Поредната столична битка в Първа лига – ЦСКА 1948 приема Локомотив (София)

Първа лига ще ни представи нов столичен сблъсък от програмата си. Този път един срещу друг излизат тимовете на ЦСКА 1948 и Локомотив (София). Два отбора, които се представят доста по-добре напоследък.

На 21 август от 21:00 часа, ЦСКА 1948 приема за втори път от началото на сезона съперник от столицата. В първия случай, “червените” успяха да измъкнат успеха и то срещу Левски, още на старта на българското първенство.

Този път, момчетата на Любослав Пенев ще се изправят срещу Локомотив (София), който се представя доста по – добре отколкото миналия сезон. “Железничарите” ще излязат за трети път през настоящата кампания срещу градски съперник, като до момента все още не са допускали загуба от такъв.

Двата отбора се срещнаха в официален мач за първи път през изминалия сезон при завръщането на Локомотив (София) в Първа лига от доста време насам. “Червени” и “червено-черни” не се победиха и в двата сблъсъка, поделяйки точките.

Ще видим ли подобно развитие сега, или новите треньори в двата клуба са разгадали формулата за успех?

Прогресът в представянето на ЦСКА 1948 в Първа Лига

Нов сезон, нов треньор, нов ЦСКА 1948. Така може да определим представянето на ЦСКА 1948 до момента през кампанията в Първа лига. Любослав Пенев пое кормилото в червения клуб и тимът започна да се движи доста по – плавно в класирането.

“Четата” на Любо Пенев започна сезона с изненадваща, но много сладка победа над отбора на Левски с 1:0. След това последваха две поредни равенства. Едно от тях може да определим като разочароващо с оглед на играта на тима до тук. Ремито бе записано в Благоевград срещу Пирин. Второто равенство бе постигнато доста впечатляващо. То дойде срещу шампиона Лудогорец в зрелище завършило 2:2. Резултат, който впоследствие се отрази мотивиращо на тима.

ЦСКА 1948 записа три последователни победи. Две от тях дойдоха след не леки гостувания на Хебър и Арда. Въпреки това, опитът, който събра в редиците си Любослав Пенев, бе достатъчен за два минимални успеха с по 1:0.

Третата победа дойде след успех над Ботев (Враца) в най – резултатния мач от началото на сезона, завършил 5:2. В герой за “червените” тогава се превърна Ивайло Чочев. Българският национал наниза цели четири попадения.

Така, след всички тези резултати, отборът на ЦСКА 1948 оглавява временното класиране в Първа лига с четири победи, две равенства и общ актив от 14 точки в първите шест кръга.

Как ще продължи развитието на ЦСКА 1948, предстои да разберем.

Резултатите на Локомотив (София)в Първа Лига

Локомотив (София) също извърши рокада на треньорската позиция. Клубът се раздели с Иван Колев. На негово място бе назначен Станислав Генчев. Промените започнаха да се усещат веднага и “железничари” се насочват в правилната посока. “Червено-черните” се движеха в дъното на класирането почти през цялото време на миналия сезон.

През настоящата кампания, тимът записа някои добри резултати въпреки тежката програма в началото и се намира по средата на класирането със спечелени 8 точки. Локомотив (София) започна битката в Първа лига с домакинска загуба от Черно Море. След това последваха две равенства срещу тима на ЦСКА-София и Берое. Отбори, за които се вярва, че разполагат с повече възможности и класа.

Първата победа за момчетата на Станислав Генчев дойде в 4-и кръг, след като “железничари” се наложиха с 2:0 над Ботев (Пловдив). След това последва нова по – категорична победа над Септември (София) с 3:0.

Локомотив София има да изиграе друга среща преди сблъсъка с ЦСКА 1948. Тя ще бъде срещу Локомотив (Пловдив) на 15.08 от 18:00 часа. При евентуална победа, “железничарите” ще се изкачат до 5-та позиция.

Ще продължи ли инерцията на Локомотив (София) или временният лидер ще се окаже прекалено труден за преодоляване?

Прогноза и потенциални залози

С оглед на формата, която показва тимът на ЦСКА 1948, коефициентът за победа не бива да е изненада за никого. “Червените” са сочени за абсолютни фаворити в тази среща. Той е изчислен на 1.47* от букмейкърите на Betano.

Въпреки това, става въпрос за столично дерби, а те са непредсказуеми. Успехът на Локомотив е оценен на 6.60* коефициент.

Мачовете от Първа лига обикновено са свързани с “Мисии” в Betano с доста интересни бонус награди. Този двубой не е изключение.

Какво представляват мисиите? Както името гласи, всеки потребител на Betano може да прави залози, които да отговарят на условията на мисията, след което може да спечелите бонуси.

За повече интересни пазари и забавни възможности за залагане, може да посетите нашия сайт.

Ние ви пожелаваме много печеливши фишове, както и незабравима игра при нас!

Автор: Николай Василев

*Коефициентите са съобразени с времето, в което е писана статията и подлежат на промени.

Следвайте ни и споделете: