ЦСКА – София на крачка от поредно участие в евротурнирите

23 авг. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
ЦСКА – София на крачка от поредно участие в евротурнирите

Отборът на ЦСКА – София е на един мач разстояние от това да запише четвърто поредно евроучастие. Тимът на Саша Илич взе минимална преднина срещу Базел в първия двубой за директно влизане в групите на Лига на конференциите.

Задачата в Швейцария няма да е лесна. Базел е отбор с богата история в европейските клубни турнири и не веднъж е изпадал в подобна ситуация. Базел може и да е загубил част от класата си в последните години, но въпреки това, швейцарци остават много опасен тим.

Реваншът ще се играе на “Санкт Якоб Парк” на 25 август от 20:00 часа. Как ще се развие той? Ще успее ли българският гранд да преодолее именития си съперник и да се класира в групите на Лига на конференциите? Какви са коефициентите?
Повече информация за това събитие може да намерите на нашия сайт Betano.bg.

Минимална победа и аванс за ЦСКА – София в първия мач

ЦСКА – София успя да измъкне минимална победа в първия двубой от плейофния кръг в Лигата на конференциите, надигравайки Базел с 1:0 в София. Двата отбора изиграха изключително равностоен мач, като само автогол успя да ги раздели.

Срещата започна с лек натиск на гостите, но той не доведе до нищо сериозно. “Червените” отговаряха с контраатаки, но до опасност не се стигна. “Армейците” се опитаха да натиснат своя съперник, който изпитваше затруднения в защита, но не успя да вземе преднина преди почивка.

Късметът също бе на страната на домакините – в заключителните секунди на първа част Базел пропиля най – чистата голова ситуация до този момент. Милър успя да се откъсне сам срещу вратаря на ЦСКА, но удара му бе отразен. Крилото на швейцарският тим все пак успя да се добере до избитата топка и да подаде на съотборник. Централният нападател Андуни не успя да уцели кълбото и да го прати в празната врата на Бусато. Така двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

Второто полувреме започна по начина, по който приключи първото. ЦСКА – София продължи да бъде по – активният отбор на терена, но сериозните положения и удари липсваха. Нещата се промениха в средата на полувремето. Иван Турицов и Маурисио Гарсес разиграха добре по десния фланг и се стигна до центриране.

Десният бек на Базел, Серхио Лопес, който изигра доста слаб мач, се опита да го изчисти, но за негово съжаление изпрати топката в собствена си врата. “Червените” можеха да удвоят преднината си в края на срещата, след като Шалай игра с ръка в наказателното си поле, но веднага след това се строполи на земята. Главният арбитър имаше всички основания да отсъди 11-метров удар в полза на ЦСКА, но в крайна сметка свири нарушение в полза на Базел. До края на мача, не видяхме нищо, което да промени резултата и в крайна сметка българският тим спечели с 1:0.

ЦСКА може да се похвали с отстраняване на Базел през сезон 2020/21. “Червените” надиграха швейцарския си противник с 3:1 и по този начин се класира за групите на Лига Европа.

Възможен ли е подобен развой на събитията, предстои да разберем.

Прогноза и потенциални залози

Швейцарският тим е в ролята на фаворит в мача реванш за влизане в груповата фаза на Лига на конференциите.

Коефициентът за победа, който е даден в betano.bg е 1.50*. Безспорно по – класният тим на домакините се нуждае от победа с поне 2 гола разлика, за да се класира за групите на Лига на конференциите. Шансовете това да се случи са изчислени с коефициент 1.78*.

Със сигурност на ЦСКА – София не му липсва опит в подобни ситуации. “Червените” натрупаха огромно самочувствие в евротурнирите, особено, през последните години. Нашите букмейкъри дават коефициент от 5.90* за успех в редовното време и 2.05*, за да се класира напред.

Базел ще се втурне с всички сили напред в търсене на попадения, като това със сигурност ще отвори празни пространства в тяхната колеблива отбрана. Това ще предостави не малко възможности за футболистите на Саша Илич. Двата отбора да отбележат звучи като подходящ залог в тази среща, а коефициентът не е никак малък – 2.02*.
Тези и още безброй пазари и оферти ви очакват в Betano.bg. Пожелаваме късмет не само на българския ни представител в евротурнирите, но и на вас. Насладете се на играта и нека тя ви донесе много положителни емоции!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ