенства! Залозите са изплатени

Висша Лига Англия 08 мар.

Часът на истината във Висшата лига – Ливърпул посреща Манчестър Сити

Betano Новини 29 фев.

Ще направи ли услуга Манчестър Юнайтед на преследвачите на Манчестър Сити за титлата

Шампионска Лигa 21 фев.

Наполи и Барселона ще се опитат да загърбят лошите резултати в бляскав сблъсък от осминафиналите на Шампионска лига

Betano Новини 13 фев.

Шампионска лига се завръща – Порто ще изкачва планина на осминафинал

Висша Лига Англия 01 фев.

Краят на една вълнуваща приказка – кои са най-спряганите заместници на Юрген Клоп начело на Ливърпул

Висша Лига Англия 31 ян.

Ливърпул и Челси изпращат първия месец от новата година с важен сблъсък помежду си

Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Betano Новини 24 ян.

Все още непобеденият Байерн Леверкузен посреща Борусия Мьонхенгладбах

Ла Лига Испания 19 ян.

Колебливият тим на Севиля ще се опита да прекъсне приказното представяне на Жирона

ЗАРЕДИ ОЩЕ