Серия А Дербито на Рим – Рома срещу Лацио

15 мар. | МИН ЗА ЧЕТЕНЕ |
Серия А Дербито на Рим – Рома срещу Лацио

Рома – Лацио

На 20.03.2022 предстои да се изиграе поредното Дерби на Рим в Серия А, или по – познато в Италия като Дерби дела Капитале, което буквално се превежда – дербито на столицата.

Това ще бъде 137-ото дерби между двата тима в италианското първенство. Съперничеството между двата отбора е едно от най – ожесточените на света. Не веднъж или два пъти сме ставали свидетели на инциденти в двубоите между тях. Този път залогът ще е много по – голям от престиж при евентуална победа за Рома или Лацио. Двата отбора се борят за 5-то място, даващо право на участие в Лига Европа през следващия сезон.

“Вълците” имат преднина от 1 точка в класирането, като в момента заемат 5-а позиция. Лацио заемат 7-о място във временното подреждане, като Аталанта се намира между двата тима. Така борбата се превръща в още по – оспорвана, след като цели три отбора се борят за въпросното 5-о място.

Първата среща, по – рано през сезона, завърши със зрелищна победа с 3:2 в полза на “орлите”. Хората на Жозе Моуриньо излизат за реванш, който ще ги отдалечи на 4 точки от градския си съперник и ще ги доближи още повече до желаната позиция.

Представянето на Рома през сезон 2021/2022

Новият сезон на Рома започна с нов треньор. Това е не кой да е, а самият Жозе Моуриньо. Един от най – успешните футболни мениджъри в съвремието. “Специалният” доведе на “Стадио Олимпико” футболист като Тами Ейбрахам. Това обаче се оказва не достатъчно да изкачи клуба до челните места, които дават право на участие в Шампионска лига.

Сезонът се развива сравнително добре за “вълците”, като проблема, който може да отличим е сблъсъците срещу отборите на върха. Рома е изиграл шест мача срещу тимовете намиращи се над тях във временното класиране. Балансът в тези срещи е едно равенство и цели пет загуби. Това се оказва основна причина, клубът да се намира извън топ 4.

“Вълците” се намират в добра форма, като последното им поражение е от началото на календарната 2022 година с 3:4 от Ювентус. Тимът не познава вкуса на загубата вече повече от два месеца. В седемте двубоя, които изиграха през това време, Рома записа четири победи и три равенства.

Обикновено, това дерби не се слави с победи на гостуващия отбор. За последно, гостите си тръгнаха с успех през 30.04.2017 година. Тогава, Лацио надви Рома с 3:1 на “Стадио Олимпико”.

Отборът домакин е сочен за фаворит и този път. Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Рома е 2.35*.

Представянето на Лацио до тук през сезона

Сезонът на Лацио се развива по сходен начин с този на Рома. Може би за това, двата отбора се намират толкова близо един до друг в класирането.

“Орлите” също изпитват проблеми срещу тимовете намиращи се пред тях в подреждането (топ 4). От шест двубоя, Лацио също са записали пет поражения, като разликата тук е, че те имат и една победа. Тя бе срещу Интер с 2:1.

Футболистите, предвождани от Маурисио Сари, се чувстват комфортно, когато гостуват в своите мачове от Серия А. През последните два месеца, Лацио са гостували четири пъти, като записаха три победи и едно равенство с обща голова разлика 10:1. В следващото си гостуване, срещу Рома, “орлите” ще се водят символични гости, тъй като двата тима делят един и същ стадион – “Стадио Олимпико”.

Коефициентът, който предлагаме от Betano за победа на Лацио е 3.00.

Прогноза и потенциални залози

Дерби дела Капитале е сред най – ожесточените и трудни за предвиждане дербита в света, не просто в Серия А в Италия. Без значение от моментната форма на двата тима, шоуто и напрежението е гарантирано.
Това съперничество почти винаги води до попадения. В последните 20 срещи, двата отбора са завършвали при резултат 0:0 едва два пъти. Залогът е голям и може да очакваме истинска битка на терена.

Като се има това в предвид, ние от Betano сме се погрижили да Ви предоставим това събитие, както и най – различни пазари в категория “картони”. Римското дерби се слави, именно с по – твърдата игра. В първия мач през сезона видяхме цели седем картона. Срещата е много подходяща, за да се възползвате от този пазар.

Друга интересна категория на това събитие е “голове”. Както споменахме по – горе, двата отбора много често си вкарват попадения. Нулевото реми не е в техен стил.

Двубоят е на 20.03.2022 от 19:00 часа.

За повече информация, винаги може да посетите нашия сайт Betano.bg. Оставаме избора на вас. Пожелаваме ви късмет и не забравяйте да се забавлявате докато играете при нас.

Автор: Николай Василев

* Коефициентите са актуални по времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

ТАГОВЕ
Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

Linda Hristova

ОЩЕ ОТ Анализи и Прогнози
Анализи и Прогнози 25 ян.

Лацио ще защитава честта на Рим срещу Наполи в мач от 22-рия кръг на италианската Серия „А“

Анализи и Прогнози 16 ян.

Откритото първенство на Австралия за 2024 – кой ще покори първия турнир от Големия шлем за календарната година

Анализи и Прогнози 12 ян.

Юнайтед – Тотнъм е черешката на тортата от 21 кръг на Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 11 ян.

Янис и “елените” посрещат “келтите” в битка за върха на Източната конференция в НБА

Всичко за залозите 09 ян.

Най-добрите спортни бетинг моменти от 2023 от Betano, Kaizen Gaming

Анализи и Прогнози 01 ян.

Ливърпул и Нюкасъл ще дадат подобаващ старт на Новата година в Английската Висша Лига

Анализи и Прогнози 20 дек.

Обзор и всичко най-интересно от изминалата календарна година в НБА

Анализи и Прогнози 14 дек.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед ще приповдигат коледното настроение с класически двубой във Висшата лига

Betano Новини 08 дек.

Ювентус приема Наполи с мисия да отдалечи още повече шампионите от титлата

Анализи и Прогнози 06 дек.

Летящият Астън Вила посреща шампиона Манчестър Сити с нагласа за победа

ЗАРЕДИ ОЩЕ